-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 25

Skrydžio galia ir laisvė Kėdainių rajone

Nuo 1996 metų Lietuvos Broniaus Oškinio vaikų aviacijos mokykla organizuoja nuostabius renginius Kėdainių rajone, Vilainių aerodrome.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Bronius Oškinis

Nuo 1996 metų Lietuvos Broniaus Oškinio vaikų aviacijos mokykla organizuoja nuostabius renginius Kėdainių rajone, Vilainių aerodrome. Čia kasmet susirenka jaunimas iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų, trokštantys sklandyti padebesiais, įgyti naujų žinių ir kažko pasiekti aviacijos sporto platybėse.

Kaip ir kiekvienais metais, rugpjūčio mėnesio trečią savaite įvyko vaikų stovykla „Sparnuota vasara -2011“. Susirinko 28 vaikai iki 12 metų, kurie šiais metais pirmą kartą sugebėjo atitrūkti nuo žemės ir pakilti į orą mokykliniais sklandytuvais. Jaunieji aviatoriai visą savaitę gyveno palapinėse, skraidė, o vakarais žiurėjo filmus apie aviaciją. Siekiant gilinti vaikų žinias aviacijos srytyje, stovyklos metu jiems buvo surengta ekskursija į Kaune esantį Lietuvos Aviacijos Muziejų, kur jie galėjo iš arčiau apžvelgti Lietuvos aviacijos istoriją ir vystymąsį. Stovykloje dalyvavo vaikai iš Biržų, Ignalinos, Kauno, Kėdainių, Marijampolės, Panevežio, Šilutės ir Vilniaus. Visi vaikai puikiai pasirodė per egzaminus ir gavo jaunojo piloto licenzijas, kurios suteikė teisę iki 15 metų nemokamai mokytis aviacijos pagrindų.

Šių metų rugpjūčio 22 – 26 dienomis Vilainių aerodrome vyksta Lietuvos vaikų aviacijos sporto 14-asis Broniaus Oškinio taurės čempionatas. Net 29 sportininkai iki 15 metų (aštuonios komandos) atvyko iš skirtingu Lietuvos miestų siekdami laimėti čempionatą. Stovyklos atidarymo progą, jaunuolius ir mokyklos kolektyvą sveikino Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narė Nijolė Mikolaitienė. Čempionatą sudaro trys įskaitos: berniukų tarpusavio rungtys, mergaičių tarpusavio rungtys ir komandų įskaita. Jaunuoliai turi pakilti į tam tikrą aukštį ir tiksliai, bei taisiklingai nutūpti nurodytoje vietoje. Visų rungčių metu kvalifikuoti teisėjai skaičiuoja surinktus baudos taškus. Laimėtojai surinkę mažiausiai baudos taškų bus apdovanojami taurėmis, o kitiems prizininkams atiteks medaliai ir diplomai. Kedainių komanda sudaryta iš 4 daug žadančių jaunuolių, tad sirkime už juos ir laukime rezultatų.

Kaip bebutų netikėta vaikų aviacijos sportas žavi ne tik berniukus, bet ir mergaites: stovykloje „Sparnuota vasara – 2011“ dalyvavo 6 mergaitės, o kovoje dėl Broniaus Oškinio taurės dalyvauja net 8 mergaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius