Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

VU Tarptautinio verslo mokykloje įkurtas Inovacijų ir kompetencijų centras

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje įkurtas Inovacijų ir kompetencijų centras sieks padėti Lietuvos verslui bei mokslui rasti bendradarbiavimo taškų, ieškoti novatoriškų ir originalių sprendimų.

Lietuvos įmonės dažnai susiduria su naujų idėjų, galinčių išvaduoti jas iš sąstingio ir užtikrinti plėtrą bei pelną, trūkumu. Diskusijos apie tai, kad šalies verslininkai retai išnaudoja mokslinį potencialą, o tik pasitelkus pastarąjį bus galima padidinti verslo įmonių našumą ir šalies eksporto apimtis pastaruoju metu netyla visuomenėje. Su tuo sutinka tiek verslininkai, tiek mokslininkai, tiek už švietimo sistemą atsakingi pareigūnai.

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje (VU TVM) įkurtas Inovacijų ir kompetencijų centras sieks pakeisti susidariusią situaciją ir padėti Lietuvos verslui bei mokslui rasti bendradarbiavimo taškų, ieškoti novatoriškų ir originalių sprendimų. Tikimasi, kad tai padės patenkinti Lietuvos socialinius ir ekonominius poreikius.

Prieš kelias savaites duris atvėręs VU TVM Inovacijų ir kompetencijų centras nori sutelkti mokslininkus ir tyrėjus, kurie atliktų ne tik mokslinius tyrimus, bet ir vykdytų šalies ūkiui ir visuomenei naudingą socialinę, kultūrinę plėtrą.

„Labai dažnai būna, kad verslininkas kreipiasi į mokslininką ir paprašo pagalbos. Pavyzdžiui, atlikti kokį nors tyrimą, tačiau nesusikalba, nes tuos pačius dalykus vadina skirtingais pavadinimais. Be to, verslininkui reikia, kad darbas būtų atliktas labai greitai, o mokslininkui atrodo, kad per tokį trumpą laiką to padaryti neįmanoma. Po šio pokalbio jų bandymas bendradarbiauti dažniausiai ir baigiasi. Kartais būna, kad verslo atstovai nežino, kokias paslaugas galėtų gauti iš mokslininko, o pastarajam trūksta supratimo, ko reikia verslininkui. Esant tokiai situacijai, mūsų užduotis būtų padėti jiems susikalbėti, suprasti vienas kitą ir paskatinti jų bendradarbiavimą, kuris sukurtų pridėtinę vertę“, –sakė dr. Erika Vaiginienė, VU TVM Inovacijų ir kompetencijų centro direktorė.

Inovacijų ir kompetencijų centras ketina bendradarbiauti ne tik su verslo įmonėmis ir įvairiomis Lietuvos bei užsienio mokslo įstaigomis, bet ir su nevyriausybinės organizacijomis, vyriausybės institucijomis.

„Sieksime moksle įžvelgti tai, kas turi praktinę reikšmę, o versle – tai, kas gali būti spendžiama mokslo pagalba. Tik apjungę visus sektorius galėsime išskirti problemines sritis, jas išanalizuoti, o tuomet rasti novatoriškų ir gal net kiek netikėtų sprendimų, kurie galėtų būti naudingi verslui, padėtų didinti įmonių konkurencingumą tarptautinėje aplinkoje. Jei paanalizuotume užsienio šalių patirtį, tai pamatytume, kad didžiausią potencialą turinčias idėjas verslas perima iš mokslo. Neabejoju, kad ir mūsų mokslininkai turės ką pasiūlyti verslininkams“, – centro siekius dėstė Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos direktorius Julius Niedvaras.

Inovacijų ir kompetencijų centras taip pat rūpinsis Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos tyrėjų ugdymu, jų karjera, padės ieškoti finansavimo jų atliekamai mokslinei tiriamajai veiklai.

Šiuo metu Inovacijų ir kompetencijų centras administruoja E-valdžios sprendimų pritaikymo viešajam sektoriui, teikiant smulkaus ir vidutinio verslo poreikius atitinkančias paslaugas Baltijos jūros regiono šalyse, projektą „EgoPrise“ ir Lietuvos mokslo tarybos mokslininkų grupės projektą „Projektų, programų ir portfelio valdymo metodų taikymas viešajame sektoriuje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius