Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liaudiškos grožio priemonės: mitai ir faktai

Ar teko girdėti, kad miegojimas ant nugaros padeda išvengti raukšlių? O gal iškilus spuogui skubate kuo greičiau ant jo užtepti dantų pastos, nes esą jis tada greičiau išnyks? Moterys, norėdamos išsaugoti grožį ir jaunystę, dažnai pakliūva į įvairių mitų spąstus. Pabandykime sužinoti, kokios liaudiškos grožio priemonės iš tiesų yra veiksmingos, o kokios tėra populiarus mitas.
Moters veidas.
Moters veidas. / Scanpix/Panthermedia nuotr.
Temos: 1 Grožis

Dantų pasta padeda naikinti spuogus – tiesa

Šis klasikinis patarimas iš tiesų padeda naikinti spuogus. Paslaptis paprasta – dantų pastos sudėtyje yra alkoholio, kuris gali išsausinti spuogą, o šis savo ruožtu išnyks greičiau.

Taip pat skaitykite: Psichologas Tomas Lagūnavičius: „Gražios moters šaltumas – ne jos, o vyro problema“

Bet yra vienas „bet“. Šis metodas gali atnešti daugiau žalos negu naudos. Gal dantų pasta pateptas spuogas ir išnyks greičiau, tačiau toje vietoje, ypač jeigu spuogas buvo didelis ir skausmingas, gali likti paraudimas, sudirgusi oda ar net randas. Verčiau reguliariai ir tinkamomis priemonėmis valykite veido odą, kad nereikėtų tepti dantų pastos ar kitų kenksmingų medžiagų.

Alyvuogių aliejus skatina plaukų augimą – mitas

Moterys, svajodamos apie ilgus ir žvilgančius plaukus, tepa juos visomis įmanomomis priemonėmis, taip pat ir alyvuogių aliejumi. Taip, šis aliejus padaro plaukus sveikesnius, bet jis neturi jokios įtakos spartesniam jų augimui.

Alyvuogių aliejus, kaip ir bet koks kitas ant plaukų tepamas aliejus, drėkina plaukus, daro juos minkštesnius ir suteikia žvilgesio, todėl susidaro klaidingas įspūdis, kad jie auga greičiau.

Agurkų griežinėliai mažina patinimus po akimis – tiesa

Tai turbūt pats populiariausias liaudiškas receptas. Ir jis iš tiesų yra veiksmingas. Bet koks šaltas daiktas (agurko griežinėlis, šaukštas ir pan.) sutraukia kraujagysles ir tokiu būdu mažina paakių patinimą.

Šaltas vanduo suteikia plaukams žvilgesio – tiesa

Grožis reikalauja aukų: jeigu norite, kad garbanos žvilgėtų, skalaukite juos šaltu vandeniu. Viskas labai paprasta – šaltas vanduo „uždaro“ plaukų folikulus, dėl ko jie tampa glotnūs ir žvilgantys.

Po plaukų trinkimo 10–20 min. skalaukite juos šaltu vandeniu ir leiskite išdžiūti natūraliai. Nepamirškite, kad plaukų džiovintuvas ne tik sausina plaukus, bet ir panaikina žvilgesį.

Miegojimas ant nugaros padeda išvengti raukšlių – mitas

Nėra jokių įrodymų, kad miegojimas ant nugaros mažina raukšlių atsiradimą. Atidėti odos senėjimo procesą padės sveikas gyvenimo būdas ir reguliari odos priežiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius