Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 29

Žaliasis Vilniaus žemėlapis vėl kviečia pažinti ekologišką miestą

Spalio 30 d., 18 val. visus bendram džiaugsmui kviečia Vilniaus Žaliojo Žemėlapio (Vilnius Green Map) paskaitų sezono atidarymo šventė, kuri vyks VGTU Architektūros rūmuose,...
Vilnius Green Map
Vilnius Green Map

Spalio 30 d., 18 val. visus bendram džiaugsmui kviečia Vilniaus Žaliojo Žemėlapio (Vilnius Green Map) paskaitų sezono atidarymo šventė, kuri vyks VGTU Architektūros rūmuose, ketvirtame aukšte esančioje auditorijoje (Trakų g. 1). Ekologinį sąmoningumą skatinantis projektas tęsia savo veiklą ir niūrų rudenį spalvina įvairiais renginiais.

Jau įsibėgėja žaliosios ekskursijos po Vilnių, nuvesiančios dalyvius į Senamiesčio ir Centro, Užupio bei Naujamiesčio mikrorajonus. Be to, rudens sezone Jūsų laukia ekologinę filosofiją įprasminančios paskaitos, kviečiančios diskutuoti apie kasdieninio maisto šaknis, žaliavalgystę, atliekų rūšiavimą, teisingo treniravimosi principus, savanoriavimą ir panašias temas. Taip pat dienos šviesą išvys virtualus Vilniaus Žaliasis Žemėlapis anglų kalba, o šiek tiek vėliau pasirodys ir popierinis žemėlapio variantas.

Vilniaus Žaliasis Žemėlapis kiekvienam vilniečiui bei miesto svečiui padės be vargo atrasti žaliuosius miesto taškus – pradedant maitinimosi įstaigomis ir baigiant viešuoju transportu. Projektas siekia priversti susimąstyti apie Vilniaus aplinką tuos, kurie šiame mieste gyvena ar lanko jį kaip turistai.

Vilnius Green Map, startavęs 2011 m. rudenį, yra finansuojamas Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros (JTBA) su programa „Veiklus jaunimas”. Projektą vykdo Vilniaus Žaliojo žemėlapio komanda kartu su partneriu iš Estijos – Tartu miesto Aplinkosaugos informacijos ir švietimo centru.

Spalio 30 dieną, 18 val. visus susidomėjusius projektu bei apsisiautusius gera nuotaika maloniai kviečiame į Vilniaus Žaliojo Žemėlapio rudens sezono atidarymą. Čia galėsite išsamiau susipažinti su projektu, išgirsti apie artimiausius renginius bei sužinoti apie nemokamas paskaitas visiems!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius