-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 19

„EuroBasket'11“ apžvalga

Ispanijos rinktinės triumfu baigėsi Europos čempionatas Lietuvoje. Ispanai finale 98:85 nugalėjo Prancūzijos rinktinę ir iškovojo antrąjį čempionų titulą iš eilės. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Juanas Carlosas Navarro, kuris pelnė 27 taškus. Pau Gasolis ir Jose Calderonas pridėjo po 17, Rudy Fernandezas 14, o Marcas Gasolis 11 taškų. Prancūzų gretose išsiskyrė Tony Parkeris, pelnęs 26, Borisas Diaw 12, Joakimas Noah 11 ir Nicolas Batumas 10 taškų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ispanijos rinktinės triumfu baigėsi Europos čempionatas Lietuvoje. Ispanai finale 98:85 nugalėjo Prancūzijos rinktinę ir iškovojo antrąjį čempionų titulą iš eilės. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Juanas Carlosas Navarro, kuris pelnė 27 taškus. Pau Gasolis ir Jose Calderonas pridėjo po 17, Rudy Fernandezas 14, o Marcas Gasolis 11 taškų. Prancūzų gretose išsiskyrė Tony Parkeris, pelnęs 26, Borisas Diaw 12, Joakimas Noah 11 ir Nicolas Batumas 10 taškų.

Naudingiausias žaidėjas - Juanas Carlosas Navarro

Ketvirtfinalyje jis pelnė 26 taškus, pusfinalyje – 35 ir buvo sunkiausiai sulaikomas krepšininkas finale. Per trejas svarbiausias pirmenybių rungtynes Navarro vidutiniškai pelnydavo 29,3 taško, o krepšį atakuodavo 56,6 proc. taiklumu. Rezultatyviau už J.Navarro pirmenybėse yra žaidęs tik legendinis graikas Nikos Galis. 1987 metų Europos čempionate jis per lemiamą pirmenybių etapą rinkdavo po 33,7 taško.

Simboliniame penketuke - du ispanai

Į simbolinį Europos čempionato penketuką pateko jau minėtas J.Navarro, taip pat Pau Gasolis, prancūzas Tony Parkeris, makedonas Bo McCalebbas ir rusas Andrėjus Kirilenko. Naudingiausiu čempionato žaidėju tapęs J.Navarro šiame čempionate aikštėje praleisdavo 26,7 minutes ir pelnydavo 17,9 taško, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 1,5 atšokusio kamuolio.

31 metų 215 cm ūgio P.Gasolis šio čempionato metu rungtyniaudavo po 26,2 minutes ir per jas įmesdavo 20,1 taško, atkovodavo 8,3 atšokusio kamuolio ir blokuodavo 1,7 varžovo metimo. Prancūzijos rinktinės žvaigždė T.Parkeris aikštėje praleisdavo 35 minutes ir pelnydavo 22,1 taško, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 3,5 kamuolio.

Makedonų stebukladarys B.McCalebbas Europos čempionato metu aikštėje praleisdavo 34,2 minutes ir pelnydavo 21,4 taško, atlikdavo 3,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 3,1 ir perimdavo 2,1 kamuolio.

30 metų 206 mc ūgio A.Kirilenko šiame čempionate rungtyniaudavo 29,6 minutes ir pelnydavo 14,9 taško, atkovodavo 6,1 atšokusio kamuolio, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo 2,6 kamuolio iš varžovų.

Čempionato staigmena - Makedonija

Didžiausią staigmeną šiame Europos čempionate pateikė Makedonijos rinktinė, kuri ne tik iš kovos dėl medalių eliminavo Lietuvos rinktinę, tačiau pasiekė ir mažąjį čempionato finalą.

Kovoje dėl bronzos makedonams pritrūko jėgų ir rezultatu 68:72 turėjo pripažinti Rusijos rinktinės pranašumą.

Tokių Makedonijos rinktinės rezultatų nesitikėjo niekas ir komanda dar prieš čempionatą buvo nurašyta. Tačiau jau pirmame etape makedonai pademonstravo savo jėga ir grupėje užėmė pirmąją vietą. Antrasis etapas jiems buvo ne ką sėkmingesnis ir jame Makedonai patyrė vos vieną pralaimėjimą, kuris vėliau pasirodo išėjo tik į gerą. Ketvirtfinalyje - dvikova su čempionato šeimininkais lietuviais. Bene didžiausia staigmena daugumai krepšinio sirgalių. Lietuviai sensacingai rungtynių pabaigoje pralaimėjo makedonams ir turnyre turėjo tenkintis tik 5 vieta. Tuo tarpu Makedonijos krepšininkai dėkojo rusams, kurie paskutinę sekundę sugebėjo juos nugalėti ir to pasekoje ketvirtfinalyje jų laukė Lietuvos rinktinė.

Lietuviai - 5 vietoje

Daugumai tai atrodo itin prastas rezultatas, tačiau prisiminus kalbas apie Lietuvos rinktinę prieš čempionatą pradedame galvoti, jog galbūt viskas buvo maksimaliai gerai. Itin sėkmingas pirmasis etapas ir iškovota antroji vieta grupėje. Kiek prastesnis, tačiau taip pat teigiamas rezultatas ir antrajame etape - užimta trečioji vieta ir laukia ketvirtfinalio dvikova su Makedonija.

Dvikova, kurios būtų geriau nebuvę ir dabar jau verčiau to nekomentuoti. Svarbiausia tai, jog po šios itin skaudžios nesėkmės lietuviai sugebėjo atsitiesti ir iškovoti penktąją vietą čempionate nugalėdami slovėnus, o vėliau ir graikus.

Rezultatyviausias – Kalnietis, naudingiausias – Jasaitis

Lietuvos rinktinei baigus pasirodymą Europos krepšinio čempionato tapo aišku ir kas buvo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas. Mantas Kalnietis šiame čempionate sužaidė 11 rungtynių aikštėje praleisdavo po 23,5 minutės ir per jas pelnydavo po 11 taškų, atkovodavo po 3,5 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Naudingiausias lietuvių gretose - Simas Jasaitis. 27,3 minutės aikštėje ir pelnomi 8,9 taško bei po krepšiais atkovojami 5,2 kamuolio. Krepšininkas taip rinko po 10 naudingumo balų per rungtynes.

Kitas čempionatas – Slovėnijoje

2013 metais Europos čempionatas įvyks Slovėnijoje. Sekmadienio popietę prieš prasidedant paskutinėms „EuroBasket 2011" rungtynėms FIBA Europe ir Slovėnijos Krepšinio Federacijos atstovai Kaune pristatė 2013 m. rugsėjo 4-22 d. Slovėnijoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą „EuroBasket 2013". Šia proga surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo FIBA Europe prezidentas Olafuras Rafnssonas, FIBA Europe generalinis sekretorius Naras Zanolinas, Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas Romanas Volčičius, „EuroBasket 2013" direktorius Alešas Križnaras bei „EuroBasket 2013" ambasadoriai Radoslavas Nesterovičius ir Peteris Vilfanas.

Spaudos konferencijos dalyviams buvo parodyti keli filmai, atspindintys Slovėnijos tradicijas, patirtį krepšinio srityje bei piliečių aistrą palaikant savo šalies krepšinio ekipą. Šiandien vakare „EuroBasket" organizatoriaus titulas bus oficialiai perduotas Slovėnijos delegacijai, kurios dalyviai yra pasiruošę priimti šį iššūkį ir surengti vieną iš geriausių Europos vyrų krepšinio čempionatų.

REPORTERIS LUKAS SNARSKIS

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius