-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 26

Vilniuje pažymėta Norvegijos finansinės paramos Lietuvai įgyvendinimo pradžia

84 mln. eurų (apie 290 mln. litų) – tiek iki 2014 m., pagal Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinės paramos mechanizmus, bus skirta Lietuvai. Vakar šia proga...
Renginio akimirka
Renginio akimirka

84 mln. eurų (apie 290 mln. litų) – tiek iki 2014 m., pagal Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinės paramos mechanizmus, bus skirta Lietuvai. Vakar šia proga Vilniaus Mažajame teatre Norvegijos Karalystės ambasada Lietuvoje su Finansų ministerija surengė oficialų Norvegijos paramos antrojo etapo atidarymą.

Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Leifas Arne Ullandas, kreipdamasis į susirinkusius, teigė, kad Norvegijos parama yra jo atstovaujamos šalies indėlis į Europos vystymąsi. Kalbėdamas apie Lietuvą, ambasadorius džiaugėsi, kad Norvegija padėjo pagerinti Lietuvos vaikų namų, mokyklų, ligoninių ir kultūros paveldo objektų padėtį.

„Nuo pat 2004 m., kai buvo sukurti EEE ir Norvegijos fondų mechanizmai, mes pradėjome nuosekliai remti ekonominį bei socialinį vystymąsi Lietuvoje ir kitose Europos šalyse. Tai darėme padedami įgyvendinti iniciatyvas, kurios antraip tikriausiai taip ir nebūtų išvydusios dienos šviesos. Šios iniciatyvos taip pat prisidėjo prie Norvegijos ir Lietuvos santykių gerinimo“, − sakė Norvegijos ambasadorius Lietuvoje.

Susirinkusieji vakar taip pat galėjo susipažinti su Norvegijos ir EEE paramos pirmojo etapo, per kurį Lietuvai buvo neatlygintinai skirta per 67,3 mln. eurų (apie 232,4 mln. litų), rezultatais ir fotografo Tomo Griškevičiaus nuotraukų paroda „Norvegijos ir EEE parama − Lietuvos vaikams“. Vėliau svečiai, tarp kurių buvo Lietuvos finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir Norvegijos Karalystės užsienio reikalų ministerijos bei kitų institucijų atstovai, galėjo pamatyti vieną naujausių Vilniaus Mažojo teatro premjerų – žymaus norvegų dramaturgo Henriko Ibseno pjesę „Helgelando karžygiai“.

Norvegijos paramos antrojo etapo atidarymą šiandien tęsia Lietuvos finansų ministerijos kartu su Norvegijos Karalystės ambasada Vilniuje rengiama konferencija, kurios metu pristatomos antrojo EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramos laikotarpio programos, numatomi finansuotini sektoriai bei galimybės gauti paramą.

Iš Norvegijos, Islandijos ir Lichtenšteino 2009-2014 m. Lietuvai skiriamų 84 mln. eurų paramos, norvegų įnašas yra pats svariausias – jis sudaro net 97 proc. šios sumos. Parama yra skirstoma į 14 programų, kurias įgyvendina Lietuvos institucijos su partneriais Norvegijoje. Pagrindinės paramos sritys yra aplinka ir klimato kaita, teisingumas, pilietinė visuomenė, visuomenės sveikata, tyrimai ir stipendijos, kultūros paveldas, žaliosios pramonės inovacijos ir kitos. Tai yra jau antrasis paramos etapas. Pirmojo etapo metu Lietuvai buvo skirta apie 67,3 mln. eurų paramos, kurios didžioji dalis teko sveikatos apsaugos ir vaikų priežiūros sritims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius