Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

„Zuikių“ viešajame transporte nemažėja?

„2011-ieji – zuikio metai, visi važinėsim be bilietėlių,“ – prieš pasitinkant Naujuosius juokavo Vytautas Šapranauskas. Ir nors dar vasarą pasikeitusi įlipimo į Vilniaus viešąjį transportą tvarka neva turėjo mažinti zuikiais vadinamų keleivių skaičių, pastarųjų, kaip paaiškėjo, Vilniuje tik padaugėjo.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

„2011-ieji – zuikio metai, visi važinėsim be bilietėlių,“ – prieš pasitinkant Naujuosius juokavo Vytautas Šapranauskas. Ir nors dar vasarą pasikeitusi įlipimo į Vilniaus viešąjį transportą tvarka, kai į autobusą įlipama per priekines duris, o išlipama per visas likusias, neva turėjusi mažinti zuikiais vadinamų keleivių skaičių, pastarųjų, kaip paaiškėjo, Vilniuje tik padaugėjo.

„Juokaujate? Dabar tokių keleivių skaičius kaip tik labai išaugo,“ – paklausta, ar autobusuose sumažėjo „zuikių“, nustemba kontrolierė Irena. „Žinau, kad įlipimo į viešąjį transportą tvarka pakeista būtent siekiant sumažinti už kelionę nesusimokėjusių keleivių skaičių, tą smarkiai ekskalavo spauda. Sakė, dabar sumažės ne tik „zuikių“, bet ir bomžų, nes vairuotojas neparodžius bilietėlio neįleis į autobusą. Nesąmonė – lipi į autobusą, parodai vairuotojui nepapildytą nuolatinį bilietą ir sėdi laimingas, ir nieks nežino, susimokėjai, ar ne,“ – mintis dėstė ji.

Vis dėlto, kontrolierė džiaugiasi nuo sausio 1-osios įvesta reforma, kurios dėka kontrolieriai nebeturi rinkti baudų: „Dabar mes tik išrašome kvituką, paduodame ir žmogus kur jam patogu, ten susimoka. O jeigu neima kvituko, atvažiuoja antstoliai anksčiau ar vėliau ir pasiima dar daugiau,“ – sakė ji.

Patys viešojo transporto keleiviai į klausimą, ar jau priprato prie naujos įlipimo į viešąjį transportą tvarkos, atsako dvejopai: „Taip, dabar net nebepastebiu, kad kažkas kitaip – įpratau ir gerai,“ – sakė kasdien autobusais važinėjantis Tadas. „Ši tvarka man nepatinka – žmonės, grūdasi, laukia, kada galės įlipt į tą autobusą, tada ieško to savo bilieto, o vistiek niekas nežino, ar tas nuolatinis galioja. Be to, yra stotelių, kur žmonių srautai tokie dideli, kad vairuotojai tiesiog nepaiso naujų taisyklių ir leidžia lipti į autobusą per visas jo duris. Nemanau, kad tokia reforma pasitvirtino,“ – pokyčiams nepritarė keleivė Saulė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius