Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 26

Ralyje „Kauno ruduo“ triumfavo Dominykas Butvilas

Rugpjūčio 24-25 dienomis vyko jubiliejinis, 40-asis „Kauno rudens 2013“ ralis – tai buvo ne tik Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) VI-ojo ir Lenkijos LOTOS automobilių...

Rugpjūčio 24-25 dienomis vyko jubiliejinis, 40-asis „Kauno rudens 2013“ ralis – tai buvo ne tik Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) VI-ojo ir Lenkijos LOTOS automobilių ralio čempionato (RSMP) V-ojo etapų lenktynės, bet ir Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) taurės ketvirtojo etapo varžytuvės bei automobilių sporto veteranų lenktynės.

Pirmoje ralio dalyje buvo daug avarijų ir techninių gedimų. Iš kovos pasitraukė dalis labai konkurencingų ekipažų. Bene skaudžiausią avariją patyrė Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas, kurie važiuodami apie 170 km/h greičiu stipriai vertėsi.  Ši avarija eliminavo pagrindinį konkurentą iš kovos ir leido Dominykui Butvilui nesunkiai nugalėti „Kauno rudens“ ralyje. Jis nuo pat ralio pradžios nepaleido pirmos pozicijos ir vis didindamas persvarą tolo nuo Lenkijos ekipažų.  Po pirmos ralio dienos Domas turėjo 32,6 sek. persvarą prieš lenką K. Kajetanowiczių su „Subaru Impreza RT“, trečias buvo W. Chuchala su „Subaru Impreza“, atsilikęs beveik pusantros minutės.

Antrąją ralio „Kauno ruduo“ dieną sportininkų laukė dar penki greičio ruožai. Tiesa, juos važiavo ne visi. Lietuvos ralio čempionato etapas trumpesnis (130 km), todėl lietuviams pakako įveikti dešimt greičio ruožų o Lenkijos sportininkai privalėjo įveikti visus dvylika (170 km). Žinoma, lietuviai taip pat galėjo važiuoti visus greičio ruožus, užsirašę į Lenkijos čempionato įskaitą.

Kaip ir pirmąją ralio dieną, taip ir antrąją ralio lyderis Dominykas Butvilas demonstravo greitą tempą ir vis tolo nuo varžovų.

Taigi po dešimties greičio ruožų Lietuvos ralio čempionato šeštojo etapo pirmas penketukas atrodė taip:

1. Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius / Mitsubishi Lancer Evo X
2. Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas / Mitsubishi Lancer Evo IX
3. Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas / Mitsubishi Lancer Evo X
4. Justas Tamašauskas ir Tomas Klosinskis / Opel Astra
5. Gediminas Ramonas ir Kęstutis Būzius / Mitsubishi Lancer Evo IX

Martynui Samuičiui iki antros pozicijos Lietuvos ralio čempionato etape pritrūko tik 2,4 sek.

Žvelgiant į bendrą Lietuvos ir Lenkijos sportininkų dešimtuką po dešimties greičio ruožų: Giedrius Notkus buvo penktas, Martynas Samuitis – šeštas, Justas Tamašauskas – aštuntas, o Gediminas Ramonas – dešimtas. Kitas vietas pasidalijo Lenkijos ekipažai.

Vienuoliktajame greičio ruože testartavo keturi lietuviški ekipažai: Dominykas Butvilas, Mindaugas Račkaitis, Ignas Palaima ir Šarūnas Isaikinas. Jie buvo užsirašę į Lenkijos ralio čempionato ketvirtojo etapo įskaitą ir įveikė dar 40 papildomų kilometrų.

Greičiausias ir vėl buvo Dominykas Butvilas, jis laimėjo abu likusius greičio ruožus ir galutinėje ralio „Kauno ruduo 2013” įskaitoje užėmė pirmąją vietą. Jis su Renatu Vaitkevičiumi tapo „Kauno rudens“ nugalėtojais. Žinoma, jis pelnė ir Lietuvos ralio čempionato šeštojo etapo bei Lenkijos ralio čempionato ketvirtojo etapo titulus. Antras liko lenkas Kajetan Kajetanowicz su „Subaru Impreza RT“, jis atsiliko dvi su puse minutės. Trečią vietą užėmė Wojciech Chuchała su „Subaru Impreza STI“. Iki antros pozicijos jam pritrūko tik 4,8 sek.

Daugiau ralio „Kauno ruduo" nuotraukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius