Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 19

Lietuvių simpatijų „EuroBasket 2011“ susilauks Gruzijos rinktinė, didžiausi konkurentai - ispanai bei latviai

Internetinė krepšinio aistruolių apklausa rodo, kad artėjančiame Europos krepšinio čempionate be savos rinktinės lietuvių simpatijų favoritėmis taip pat bus Gruzijos, Ispanijos ir Latvijos rinktinės.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Internetinė krepšinio aistruolių apklausa rodo, kad artėjančiame Europos krepšinio čempionate be savos rinktinės lietuvių simpatijų favoritėmis taip pat bus Gruzijos, Ispanijos ir Latvijos rinktinės. Lietuvai draugiškos Gruzijos rinktinę ir 2011 m. Europos krepšinio čempionato favoritais vadinamus ispanus palaikys kas ketvirtas lietuvis - 25,6 proc. ir 25,4 proc. Už latvius sirgs beveik penktadalis - 17 proc.

Apklausos dalyvių buvo paprašyta nurodyti, kurios iš Europos krepšinio čempionate žaisiančių rinktinių bus antra ir trečia jų favorite po Lietuvos. Dauguma apklaustųjų antrąją vietą skyrė Gruzijos rinktinei - bemaž penktadalis nurodė, kad palaikys šios šalies rinktinę. 17,3 proc. apklaustųjų atsakė po Lietuvos labiausiai palaikysiantys Ispaniją, dar 9,5 proc. nurodė Vokietijos rinktinę.

Apklausos dalyviai, atsakydami į klausimą, kas taps trečia jų palaikoma rinktinė po Lietuvos, daugiausiai nurodė Latviją (11,1 proc.) ir vėl tą pačią Ispaniją (8,1 proc.). 9,2 proc. atsakė, kad nepalaikys nieko.

Tokiu būdu, susumavus lietuvių simpatijas, daugiausiai palaikymo kaip antra arba trečia rinktinė po nacionalinės komandos susilauks Gruzija, Ispanija ir Latvija.

Lietuvoje įsikūrusios bendrovės „IDS Borjomi Europe" generalinis direktorius Irakli Bokuchava teigia, kad tokią apklausą paskatino atlikti lietuviai, aktyviai komentavę ir palaikę neseniai pasirodžiusią Gruzijos rinktinės žaidėjų video padėką Lietuvos žmonėms (http://www.youtube.com/watch?v=vjlh_5rYCKc).

„Atlikome apklausą, siekdami sužinoti, kiek gerbėjų Lietuvoje gali tikėti Gruzijos rinktinė. Tiesą pasakius, tikrai nesitikėjome, kad Gruzija bus labiausiai palaikoma lietuvių iš visų užsienio komandų. Tai mus maloniai nustebino. Dabar tikiu, kad Lietuvoje vykstančiame Europos krepšinio čempionate Gruzijos rinktinė galės pasijusti taip, tarsi ji žaistų namuose", - sako I. Bokuchava.

Respondentų taip pat buvo paprašyta įvardinti priežastis, dėl ko jie palaikys vieną ar kitą užsienio šalies rinktinę. Beveik trečdalis (30,7 proc.) apklaustųjų vieną ar kitą rinktinę pasirinko, nes jiems patinka tos šalies nacionalinės komandos žaidžiamas krepšinis. Ketvirtadalis (24,5 proc.) atsakė simpatizuojantys jų pasirinktai šaliai ir jos gyventojams, 17,9 proc. apklaustųjų yra įsitikinę, kad jų pasirinktos šalies gyventojai palaikytų Lietuvos rinktinę, todėl jie atsako jiems tuo pačiu. Dar 13,8 proc. teigė, kad šią šalį ir Lietuvą sieja glaudūs ryšiai.

Respondentų taip pat buvo klausiama, kaip jie palaikys savo pasirinktas komandas. Daugiau nei pusė (56,4 proc.) nurodė, kad už pasirinktų užsienio šalių rinktines jie sirgs prie televizorių ekranų, 25,6 proc. atsakė, jog seks jų favoritų žaidimo rezultatus internete, dar 6,4 proc. ruošiasi šias rinktines palaikyti Europos krepšinio čempionato tribūnuose. Gyva Lietuvos krepšinio legenda Rimas Kurtinaitis, komentuodamas apklausos rezultatus, pabrėžė, kad Lietuvos žmonių simpatijos Gruzijai turi gilias šaknis.

„Dar mano laikais, kai žaisdavo Lietuvos ir Gruzijos komandos, tarp mūsų buvo labai šilti santykiai. Tuomet išvykose į Gruziją gruzinai labai pagerbdavo lietuvius, o mes, savo ruožtu, labai gerbėme gruzinus. Todėl rezultatai manęs tikrai nenustebino", - teigė R. Kurtinaitis, kuris pats ruošiasi palaikyti Ispanijos rinktinę.

Natūralus gruziniškas mineralinis vanduo „Borjomi" yra oficialus Gruzijos krepšinio rinktinės rėmėjas.

Internetinė apklausa buvo atlikta natūralaus gruziniško mineralinio vandens „Borjomi" iniciatyva kartu su krepšinio naujienų portalu www.krepsinis.net. Apklausoje dalyvavo daugiau nei 500 Lietuvos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius