2011 05 12

Žemės drebėjimas Ispanijoje liudininko akimis: „Išsigandę ir išbalę žmonės bėgo iš namų“

Į ikrauk.lt kvietimą pasidalinti žiniomis apie žemės drebėjimą pietinėje Ispanijoje atsiliepė lietuvaitė Agnieška. Prieš keletą dienų iš „Erasmus“ praktikos Mursijoje grįžusi mergina dar negali patikėti, kad vos prieš kelias dienas svečiavosi vietoje, kuri šiandien nuniokota žemės drebėjimo. Po nelaimės ji susisiekė su Ispanijoje gyvenčiais draugais, kurie pasidalijo savo išgyvenimais.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Į ikrauk.lt kvietimą pasidalinti žiniomis apie žemės drebėjimą pietinėje Ispanijoje atsiliepė lietuvaitė Agnieška. Prieš keletą dienų iš „Erasmus“ praktikos Mursijoje (Ispanija) grįžusi Agnieška dar negali patikėti, kad vos prieš kelias dienas svečiavosi vietoje, kuri šiandien nuniokota žemės drebėjimo. „Negaliu patikėti, grįžau pačiu laiku“, – rašo mergina. Po nelaimės ji susisiekė su keletu tame Ispanijos regione gyvenčių draugų, kurie pasidalijo savo išgyvenimais.

Dailės mokytojas Jose Paganas, dėstantis Lorkos Ibanez Martin institute, Agnieškai pasakojo trečiadienį kaip įprasta vykęs į darbą, kol neprasidėjo stiprūs požeminiai smūgiai.

„Tą dieną kaip visada važiavau į Lorką. Likus 100 metrų iki instituto viskas netikėtai pradėjo drebėti, atrodė, tartum nukrito bomba. Buvau savo automobilyje ir nežinojau, ką daryti, pirmiausia iš inercijos užsidariau langus, širdis pradėjo smarkiai plakti, pakilo spaudimas. Po to greitai išlėkiau iš automobilio. Žmonės bėgo iš namų išsigandę ir išbalę, aplinkui bėgiojo šunys. Niekada anksčiau nebuvau patyręs kažko tokio,“ – išgyvenimais dalijosi Jose.

Anot jo, Mursijos regione paskutinis stipresnis žemes drebėjimas vyko prieš daugiau nei 10 metų, bet tada jis nebuvo taip smarkiai juntamas kaip šįsyk. „Šiandien skambinau į tą mokyklą, bet niekas nekelia ragelio, vakar mačiau, kad ji smarkiai apgadinta, tikriausiai kurį laiką nevyks pamokos,“ – pasakojo žemės drebėjimą išgyvenęs vyriškis.

Nors Agnieškos draugas, italų kalbos mokytojas Paolo Fava gyvena Mursijoje (apie 50 km atstumu nuo žemės drebėjimo epicentro), jis teigia taip pat pajutęs gana stiprius požeminius smūgius.

„Kaip tik buvau savo bute Mursijos centre, kai staiga viskas pradėjo drebėti. Tiesa, tai truko tik 10 sekundžių, bet kadangi butas yra 5 aukšte, smūgiai jautėsi gana smarkiai. Laimei, Mursija didelių nuostolių nepatyrė, gatvėse nesimato griuvėsių“, – pasakojo Paolo.

Jose Pagano nuotraukos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius