Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką apie charakterį atskleidžia jūsų veido forma? Makiažo patarimai

Daugybė makiažo priemonių padeda atrodyti žavingai, tačiau tik tuo atveju, jei moteris gerai pažįsta save ir gyvena harmoningai. Sužinokite, kokia jūsų veido forma, ką apie jus atskleidžia ir kaip sumaniai užmaskuoti nedidelius trūkumus.
Veido formos
Veido formos / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Makiažas Grožis

Deimantas

Deimanto veido forma – Taylor Swift

Vida Press nuotr./Veido forma – deimantas: Taylor Swift
Vida Press nuotr./Veido forma – deimantas: Taylor Swift

Kaip atpažinti? Turite itin ryškius skruostikaulius ir smailų smakrą. Plačiausia veido vieta yra ties viduriu, o kaktos ir smakro link siaurėja. Tai – gana reta forma, todėl tokią turinti moteris gali jaustis išskirtinė dėl kelių priežasčių. Vis dėlto, norint idealios išvaizdos, teks susitaikyti, kad reikės gerokai paplušėti prie veidrodžio. Tačiau žaisti šešėliais gali būti labai smagu.

Makiažo patarimai. Jūsų tikslas – suteikti apimties žandikauliui, paplatinti kaktą, tačiau neakcentuoti skruostikaulių. Ant skruostų netepkite blizgių ar švytinčių priemonių. Šviesia pudra paslėpkite paakius, kaktos vidurį, smakro centrą. Tamsia priemone tepkite po skruostikauliais, ties plaukų augimo linija.

Venkite dramatiškai išlenktų antakių, jums tinka natūrali forma, kad nedarkytų harmonijos. Nesistenkite pastorinti lūpų – tokios taps neproporcingai didelės siauram žandikauliui. Labiau tinka matiniai lūpų dažai, bet ne blizgis.

Ką sako apie jus? Šios moterys mėgsta kontrolę, kai viskas vyksta taip, kaip jos nori. Moka maksimaliai susikaupti, todėl dažniausiai pasiekia gerų rezultatų profesinėje srityje. Deimanto, arba rombo, veido formos atstovės yra komunikabilios ir laikosi duoto žodžio. Susidūrusios su kliūtimis, geba pakovoti už save ir aršiai gina nuomonę.

Ovalas

Ovalo veido forma – Megan Fox

Vida Press nuotr./Veido forma – ovalas: Megan Fox
Vida Press nuotr./Veido forma – ovalas: Megan Fox

Kaip atpažinti? Jūsų veidas yra taisyklingos formos ir švelnių, aptakių linijų. Kakta – šiek tiek platesnė už apatinį žandikaulį, o jis siauresnis nei skruostikauliai. Simetriško moteriško veido galėtų pavydėti visos dailiosios lyties atstovės.

Makiažo patarimai. Jums reikės mažiausiai pastangų, norint pabrėžti įgimtą grožį. Galite eksperimentuoti, išbandyti įvairius makiažo variantus. Sunku sugadinti tokią gamtos dovaną. Dera bet kokia antakių forma, tačiau geriau nekoreguoti natūralių linijų.

Paryškinkite plaukelius pilku ar rusvu kosmetiniu pieštuku. Dieniniam makiažui naudokite kūno spalvai artimą pagrindą. Vakare suteikite veidui daugiau išraiškos. Tamsia pudra tepkite po skruostikauliais ir ties plaukų augimo linija. Šviesia priemone reikėtų dailinti paakius, kaktos centrą, lūpų kampučius.

Gražindama akis, atsižvelkite į individualius bruožus. Jei akys toli viena nuo kitos, paryškinkite vidinius vokų kampučius, jei arti, vidinius šviesinkite, o išorinius – tamsinkite.

Ką sako apie jus? Ovalaus veido savininkės yra itin praktiškos ir žemiškos, mėgsta taisykles ir jų laikosi, kuria savo veiklos metodus. Aplinkiniai dažnai jas vadina karjeros moterimis. Nepaisant tokių epitetų, moterys yra jautrios ir empatiškos, taktiškos, kalbėdamos stengiasi neužgauti pašnekovo, kad pastarasis jaustųsi jaukiai. Mielai priima svečius, neatsispiria kelionėms.

Apskritimas

Apskritimo veido forma – Selena Gomez

Vida Press nuotr./Veido forma – apskritimas: Selena Gomez
Vida Press nuotr./Veido forma – apskritimas: Selena Gomez

Kaip atpažinti? Dažnai moterys nenori pripažinti, kad jų veidas yra apvalus, nes tai siejasi su papildomais svorio kilogramais. Ir visai be reikalo. Putli veido forma – ilgos jaunystės garantija. Jūsų veidas – taisyklingas ir primena kvadratą, tačiau skruostikaulių, žandikaulių kampai yra švelniai suapvalinti.

Makiažo patarimai. Makiažo tikslas – sukurti simetrišką ovalą. Tinka šiek tiek aukštyn pakelti antakiai, turintys griežtesnį linkį, tik išorinė lūžio dalis turi būti trumpesnė už vidinę. Grožio priemonėmis šviesinkite kaktos vidurį, paakius, smakro centrą. Vienu ar keliais tonais tamsinkite smilkinių zoną kaktos link, skruostus (vietas, kur šypsantis susidaro duobutės), žandikaulio šonus (bet ne smakrą).

Nepersistenkite su skaistalais. Jie turėtų tęstis nuo ausies vidurio nosies link. Jei rožiniai ar persikų atspalvio skaistalai ant skruostų primins obuoliukus, sustiprės veido apvalumas. Dera išryškinti akis arba lūpas. Joms nepagailėkite sodrių spalvų arba blizgio.

Ką sako apie jus? Ne veltui kalbama, kad apskrito veido žmonės yra be galo draugiški, turi gerą humoro jausmą. Jų prioritetas – šeima, o ne karjera. Kartais stinga pasitikėjimo savimi, tačiau jeigu sulaukia palaikymo, gali nuversti kalnus. Mėgsta prabangius dalykus. Tarp apskritaveidžių daugiau intravertų nei ekstravertų.

Trikampis

Trikampio veido forma – Kelly Osbourne

Vida Press nuotr./Veido forma – trikampis: Kelly Osbourne
Vida Press nuotr./Veido forma – trikampis: Kelly Osbourne

Kaip atpažinti? Dailiosios lyties atstovės, kurių veidas trikampio formos, turi ryškų apatinį žandikaulį, tačiau siaurą kaktą.

Makiažo patarimai. Kuriant makiažą, būtina siaurinti apatinę veido dalį, atidengti kaktą. Keliais tonais tamsesnė kosmetikos priemonė paslėps tai, ko nenorite rodyti, o šviesesnė išryškins gražiausius bruožus.

Šviesinkite liniją virš antakių, smilkinius ir skruostikaulius. Tamsesnius skaistalus naudokite ties skruostų duobutėmis ir apatinio žandikaulio šonuose. Būtinai švelniai suliekite dviejų skirtingų atspalvių susikirtimo linijas, kad neliktų ryškių kontrastų.

Paskutinius akcentus sudėliosite, dailindama akis. Tinka dramatiški atspalviai, geometrinės linijos, ryškūs kontūrai, suteikiantys apimties. Pabrėžkite išorinį vokų kamputį, kad tarpas tarp akių neatrodytų mažas. Lūpas dažykite matiniais, tamsiais ar neutraliais atspalviais. Venkite perlamutrinio blizgio.

Ką sako apie jus? Šios moterys – meniškos sielos, jautrios ir kūrybingos, tačiau gali pasigirti ugniniu charakteriu. Trikampio formos veidas rodo, kad žmogus yra atsakingas ir, jei suvaldo impulsyvumą, daug pasiekia. Kuo siauresnė kakta, tuo labiau jos savininkas linkęs kontroliuoti kitus.

Stačiakampis

Stačiakampio veido forma – Olivia Wilde

Vida Press nuotr./Veido forma – stačiakampis: Olivia Wilde
Vida Press nuotr./Veido forma – stačiakampis: Olivia Wilde

Kaip atpažinti? Jūsų kakta, skruostai ir apatinis žandikaulis yra vienodo pločio. Veidas – šiek tiek pailgas, tačiau akį rėžia aštrūs kampai.

Makiažo patarimai. Makiažo misija – sugrąžinti tobulas proporcijas. Rinkitės įprastą makiažo pagrindą, tik aplink skruostus ir smakrą tepkite tamsesnes spalvas ar naudokite birią pudrą. Makiažo ekspertai nepataria naudoti itin šviesių tonų. Ovalią veido formą išgausite, patamsinusi šias zonas: smakrą (vizualiai sutrumpės), plaukų augimo liniją, po žandikauliu.

Žaiskite su skaistalais! Labiausiai tinka tamsesni nei pasirinktas makiažo pagrindas. Ties skruostikauliais išsklaidykite priemonę dideliame plote, tik neaštrinkite griežtų formų. Veidą taip pat vizualiai trumpina tiesi antakių linija.

Makiažo ekspertai suteikia teisę improvizuoti gražinant akis. Naudokite tamsius ar ryškius vokų šešėlius, ypač dera katės akių formos apvadai kontūro plunksnele ar pieštuku. Lūpos neturėtų būti ryškesnės nei akys.

Ką sako apie jus? Stačiakampio veido savininkes galima vadinti logikos karalienėmis. Jos iš prigimties mąstytojos. Mieliau planuoja ir veikia, nei kalba apie jausmus. Gal todėl dažnai jaučia vidinę įtampą ir nuovargį, atsirandančius kovojant vidiniams demonams. Daug pasiekia, jei išmoksta atsipalaiduoti.

Kvadratas

Kvadrato veido forma – Alexis Bledel

Vida Press nuotr./Veido forma – kvadratas: Alexis Bledel
Vida Press nuotr./Veido forma – kvadratas: Alexis Bledel

Kaip atpažinti? Jūsų veido ilgis ir plotis yra panašūs, sutampa kaktos, skruostų ir apatinio žandikaulio linijos. Smakras paprastai yra neryškus, trumpas.

Makiažo patarimai. Makiažo tikslas – maskuoti žandikaulį ir paryškinti skruostikaulius. Reikėtų formuoti kuo aptakesnį antakių kampą – toks sušvelnintų apatinę veido dalį. Tobulindama siluetą šviesinkite kaktos vidurį, paakius ir smakro galiuką.

Tamsią priemonę (pudrą arba įdegio skaistalus) dera tepti ties smilkiniais, apatinio žandikaulio kampučiais, braukti per smakro apačią. Vienas puikiausių patarimų – išryškinti lūpas. Naudokite sodriai raudonos spalvos pieštuką ir lūpų dažus. Tinka visos, putlumo suteikiančios priemonės. Pavyzdžiui, prieš dažydama lūpas pirmiausia padenkite makiažo pagrindu. Saikingai naudokite skaistalus, jų tepkite ties skruostų viduriu, bet ne per aukštai. Su neutraliais tonais paslėpsite aštrius kampus.

Ką sako apie jus? Tokie žmonės apdovanoti puikiu sąmoju ir analitiniu protu, tarp jų nėra vidutinybių, nebūdinga gyvenimo monotonija. Kvadratinės veido formos moterys su dideliu azartu griebiasi naujų projektų, skuba įgyvendinti svajones, nes joms tiesiog būtina judėti į priekį. Nepaprastai energingos, galima tik pavydėti ištvermės.

Širdelė

Širdelės veido forma – Reese Witherspoon

Vida Press nuotr./Veido forma – širdelė: Reese Witherspoon
Vida Press nuotr./Veido forma – širdelė: Reese Witherspoon

Kaip atpažinti? Jums būdinga plati ir aukšta kakta bei smailus smakras. Veidas kiek primena apverstą trikampį.

Makiažo patarimai. Jūsų tikslas – neakcentuoti skruostų, tačiau pataisyti smakro formą. Daugiausia dėmesio skirkite apatinei veido daliai. Norėdamos pagražinti kontūrus, šviesiomis makiažo priemonėmis tepkite smakrą, kaktą, paakius ir zoną po skruostikauliais, tamsinkite smilkinius, kaktos šonus ir žandukus. Tuomet viršutinė veido dalis vizualiai susiaurės, o smakras nebus toks ryškus.

Tinka švelniai išlenkti ar platūs tankūs antakiai. Saikingai rinkitės skaistalus, jų vieta – šiek tiek žemiau labiausiai atsikišusių skruostų vietų. Taip apatinė veido dalis atrodys platesnė. Ruošdamasi vakarui ar iškilmėms akcentuokite akis (tinka padūmavusių akių įvaizdis), lūpas padailinkite neutraliu atspalviu.

Ką sako apie jus? Širdelės veido savininkės slepia neįtikėtiną vidinę stiprybę, tačiau gali būti labai užsispyrusios. Jos veikia tarsi prisuktos ir viską suspėja laiku: paruošti darbo ataskaitas, nuvežti vaikus į būrelį, pasportuoti jogos studijoje ir iškepti vakarienę. Apdovanotos stipria intuicija, turi kūrybiškumo gyslelę, tačiau kartais prasiveržia nemalonus įžūlumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius