Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 09

Vilniečiai kviečiami į šventinę mugę „Visos sodų spalvos“

Ateinantį šeštadienį, lapkričio 10 dieną, prie prekybos centro „Akropolis“ (Ozo g. 25), 9-18 val. vyks šventinė mugė „Visos sodų spalvos“. Tai dar viena iš jau tradicinėmis...
Temos: 1 Mugė

Ateinantį šeštadienį, lapkričio 10 dieną, prie prekybos centro „Akropolis“ (Ozo g. 25), 9-18 val. vyks šventinė mugė „Visos sodų spalvos“. Tai dar viena iš jau tradicinėmis tapusių Lietuviškų ūkių produkciją populiarinančių švenčių.

Šį kartą renginio organizatoriai Žemės ūkio kooperatyvas  „Lietuviško ūkio kokybė“ mugę rengia kartu su Lietuvos verslinių sodų asociacija „Vaisiai ir uogos“ ir pristatys naujausias lietuviškų sodų produkcijos tendencijas. O pagrindinis dėmesys bus skirtas bene seniausias auginimo tradicijas turintį lietuviškų sodų vaisiui – obuoliui.

„Lietuviški obuoliai pasižymi išskirtinai gera kokybe. Tačiau prekybos centruose vietinę produkciją dažnai užgožia importuoti vaisiai. Gaila, kad dažnas pirkėjas renkasi iš šiltųjų kraštų atvežtus vaisius vien dėl to, kad jie patrauklesni savo išvaizda. Tačiau ar susimąstome, kodėl iš tolimų kraštų atgabenti vaisiai nėra praradę reprezentatyvios išvaizdos. Tai dažnu atveju yra chemikalų rezultatas. Tad šį kartą organizuojamą šventinę mugę orientuojame į Lietuvos obuolių augintojus ir šių vaisių mėgėjus. Tai tradicinis Lietuviškas vaisius, iš kurio gauname daug ir įvairios produkcijos: įvairiausios sultys ir jų mišiniai, džemai. Juk obuolys obuoliui nelygus, tiek Lietuvoje, tiek bendrai pasaulyje yra išvesta gausi įvairovė obuolių veislių. Mūsų sodininkai pagrįstai gali didžiuotis savo auginama produkcija, juolab, kad tai šviežia, natūralu, ir užauginta jūsų kaimynystėje. Stengsimės pristatyti kuo daugiau skirtingų obuolių veislių, kad vartotojai galėtų išsirinkti sau skaniausias, patraukliausias. Planuojame kad ūkininkų į mugę atvežtų lietuviškų obuolių veislių bus apie 30-40. Tai iš tiesų įspūdingi skaičiai“, – sako šventės organizatorius ŽŪK „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Tai jau ne pirmoji lietuvišką produkciją populiarinanti mugė. Prieš mėnesį vyko mugė „Visos medaus spalvos“, sutraukusi į viena prekyvietę daugiau nei dvidešimt bitininkų iš visos Lietuvos. Tokiose mugėse ūkininkai ir jų produkcijos vartotojai turi galimybę artimai pabendrauti, diskutuoti, pasidalinti patirtimi, juk dažnas vartotojas tuo pačiu yra ir sodininkas turintis savo obelų. Norint užauginti gražų obuolį neužtenka tik pasodinti medelį, tai tikrų tikriausias menas, reikalaujantis daug laiko ir dėmesio.

„Panašaus pobūdžio šventės „suveda“ augintoją ir vartotoją. Jose prekiauja patys ūkininkai, o tai yra žmonės, kurie žino kokiomis sąlygomis buvo auginti ir kokiomis savybėmis pasižymi vaisiai. Tad ir šeštadienį galėsime degustuoti, klausti patarimų, rinktis skaniausias veisles, juolab labai džiaugiamės pristatydami savo spaustas natūralias sultis, kurios ne tik sveikos bet ir labai skanios, griaunančios tradiciškai nusistovėjusius rūgščių obuolių sulčių stereotipą. Juk mūsų produkcijos kokybė yra svarbiausias dėmuo stengiantis įtikti vartotojui. Nė vienas mūsų sodininkas nenaudoja sofistikuotų bei chemizuotų nokinimo bei sandėliavimo technologijų, todėl obuoliai išlaiko visas savo vertingąsias savybes“, – sakė M. Maciulevičius.

M. Maciulevičiaus teigimu didžioji dalis šiose šventėse prekiaujančių ūkininkų turi išskirtinės kokybės sertifikatus ir prekiauja tik išskirtinės kokybės produkcija. Šios produkcijos  gamyba pasižymi itin griežtu kokybės reguliavimu, tad vartotoją pasiekia tik aukščiausios kokybės produktai.

Siekiama, kad šios lietuviškos produkcijos šventės tęstųsi ir kiekvieną kartą lankytojams būtų pristatytas gausus vis kitokios lietuviškos produkcijos asortimentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius