-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 16

Laipiotojai iš sudėtingumo disciplinos varžybų Latvijoje grįžo su 7 medaliais

Rugsėjo 14-15 dienomis Latvijoje, Ventspilyje, vyko kasmetinės sudėtingumo disciplinos varžybos „Venspils Open“. Nors Lietuvoje nėra sienos treniruotis sudėtingumo rungčiai, mūsų...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 1 Medalis

Rugsėjo 14-15 dienomis Latvijoje, Ventspilyje, vyko kasmetinės sudėtingumo disciplinos varžybos „Venspils Open“. Nors Lietuvoje nėra sienos treniruotis sudėtingumo rungčiai, mūsų šalį šiose varžybose atstovavo net 16 įvairaus amžiaus sportininkai iš didžiųjų miestų: Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos.

Varžybos buvo vykdomos dviejose amžiaus grupėse: jaunimo iki 18 metų ir suaugusiųjų. Galime pasidžiaugti, kad 13 sportininkų pateko į finalus, o iš jų net 7 laimėjo prizines vietas.

Mergaičių grupėje iki 18 metų sidabro ir bronzos medalius į Kauną išsivežė „Miegančių Dramblių“ sportininkės Gertrūda Kaniauskaitė bei Ūla Koroliova. Berniukų grupėje lietuviai užėmė visą podiumą: pirma vieta atiteko Semionui Kozliuk (KKSK), antra – Dominykui Krutuliui (Miegantys Drambliai), trečia – Mantui Kazlauskui (KKSK).

Suaugusiųjų grupėje savo įgūdžius parodė vieni geriausių Lietuvos laipiotojų iš Vilniaus: Kipras Baltrūnas bei Milda Koreivaitė. Kipras į savo kolekciją prisidėjo dar vieną pirmos vietos medalį, o Milda džiaugėsi trečiąja vieta.

Laipiojimas – Lietuvoje sparčiai populiarėjanti sporto šaka bei laisvalaikio praleidimo būdas. Laipiojimo varžybos skirstomos į tris disciplinas: sudėtingumą, lipimą greičiui bei boulderingą.

Sudėtingumas – tai laipiojimo disciplina kai yra lipama su sauga į 10- 20 metrų sieną dirbtiniu reljefu arba kybiais. Greitajame lipime pagrindinis tikslas užlipti į 10-15 metrų sienelę kuo greičiau.

Boulderinge laipiotojai kybiais lipa trumpus ir sunkius maršrutus ant sienelės, kurios aukštis dažniausiai svyruoja nuo 3 iki 5 metrų.

Kol kas Lietuvoje vykdomos varžybos tik boulderingo disciplinoje, tačiau Lietuvos laipiotojai dalyvauja ir sudėtingumo varžybose, kurios vyksta kaimyninėse šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius