Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 09

Pasaulio jaunių irklavimo čempionatas Trakuose jau įsibėgėjo

Antradienį (rugpjūčio 6 d.) iškilminga sportininkų eisena ir atidarymo ceremonija Trakų pilyje prasidėjęs Pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionatas jau įsibėgėjo. Tribū...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Antradienį (rugpjūčio 6 d.) iškilminga sportininkų eisena ir atidarymo ceremonija Trakų pilyje prasidėjęs Pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionatas jau įsibėgėjo.

Tribūnuose girdėti irklavimo sirgalių ir irkluotojų šeimos narių palaikymo šūksniai, atvykusių iš įvairiausių pasaulio kampelių palaikyti savo komandos, o Trakų irklavimo bazėje surikiuotos daugiau nei šimtas valčių, pasiruošusių skruosti Galvės ežero vandenis. Pastarasias dvi dienas irkluotojai varžėsi atrankiniuose plaukimuose ir jų parodyti rezultatai žada įdomią varžybų eigą, kadangi jau dabar neretai vyko atkakli kova ir kas pateks į tolesnį etapą sprendėsi sekundės tikslumu. Šios varžybos jauniesiems irkluotojams ypatingai svarbios – sėkmingas startas leis ne tik pretenduoti į planetos čempiono titulą, bet ir iškovoti kelialapį į kitų metų Jaunimo olimpines žaidynes Kinijoje.

Lietuvių komanda šiose varžybose kaip niekada gausi – 25 sportininkai varžosi 8 valčių klasėse. Kadangi čempionatas vyksta namuose, dalyvauja ne tik komandos lyderiai, kuriems tai jau ne pirmas tarptautinis startas, bet ir kiek mažiau patyrę irkluotojai – jiems šis čempionatas yra puiki proga pasisemti tarptautinės patirties. „Po atrankinių varžybų didžioji dalis komandų eina tolyn“, - džiaugėsi Lietuvos komandos vadovas Tomas Valčiukas.

Paklaustos, kaip jaučiasi artėjant pusfinaliui, porinę dvivietę irkluojančios Lietuvos atstovės Roberta Navickaitė ir Sonata Petrikaitė, atrankos plaukime aplenkusios visas savo varžoves atsako: „Emocijos jau kaip ir atslūgo, dabar jau baimė prieš pusfinalį, nes vis dėlto norim patekti į pagrindinį finalą.“ Apie tai, kaip susidoroja su artėjančių finalų spaudimu broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai, taip pat laikomi šių varžybų favoritais ir irkluojantys porinę dvivietę atsako: „Apie tai, kas bus, stengiamės negalvoti. Sustartuoti taip, kaip susiruošėm ir viskas.“

Tiek čempionato organizatoriai, tiek svečiai atvykę į varžybas iš kitų šalių džiaugiasi, kaip sklandžiai vyksta varžybos. „Labiausiai nusiminęs žmogus šiose varžybose yra kitų metų Pasaulio jaunimo irklavimo čempionato Hamburge organizatorių atstovas. Jis pamatė, kaip aukštai mes iškėlėme kartelę“ – už puikų savanorių darbą dėkojo čempionato organizacinio komiteto pirmininkas Edmundas Daukantas.

Šį rytą Trakuose jaunieji irkluotojai varžysis ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose, o savaitgalį stipriausieji išbandys savo jėgas finaluose.

 

Kristina Gedgaudaitė

NUOTRAUKOS: Rami Sanigová, Dino Đula, Monika Kazlauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius