Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 09 30

„Tornado“ KM atšventė XII sezono pradžią

Penktadienį, rugsėjo 27 – ąją dieną „Tornado“ KM auklėtiniai kartu su tėveliais, draugais ir visu mokyklos kolektyvu Garliavos sporto centre paminėjo XII – ojo sezono atidarymą. Š...
Temos: 1 Šventė

Penktadienį, rugsėjo 27 – ąją dieną „Tornado“ KM auklėtiniai kartu su tėveliais, draugais ir visu mokyklos kolektyvu Garliavos sporto centre paminėjo XII – ojo sezono atidarymą. Šventėje susirinkę svečiai galėjo pasidžiaugti įspūdingais šokėjų pasirodymais, Ritės Bitės meninio kūrybinio ugdymo studijos mergaičių pasirodymais ir pasižiūrėti pramogines krepšinio rungtynes, kuriose skirtinguose kėliniuose susitiko vyriausieji ir jauniausieji mokyklos auklėtiniai. Mažuosius žiūrovus linksmino mokyklos talismanas voveriukas Tornas.

Šventė, kaip ir kasmet, prasidėjo krepšinio mokyklos auklėtinių eisena. Pirmieji į salę grojant „Tornado“ KM himnui įžygiavo vyriausieji sportininkai, o iš paskos jiems sekė ir visi kiti.  Pristačius simbolines komandas ir išklausius Lietuvos Respublikos tautinę giesmę žiūrovai buvo pakviesti stebėti pramoginių krepšinio rungtynių. Pirmieji aikštelėje susitiko jauniausieji Tomo Kentros treniruojami 2003 m.g.  berniukai ir Šarūno Zablockio 2000 m. g. auklėtiniai. Kad būtų bent kiek lygios jėgos, vyresnėliai turėjo žaisti susikibę rankomis po du. Tuo pasinaudoję mažieji laimėjo pirmąjį kėlinį.

Pasibaigus pirmajam rungtynių ketvirčiui į aikštelę buvo pakviesti visi 2001 m. g. ir vyresni vaikai sudalyvauti estafetėje ir laimėti šaunių prizų. Berniukai turėjo varytis kamuolį, ties viduriu pralįsti pro lanką ir pribėgę iki baudos metimo linijos pataikyti metimą. Po įtemptos kovos du taikliausi ir greičiausi buvo apdovanoti „Tornado“KM ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Antrajame rungtynių kėlinyje susitiko Gintaro Daugėlos treniruojami 1999 m. g. auklėtiniai ir Aivaro Grigaliūno 2002 m. g. krepšininkai. Pastarieji pradžiugino žiūrovus keliais šou elementais ir netgi pataikyt tritaškiu metimu. O įspūdingiausia buvo mažųjų pergalės akimirka, kai po laimėto kėlinio visi išbėgo į aikštelės vidurį ir susikibę už rankų sugriuvo viduryje salės.

Ilgosios pertraukos metu savo laimę metimu nuo vidurio linijos galėjo išbandyti ir trys laimingieji žiūrovai, pagavę šokėjų mestus kamuoliukus. Renginio vedantysis Karolis leido visiems mesti po vieną bandomąjį metimą, kurie kone pasiekė tikslą. Vis tik lemiami metimai taiklūs nebuvo ir metinė „Tornado“ KM narystė liko niekam nepadovanota. Pasibaigus žiūrovų žaidimui, į aikštelę išbėgo 2002 m. g. krepšininkas Paulius Bacevičius ir pareiškė norą pataikyti iš vidurio. Renginio vedėjas Karolis už taiklų metimą jam pažadėjo nemokamą viso gyvenimo narystę „Tornado“ KM, deja metimas tikslo nepasiekė (nors trūko nelabai daug) ir Karolis tik lengviau atsipūtė. 

Prieš prasidedant trečiajam rungtynių kėliniui į aikštelę sugužėjo 2002 m. g. ir jaunesnio vaikučiai išbandyti savo jėgas estafetėje. Jų laukė kamuolio varymas nuo vidurio aikštės, apsivarymas aplink stovelį ir metimas iš po krepšio. Po atkaklios kovos nugalėtojai buvo apdovanoti prizais.

Antrąją rungtynių dalį pradėjo 1998 m. g. Aivaro Grigaliūno auklėtiniai ir 2003 m. g. Tomo Kentros treniruojami berniukai. Nors mažieji bandė įveikti dičkius ir pasistiprindami puolime papildomais trim ar keturiais žaidėjais, kol kas jiems vyresnieji krepšininkai buvo neįkandami.

Paskutiniame kėlinyje susitiko Andriaus Macijausko 2001 m. g. berniukai ir vyriausieji mokyklos auklėtiniai, Donato Mikulevičiaus treniruojami 1997 m. g. krepšininkai. Kėlinys buvo labai nerezultatyvus, bet antrojoje jo pusėje šiaip ne taip mažieji išsiveržė į priekį ir džiaugėsi iškovota pergale.

Pasibaigus rungtynėms, žiūrovus nuo kėdžių pakėlė dėjimų konkursas. Jame dalyvavo Regionų krepšinio lygoje žaidžiantys Kauno raj. „Tornado“ krepšininkai: Mantas Navalinskas, Vilius Pocius, Albertas Valiulis, Rokas Stankevičius.  Jėgas dėjimų konkurse panoro išbandyti ir pora jaunesnių, 1997 m. g. žaidėjų – tai Arnas Tilindė ir Dominykas Petkevičius. Po įspūdingo šou žiūrovai išrinko „Tornado“ KM oro karalių, kuriuo tapo Rokas Stankevičius, nežymiu balsų skirtumu aplenkęs Mantą Navalinską.

Galiausiai, šventei visai besibaigiant, buvo apdovanotas ir aktyviausias žiūrovas. Kadangi išrinkti tokį buvo labai sudėtinga, prizas iš Karolio rankų nuskriejo tiesiai į žiūrovų gretas. Vėlyvą penktadienio vakarą visi išsiskirstė namo, kas pailsėti po sunkios darbo savaitės, o kas ruoštis artėjančiam krepšinio sezonui.

Dovilė Kučinskienė, „Tornado“ KM

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius