Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 20

Lietuviai pasiekė Dakaro ralio finišą!

Baigėsi paskutinis, keturioliktas, šių metų Dakaro ralio maratono etapas. Dvi savaites trukęs autosporto renginys pagaliau išaiškino, kas tapo nugalėtojais motociklų, keturračių,...
Dakaro ralis/Komandos nuotrauka
Dakaro ralis/Komandos nuotrauka
Temos: 2 Lietuviai Ralis

Baigėsi paskutinis, keturioliktas, šių metų Dakaro ralio maratono etapas. Dvi savaites trukęs autosporto renginys pagaliau išaiškino, kas tapo nugalėtojais motociklų, keturračių, automobilių ir sunkvežimių įskaitose.

Paskutinis etapas iš La Serenos į visų išsvajotą Čilės sostinę, Santjagą turėjo 126 km specialų greičio ruožą, kurį sudarė 111 km trasa, vėliau ilgas, 220 km neįskaitinis pravažiavimas ir po to dar penkiolikos kilometrų ilgio „Super Special“ greičio ruožas, skirtas žiūrovams.

Motociklai

Motociklų įskaitoje pirmojoje paskutinio greičio ruožo dalyje greičiausias buvo Francisko Lopezas, kuris 24 sek. aplenkė Ruben Farią, o 1 min. 32 sek. Helder Rodriguesą. Bendrosios įskaitos lyderis Cyril Despres lyderiui po pirmosios dalies pralošė 8 min. 14 sek. Tai reiškia, kad virtualiai bendrojoje įskaitoje jį ir Francisco Lopezą skyrė tik 1 sekundė. Tačiau pastarasis gavo 15 min. baudą už variklio pakeitimą, todėl pagrindinis lenktynininko tikslas jau buvo ne pirmoji, o bent jau trečioji pozicija.

Etapo nugalėtoju pripažintas Ruben Faria, nors ir antrojoje dalyje greičiausias buvo Francisko Lopezas, tačiau gauta bauda jį nustūmė žemyn. Antras buvo Joan Barreda Bortas, kuris atsiliko tik 8 sekundes. Trečias – Helder Rodrigues, atsilikęs 24 sek.

Prancūzas Cyril Despres vairuojantis „KTM“ motociklą šiame greičio ruože pralošė 4 min. 27 sek., tačiau tai jam nesutrukdė penktą kartą tapti Dakaro ralio čempionu motociklų įskaitoje.

Francisko Lopezas prarado antrąją poziciją bendrojoje įskaitoje, į kurią šoktelėjo portugalas Ruben Faria („KTM“). F. Lopezas („KTM“) liko trečias.

Keturračiai 

Keturračių įskaitoje pirmoji greičio ruožo dalis geriausia buvo Sarel Van Biljonui, kuris 1 min. 15 sek. aplenkė Lukaszą Laskawiecą, o trečias buvęs Marcos Patronelli atsiliko dar viena sekunde.

Antroje dalyje lyderio poziciją taip pat išlaikė Sarel Van Biljonas ir tapo etapo nugalėtoju. Jis 37 sek. aplenkė Sebastian Husseinį ir 1 min. 18 sek. Marcos Patronelli, nuo kurio viena sekunde atsiliko Lukasz Laskawiec.

Bendrosios įskaitos rezultatai po paskutinio etapo nepasikeitė ir antrą kartą Dakaro ralio nugalėtoju keturračių įskaitoje užtikrintai tapo argentinietis Marcos Patronelli su „Yamaha“, jis aplenkė čilietį Ignacio Casale ir lenką Rafal Soniką.

Automobiliai

Automobilių įskaitoje iki neįskaitinio pravažiavimo greičiausiai lėkė Joan Roma, kuris 1 min. 24 sek. aplenkė Orlando Terranovą, o Lucio Alvarez atsiliko dar 7 sekundes. Bendrosios įskaitos lyderis S. Peterhanselis atsiliko 3 min. 55 sek. ir buvo aštuntas.

Po antrosios greičio ruožo dalies geriausią rezultatą vėl išlaikė Joan Roma, jis distanciją įveikė per 1 val. 44 min. 10 sek., nuo jo tik 13 sek. atsiliko Orlando Terranova. Trečias buvo Lucio Alvarezas, atsilikęs dar 18 sek. S. Peterhanselis lyderiui pralošė 3 min. 43 sek., tačiau tai neturėjo jokios įtakos prancūzo rezultatui bendrojoje įskaitoje.

Stephane Peterhanselis su „Mini“ nugalėjo 2013 metų Dakaro ralyje gana solidžia persvara. Giniel De Villiersas su „Toyota“ nuo jo atsiliko daugiau nei 42 minutes. Trečią vietą ant podiumo pelnė Leonid Novitskiy su „Mini“, jis pralošė beveik pusantros valandos.

Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas paskutiniame greičio ruože finišavo 28 vietoje ir nuo lyderio atsiliko 20 min. 41 sek. Bendroje Dakaro ralio įskaitoje lietuviai yra 64 vietoje. Jie nuo nugalėtojo per visą ralį atsiliko 31 val. 19 min. 54 sek.

Sunkvežimiai

Trys pirmi „Kamaz“, o iš paskos jų ištroškęs trečios pozicijos Gerard De Rooy‘us su „Iveco“. Šansų yra, bet Ayrat Mardeevas, nuo kurio bendrojoje įskaitoje olandas atsilikinėjo keturiomis su puse minutėmis, buvo labai greitas pirmojoje greičio ruožo dalyje. Jis buvo antras ir keturiomis sekundėmis atsiliko nuo Peter Versluis. Tuo tarpu G. De Rooy‘us pralošė A. Mardeevui devynias sekundes.

Pasibaigus antrajai paskutiniojo greičio ruožo daliai geriausią laiką išlaikė Peter Versluis ir tapo etapo nugalėtoju. Nuo jo Gerard De Rooy‘us atsiliko 2 min. 4 sek., dar trijomis sekundėmis atsiliko Miki Biasionas. Ales Lopraisas pralošęs dar dvi sekundes buvo ketvirtas, o 20 sekundžių atstumu finišavo Ayrat Mardeevas.

Būtent jis sugebėjo išplėšti antrą vietą iš savo komandos nario Andrey Karginovo su „Kamaz“. Taigi Ayrat Mardeevas – antras, aplenkęs bendrojoje įskaitoje A. Karginovą tik 47 sek. O pirmas dar vienas „Kamaz“ lenktynininkas – Eduard Nikolaev, jis šių metų Dakaro ralio nugalėtojas sunkvežimių įskaitoje.

Pirmaujančio „Kamaz“ trejetuko nepavyko išsklaidyti Gerard De Rooy‘ui su „Iveco“, kuris bendrojoje įskaitoje liko ketvirtas, atsilikęs nuo trečios pozicijos 3 min. 19 sek. Penktas Dakaro ralį baigė Martin Kolomy su „Tatra“.

Daugiau apie Dakaro ralio paskutinį etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius