-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 16

Neįprastos paplūdimio mados

Pasižvalgius į senųjų laikų paplūdimio madas, galima aptikti tokių neįtikėtinų maudymosi kostiumų... Kita vertus, šiais laikais pasaulio paplūdimiuose taip pat ne mažiau įdomu.
Musulmonės spalvingais burkiniais
Musulmonės spalvingais burkiniais / „Scanpix“ nuotr.

Uždariausias pasaulyje madymosi kostiumas

Scanpix nuotr./Burkinių mada
„Scanpix“ nuotr./Burkinių mada

Musulmoniškų kraštų moterys vakariečius vis dar priverčia atkreipti dėmesį savo maudymosi apranga, vadinamaisiais burkiniais. Burkinis – tai burkos ir bikinio derinys. Uždaresnio maudymosi kostiumo turbūt niekur nerasi. Atrodo, lyg būtumei grįžęs į praėjusį amžių, kai bikinis buvo nepadorus ir gėdingas. Šiuo atveju nėra jokio stebuklo: arabų šalių religinės tradicijos ir pažiūros draudžia moterims rengtis atvirais drabužiais. Tad ką jau kalbėti apie maudymosi kostiumėlius! Vis dėlto net su burkiniais moterys stengiasi atrodyti patrauklios – netgi kuriamos ir pristatomos šių maudymosi kostiumėlių kolekcijos. Dizainerius verta pagirti už lakią fantaziją...

Maudynės su kauke

Kas vyksta Kinijoje? Per visą žiniasklaidą nuvilnijo nuotraukų banga, kuriose užfiksuotos moterys, paplūdimyje veidus kruopščiai slepiančios po įvairių spalvų kaukėmis. Prašom neišsigąsti, tai ne kukluksklano narių maudynės. Ir šios moterys išvis nesiruošia nieko gąsdinti. Tuomet kodėl jos paplūdimyje dėvi tokias kaukes? Pasirodo, ne visur madingas šokoladinis įdegis. Kinijoje įrudęs kūnas, o dar baisiau – veidas, asocijuojasi su kaimietiškumu ir lauko darbais. Todėl pasipuošusios uždarais maudymosi kostiumėliais ir įvairiaspalvėmis nailoninėmis kaukėmis moterys saugosi nuo kaitrių saulės spindulių. Ši prieš septynerius metus išrasta kaukė pardavinėjama visose paplūdimio reikmenų parduotuvėse.

Scanpix nuotr./Kinės paplūdimyje su kaukėmis
„Scanpix“ nuotr./Kinės paplūdimyje su kaukėmis

Išmanieji maudymosi kostiumai

Dėl moderniųjų technologijų pamišusios japonės ir kitų pažangių Azijos šalių moterys mielai jas taiko netgi išsiruošusios į paplūdimį. Prieš kelerius metus ten įsibėgėjo išmaniųjų bikinių mada. Maudymosi kostiumas, pavyzdžiui, praneša, kad jau pakanka degintis – metas trauktis į pavėsį. Tik nemanykite, kad azijiečiai jau sukonstravo kalbančius bikinius (nors... ir tai jiems nebūtų didelė problema). Ne, šiuose bikiniuse įmontuotos kur kas paprastesnės technologijos – vandeniui atsparūs UV spindulius matuojantys prietaisėliai. Taip pat esama bikinių, kaupiančių saulės energiją, kurią galima panaudoti mobiliojo telefono ar kokio kito nedidelio prietaiso baterijoms įkrauti.

Scanpix nuotr./Iamanieji maudymosi kostiumėliai
„Scanpix“ nuotr./Išmanieji maudymosi kostiumėliai

  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius