-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

VU Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės gimtadienis: atgal į ateitį?

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybė švenčia 20-ąjį gimtadienį.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Gimtadienis

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybė švenčia 20-ąjį gimtadienį. Ta proga antrąją gegužės mėnesio savaitę Fakultete vyks „Pool`o turnyras“, „Protmūšis“, filmų bei muzikos vakarai Liepų kiemelyje, „Royal flush“, anekdotų vakaras, ledo turnyras „Akropolio lede“. Šių renginių metu tikimasi ne tik suburti dabartinę fakulteto bendruomenę, bet ir sulaukti gausaus būrio buvusių Fakulteto studentų. Tad visi esami, o ypač buvę Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės nariai laukiami gegužės 13 d. 20 val. muzikos restorane „Papa Jazz“ (Savanorių pr. 178) baigiamajame gimtadienio renginyje.

Į šį renginį jau pažadėjo atvykti nemažas būrys buvusių atstovybės narių ir prezidentų. Smagiausia, ko gero, bus išgirsti kaip gyvena tie, kurie kūrė seniausią Kaune studentišką savivaldą – Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybę. Studentų atstovybės prezidentė Gintarė Lazdinytė teigia, jog per 20 VU KHF SA egzistavimo metų, studentų atstovybės nariais spėjo pabūti jau apie 500 studentų. Šiuo metu Fakulteto studentiškoje savivaldoje dalyvauja apie 40 narių. „Tikslių duomenų, kiek SA narių buvo per 20 metų nėra ir tiksliai suskaičiuoti, manau, neįmanoma. Kiekvienais metais mūsų gretas papildo apie 20–30 studentų,“ – pasakoja Gintarė.

Studentus SA veikla žavi ir traukia ne vien dėl renginių gausos ir turiningo laisvalaikio. Dabartinė VU KHF SA socialinio ir akademinio komiteto vadovė bei VU SA parlamento narė Judita Naujokaitytė teigia, jog įstojus į universitetą norėjo papildomos veiklos, o „fuksų“ stovyklos metu ji sužinojo apie SA veiklą ir į ją įsitraukė jau nuo pirmo kurso. Judita atviravo: „SA studentui gali pasiūlyti labai daug. Čia draugai, naujos pažintys, labai įvairi veikla. Tobulėjimo galimybės – neįkainojama patirtis. Štai ir dabar, grįžau iš visą savaitgalį trukusių mokymų, kuriuose lavinome savo komandinio bendradarbiavimo įgūdžius. Gimė labai daug naujų idėjų, kurias tikrai įgyvendinsime.“

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybės nariai tikisi, jog buvusieji atstovybės nariai papasakos linksmų istorijų iš jų gyvenimo ir padės užpildyti jau išsitrynusias istorijos spragas. Žinoma, tikimasi, jog Fakulteto absolventai pasidalins savo patirtimi bei įžvalgomis, kaip būtų galima patobulinti dabartinę studentiškos savivaldos veiklą.

Teksto autorė: Kristina Skėrytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius