-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 08

Vokiečių aviganiai dvi paras praleido šulinyje

Vakar vakare, lapkričio 7 d., gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ sulaukė moters skambučio. Skambinusioji prašė padėti iškelti du į šulinį, esantį kelių įstaigų teritorijoje, įkritusius šunis. Moteris sakė, kad gyvūnai „nelaisvėje“ jau antra para.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Vakar vakare, lapkričio 7 d., gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ sulaukė moters skambučio. Skambinusioji prašė padėti iškelti du į šulinį, esantį kelių įstaigų teritorijoje, įkritusius šunis. Moteris sakė, kad gyvūnai „nelaisvėje“ jau antra para.

„Nuarą“ iškvietusi kaunietė abejojo, ar tarnybai pavyks išgelbėti nelaimėlius. Ji pasakojo, kad lapkričio 6 d. tai jau nesėkmingai bandė padaryti kita Kauno mieste veikianti gyvūnų globos organizacija. Pasak moters, atvykę gyvūnų globėjai įlipo į šulinį, tačiau šunų iškelti nepajėgė - trūko reikalingos įrangos, o gal ir patirties. „Jie žadėjo atvykti kitą dieną ir vėl pabandyti tai padaryti...“- sakė skambinusioji.

Nepaisant kitos organizacijos minėtos nesėkmės, „Nuaro“ darbuotojai nepabūgo ir nuvažiavo patikrinti susidariusios situacijos. Kaip ir pasakojo skambinusi moteris, trijų ar keturių metrų gylio šulinyje buvo įkritę du šunys. Gyvūnai nemaži - vokiečių aviganio veislės mišrūnai. Vis dėlto šunis sėkmingai pavyko iškelti. Prie jų gelbėjimo prisidėjo ir apie jos pranešusioji moteris - ji parūpino kopėčias nusileisti į šulinį.

Šunys sveiki, tačiau neženklinti, tad kas jų šeimininkas, neaišku. Vis dėlto moteris spėja, kad jie gyvena kažkur toje gatvėje, į kurios vieną iš šulinių ir įkrito.

Tuo, kad gyvūnai sėkmingai iškelti iš „spąstų“, į kuriuos papuolė, džiaugėsi ir apie įvykį pranešusioji kaunietė, ir „Nuaro“ darbuotojai. Vis dėlto šiame įvykyje lieka neaiškus kitos gyvūnus globojančios organizacijos požiūris. Kaip įstaiga, besirūpinanti gyvūnais, gali ramia sąžine šulinyje palikti šunis ir pareikšti, kad grįš pabandyti juos gelbėti kitą dieną? Juk kitos dienos gyvūnai galėjo ir nesulaukti - kas, jei jie būtų sužeisti ir jiems būtų reikėję skubios pagalbos? Ar nederėjo tai organizacijai kreiptis pagalbos į kurią nors kitą tarnybą, kuri būtų padėjusi ištraukti į nelaimę patekusios šunis? Minėtos organizacijos poelgis ne tik neprofesionalus, bet ir absoliučiai nehumaniškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius