Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 07

Lietuvos viltis NBA naujokų biržoje - Mindaugas Kupšas

Nenumaldomai artėja Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržos loterija, kurioje šiemet turėtų dalyvauti ir lietuvis Mindaugas Kupšas. LTBASKET, remdamiesi NBADraft....

Nenumaldomai artėja Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržos loterija, kurioje šiemet turėtų dalyvauti ir lietuvis Mindaugas Kupšas.

LTBASKET, remdamiesi NBADraft.net duomenimis, pateikia Jums 10 geriausių jaunųjų krepšininkų iš už Šiaurės Amerikos ribų, kurie gali būti pašaukti 2013 metų NBA naujokų bižoje.

Lucasas Nogueira – Brazilija, 20 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas, Madrido „Estudiantes“

2010 metais FIBA Amerikos jaunimo čempionate NBA skautų dėmesį atkreipęs brazilas tapo realiu kandidatu išgirsti savo pavardę naujokų biržoje, tačiau 2011 metais ADIDAS jaunimo stovykloje susidomėjimas krepšininku krito ir aukštaūgis atsisakė minties dalyvauti tų pačių metų biržoje.

Tačiau po dviejų sėkmingų sezonų Europoje susidomėjimas L.Nogueira ir vėl išaugo. Aukštaūgis buvo įtrauktas į Madrido ekipos sudėtį ir šį sezoną aikštėje per 14 minučių pelnydavo po 5 taškus ir atkovodavo po 4 atšokusius kamuolius.

Brazilas šio sezono metu sėkmingai tobulino kontaktinio žaidimo sugebėjimus. 213 cm ūgio krepšininkas ne tik sustiprėjo fiziškai, tačiau ir žymiai geriau grumiasi po krepšiu. Tiesa, jam dar trūksta susitelkimo aikštėje ir žaidimas yra daugiau paremtas instinktais.

Sezono pabaigoje L.Nogueira demonstravo solidesnį žaidimą ir aikštėje per beveik 20 minučių pelnydavo po 10,4 taško ir atkovodavo po 4,8 atšokusio kamuolio.

Krepšininkas galėtų būti pašauktas komandos, kuri leistų brazilui bent metus tobulinti savo žaidimą Europoje.

Prognozuojamas šaukimas: Pirmo rato antroje pusėje.


Dennisas Schroederis – Vokietija, 19 metų 188 cm ūgio įžaidėjas, Braunšveigo „Phantoms“

Vokiečiui prieš metus buvo ne patys lengviausi laikai. Praėjusį sezoną įžaidėjas aikštėje praleisdavo mažiau nei po 10 minučių ir per jas pelnydavo po 2,3 taško. Tačiau viskas pasikeitė šį sezoną, kuomet D.Scroederis mesdavo po 12 taškų ir atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Jaunasis Vokietijos talentas pademonstravo nemažą pažangą, o dar labiau skautų dėmesį prikaustė 2013 metų „Nike Hoop Summit“ krepšinio stovykloje. Apie naują kylančią krepšinio žvaigždė kalbėjo pačio krepšininko rungtynių statistika – 18 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai ir vos 3 klaidos.

D.Scroederis pasižymi puikiu greičiu, kuris itin tinka NBA lygoje demonstruojamam krepšininiu. Tiesa, vokiečiui dar reikės daug padirbėti su savo metimu ir jėga, kurios jam labai trūksta.

Skelbiama, kad krepšininką 16 šaukimu gali pasirinkti Bostono „Celtics“ ekipa, tačiau yra galimybė, jog krepšininkas bus pašauktas ir anksčiau.

Prognozuojamas šaukimas: Pirmo rato antroje pusėje.


Dario Šaričius – Kroatija, 19 metų 208 cm ūgio puolėjas, Zagrebo „Cibona“

Dėl sezono pradžioje įvykusio konflikto dėl D.Šaričiaus išpirkos, jaunasis kroatas negalėjo rungtyniauti, tačiau lapkričio mėnesio pabaigoje puolėjas prisijungė prie Zagrebo „Cibona“ ekipos.

D.Šaričius tapo startinio penketo krepšininku Adrijos krepšinio lygoje ir rinkdavo po 7,7 taško, atkovodavo po 6,2 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo. Šie rodikliai nepadėjo „Cibona“ ekipai pasiekti gerų rezultatų ir kroatų klubas liko turnyrinės lentelės apačioje.

Jaunasis kroatas puikius statistinius rodiklius demonstruoja Kroatijos krepšinio lygoje, kuri pajėgumu neprilygsta Adrijos lygoje.

D.Šaričius išsiskiria puikiu kamuolio valdymu ir sugebėjimu perduoti kamuolius komandos draugams. Didžiausia aukštaūgio problema yra nesugebėjimas žaisti arčiau krepšio prieš aukštesnius varžovus, kas gali sukelti itin daug problemų žaidžiant aukščiausiame lygyje.

Kroatas dar turėtų išbandyti jėgas aukščiausiame lygyje Europoje prieš išvykdamas už Atlanto, tačiau dėl šios priežasties jį pašaukęs klubas gali būti priverstas laukti dar keletą metų.

Prognozuojamas šaukimas: Pirmo rato pabaigoje.


Giannisas Adetokoubo – Graikija, 18 metų 206 cm ūgio puolėjas, Saragosos „Basket 2002″

Šio krepšininko vardas buvo niekas nežinomas iki šio sezono pradžios. Nigerijos emigrantų šeimoje gimęs krepšininkas savo krepšininkų pradėjo Filiathilitikos akademijoje, Atėnuose.

G.Adetokoubo išskirtinis bruožas – itin ilgos rankos. Būdamas tokio ūgio jis yra itin vikrus ir puikiai valdo savo kūną. Graikas puikiai sugeba keisti savo judėjimo su kamuoliu kryptį ir per kelias akimirkas gali atsidurti po varžovų krepšiu.

Būdamas puolėjo ūgio ir galėdamas žaisti kaip gynėjas, jaunasis talentas gali žaisti keturiose pozicijose. Krepšininkas turi didžiulį talentą, puikiai orentuojasi aikštėje ir pasižymi labai geru žaidimo supratimo, kas neleidžia nesižavėti juo.

G.Adetokoubo privalo išmėginti savo jėgas aukščiausiame lygyje, nes Graikijos antra lyga nėra geriausias variantas tokiam talentingam krepšininkui. Gruodžio mėnesį krepšininkas persikėlė į Saragosą, kur jis turėtų rungtyniauti ir kito sezono metu.

Prognozuojamas šaukimas: Pirmo rato pabaigoje.


Livio Jeanas Charlesas – Prancūzija, 19 metų 202 cm ūgio puolėjas, Vilerbano „Asvel“

Prancūzas NBA skautų dėmesio susilaukė po pirmo savo pasirodymo su šalies jaunimo rinktine, o jų simpatijas pelnė po ADIDAS treniruočių stovyklos. L.Charlesas turi puikius duomenis lengvojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiam krepšininkui.

Po sėkmingo pasirodymo jaunimo stovyklose prancūzas sukirto rankomis su „Asvel“ ekipoje, kurioje rungtyniaudamas jis pelno po 3,4 taško ir atkovoja po 2,7 atšokusio kamuolio.

L.Charlesas puikiai gali rungtyniauti prieš geriausius krepšininkus besigindamas. Puolėjas pasižymi kibia gynyba bei sugebėjimu gintis tiek prieš aukštesnius tiek prieš žemesnius krepšininkus. Prancūzas taip pat turi puikią reakciją, kurios dėka sėkmingai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Norėdamas įsitvirtinti NBA lygoje puolėjas privalo gerokai padirbėti treniruoklių salėje, jog sutvirtėtų fiziškai. Tai pat L.Charlesas privalo patobulinti savo metimą, kad galėtų atakuoti iš įvairesnių pozicijų.

Prognozuojamas šaukimas: Antro rato pradžioje.


Rudy Gobertas – Prancūzija, 20 metų 218 cm ūgio vidurio puolėjas, Šolės „Cholet“

Po 2012 metų ADIDAS stovyklos R.Gobertas buvo įvardijamas kaip kandidatu išgirsti savo pavardę tarp pirmų dešimt biržos šaukimų, tačiau viskas pasikeitė dar šio sezono metu.

Pasirašęs sutartį su Vilerbano ekipa, prancūzas gavo progą rungtyniauti stipriausioje šalies lygoje, kurioje rinko po 9 taškus ir atkovodavo po 6 atšokusius kamuolius. Tokie rezultatai nuvylė visus krepšinio specialistus, kurių manymu tokie rezultatai rodo, jog aukštaūgis nustojo tobulėti.

R.Gobertsas žaisdamas aukščiausiame lygyje atsleidė savo trūkumus, o vienas iš jų – pasitikėjimo trūkumas. Stebint šio aukštaūgio žaidimą galima susidaryti įspūdį, jog jis mechaniškai atlieka kažkada išmoktus judesius. Būdamas 218 cm ūgio prancūzas sugeba greitai bėgti ir įsibėgėjęs jis tampa beveik nesustabdomas, tačiau jam trūksta koncentracijos ir sugebėjimo užbaigti ataką sėkmingu metimu.


Sergėjus Karasiovas - Rusija, 19 metų 201 cm ūgio puolėjas, Liubercų „Triumph“

Dirbdamas kartu su savo tėvu, S.Karasiovas turėjo išties nuostabų sezoną. VTB Vieningoje lygoje puolėjas rinkdavo po 16,3 taško, o Europos taurės turnyre po 16,1 taško. Rusas taip pat atstovavo savo šalies vyrų krepšinio rinktinei, su kuria iškovojo Londono Olimpiados bronzos medalį.

S.Karasiovas pasižymi puikiu krepšinio supratimu ir puolimo judesių arsenalu, kas leidžia jam sėkmingai rungtyniauti. Rusui dar trūksta greičio ir jėgos, kuri leistų konkuruoti su itin atletiškai NBA lygos krepšininkais.

Gandai, jog po NBA naujokų biržos puolėjas liks dar sezonui rungtyniauti Rusijoje, leidžia daryti prielaidą, kad krepšininkas gali būti pašauktas pirmame biržos rate, tačiau aukšto šaukimo būtų itin naivu tikėtis.

Prognozuojamas šaukimas: Pirmo rato pabaigoje.


Mohammadou Jaitehas – Prancūzija, 18 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas, Bulonės „Boulogne-sur-Mer“

M.Jaitehas įspūdingai pasirodė antroje Prancūzijos krepšinio lygoje, kur rinkdavo po 16 taškų ir atkovodavo po 10 atšokusių kamuolių. Aukštaūgis tapo geriausiu lygos krepšininku (MVP), tačiau abejonių kelia lygos, kurioje jis rungtyniauja pajėgumas.

Būdamas 211 cm ūgio M.Jaitehas yra puikaus sudėjimo, turi ilgas rankas ir tvirtus pečius, tačiau nėra itin šoklus. Prancūzas demonstruoja didelį norą ir galimybę tobulėti, kas gali ateityje padėti jam įsitvirtinti NBA lygoje.

Prognozuojamas šaukimas: Antro rato viduryje.


Nemanja Nedovičius – Serbija, 21 metų 193 cm ūgio įžaidėjas, Vilniaus „Lietuvos rytas“

N.Nedovičius turi puikius atletinius duomenis, kurie yra bene geriausi visoje Europoje. Sezoną praleidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje serbas Eurolygoje rinko po 10 taškų ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Gynėjas gali sėkmingai atakas užbaigti dėjimais į krepšį, žaisdamas aikštės viduryje gali sėkmingai suklaidinti savo gynėją vienu judesiu, tačiau N.Nedovičiui reikia gerokai padirbėti su savo metimu bei kamuolio įžaidinėjimo technika.

Prognozuojamas šaukimas: Antro rato pabaigoje.


Alexas Abrinesas – Ispanija, 19 metų 198 cm ūgio gynėjas, Barselonos „FC Barcelona“

Jaunąjį ispanų talentą užaugino Malagos „Unicaja“ ekipa, o praėjusį sezoną A.Abrinesas per ACB lygos rungtynes pelnė 31 tašką.

Pasirašęs kontraktą su Barselonos ekipa gynėjas neturėjo daug laiko pasireikšti ir rungtyniaudavo tik epizodiškai. Tai galėjo lemti ir tai, jog šis krepšininkas privalo stipriai padirbėti prie savo metimo, kuris yra bene prasčiausias tarp visų europiečių, kurie gali būti pašaukti NBA naujokų biržoje.

Prognozuojamas šaukimas: Antro rato pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius