Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 10

VU Teisės fakulteto doktorantams atsiveria naujos tarptautinės galimybės

„Šiandien atiduodame pagarbą mokslo tarptautiškumo idėjai. Suprantame, kad studentų bei dėstytojų tarptautinis bendradarbiavimas yra esminis elementas siekiant kokybiško mokslo...
 Memorandumą pasirašiusių universitetų atstovai, su VU Mokslo reikalų prorektoriumi prof. habil. dr. Eugenijumi Butkumi, Prancūzijos ambasadore Maryse Berniau bei Vokietijos ambasadoriumi Matthias Mülmenstädt (šaltinis: VU Teisės fakultetas)
Memorandumą pasirašiusių universitetų atstovai, su VU Mokslo reikalų prorektoriumi prof. habil. dr. Eugenijumi Butkumi, Prancūzijos ambasadore Maryse Berniau bei Vokietijos ambasadoriumi Matthias Mülmenstädt (šaltinis: VU Teisės fakultetas)

„Šiandien atiduodame pagarbą mokslo tarptautiškumo idėjai. Suprantame, kad studentų bei dėstytojų tarptautinis bendradarbiavimas yra esminis elementas siekiant kokybiško mokslo globaliame pasaulyje“, — teigė Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto dekanas prof. dr. Tomas Davulis, ketvirtadienio rytą pradėdamas iškilmingą ceremoniją, kurioje pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas su dar trimis Europos universitetais.

Šiuo memorandumu oficialiai įkurtas Tarptautinis teisės doktorantūros studijų tinklas, leisiantis Paryžiaus Ouest-Nanterre-La Défense, Frankfurto J. W. Goethe, Lodzės bei Vilniaus universitetų Teisės fakultetų doktorantams ir jų mokslo vadovams glaudžiau ir tikslingiau bendradarbiauti, gauti paramą doktorantūros studijoms, dalintis patirtimi ir lengviau įgyti dvigubus daktaro laipsnius. Toks tinklas — unikalus Lietuvoje ir itin retas Europoje.

„Neseniai šventėme 435-tąsias Vilniaus universiteto įkūrimo metines. Tačiau reikia žiūrėti ne tik į praeitį, bet ir į ateitį. Jungtiniai, tarptautiniai moksliniai tyrimai ir yra ta ateitis“,  — sveikinimo kalboje teigė VU Mokslo reikalų prorektorius prof. habil. dr. Eugenijus Butkus. Bendradarbiavimo svarbą pabrėžė ir Paryžiaus Ouest-Nanterre-La Défense universiteto atstovas prof. dr. Eric Millard. „Dažnai sakoma, kad teisė — pernelyg nacionalinės kultūros paveikta sritis, tad čia tarptautinis bendradarbiavimas neįmanomas. Tačiau tai — netiesa. Kuomet kalbame apie doktorantus, kalbame apie teisės mokslo tyrėjus. Bendradarbiavimas šioje srityje yra būtinas: dirbant drauge gimsta naujos idėjos, tyrimo kryptis, kyla nauji klausimai“, — sakė jis.

Dokumentą centriniuose  Vilniaus Universiteto rūmuose pasirašė visų keturių universitetų atstovai. Be T. Davulio ir E. Millard iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir Frankfurto J. W. Goethe universiteto Teisės fakulteto dekanas prof. dr. Georgas Hermes bei Lodzės universiteto Teisės fakulteto vice rektorė prof. habil. dr. Anna Pikulska-Radomska.

Po ceremonijos prasidėjo ir antroji Tarptautinė teisės mokslo doktorantų bei tyrėjų konferencija apie socialinių mokslų integravimą į teisės mokslą, kurioje įžanginę paskaitą skaitė Roterdamo Erasmus universiteto profesorius Roger Van den Bergh. Dvi dienas truksiančiame renginyje pranešimus skaitys per trisdešimt teisės srities doktorantų iš dešimties šalių.

Doktorantų konferenciją remia advokatų kontoros „Glimsted Bernotas ir partneriai“, „Sorainen“ ir „Eversheds Saladžius“ bei advokatų profesinės bendrijos „Motieka ir Audzevičius“, „Maqs Law Firm“ ir „iLAW“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius