Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 laimingos santuokos paslapčių

„Aš turėjau galimybę apkeliauti daugelį pasaulio šalių ir susitikti su moterimis, priklausančioms įvairioms kultūroms. Aš atkakliai ieškojau įrodymų, kad egzistuoja laimingos santuokos, kad santykiai, paremti abipuse meile ir pagarba, yra tikrai įmanomas dalykas. Tai, ką man pavyko sužinoti, yra nuostabu.
Nuotaka.
Nuotaka. / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Rugsėjo meilės horoskopas

Aš supratau, kad meilė – tai bedugnis, bekraštis, sunkiai apčiuopiamas jausmas, ir, tuo pačiu, tai kažkas paprasto, realaus ir nesunkiai pasiekiamo, reikia tik panorėti.

Aš papasakosiu viską, ką man pavyko pamatyti ir sužinoti. Tikuosi, tai bus naudinga. Ir nesvarbu, ar jūs jau susituokę, ar dar tik ketinate kurti šeimą, ar turite vaikų, ar gyvenate dviese“, – teigia amerikiečių rašytoja Fawn Weaver savo knygoje „Laimingų žmonų klubas“ ir atskleidžia darnios ir laimingos santuokos paslaptis. Kokios jos?

1 paslaptis: pagarba

Laimingi sutuoktiniai visada gerbia vienas kitą.

2 paslaptis: pasitikėjimas

Be pasitikėjimo negali būti laimės. Man susidarė įspūdis, kad pasitikėjimas yra abipusės pagarbos vaisius.

3 paslaptis: humoro jausmas

Juokas – geriausias vaistas. Visos poros, su kuriomis man teko bendrauti, buvo linksmos ir besišypsančios. Jos su tam tikra ironija, kritiškai žiūri į save ir moka pasijuokti vienas iš kito. Humoro jausmas daro santykius paprastesnius ir malonesnius.

Fotolia nuotr./Juokinga porelė
Fotolia nuotr./Juokinga porelė

4 paslaptis: pomėgiai

Visi sutuoktiniai, o ypač žmonos, pažymėjo, kad be namų ir šeimos, svarbu turėti ir pomėgių. Tai gali būti koks nors asmeninis hobis, darbas ar kažkas kita. Labai svarbu, kad žmogus galėtų augti ir tobulėti kaip asmenybė. Priešingu atveju sutuoktiniai „suvalgo“ vienas kitą emociškai bei tampa vienas kitam neįdomūs.

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Kaip sugyventi skirtingų charakterių ir pomėgių žmonėms?

5 paslaptis: kasdieniai ritualai

Laimingose šeimose, kurias man teko sutikti, egzistuoja reguliarūs ritualai, tęsiami metų metais. Pavyzdžiui, vyras ir žmona kiekvieną dieną rytais geria kartu kavą arba vakare prie arbatos puodelio aptaria dienos įvykius. Tokie paprasti įpročiai leidžia sutuoktiniams palaikyti ryšį ir neatitrūkti nuo kasdienės vieno iš partnerių veiklos. Taip tarp dviejų žmonių palaipsniui užsimezga ypatingi, pasitikėjimo kupini santykiai.

6 paslaptis: pasimatymai

Būtina reguliariai pabūti tik dviese, kažkur išeiti ar išvažiuoti, ypač kai gimsta vaikas. Nors daugelis porų, su kuriomis aš bendravau, negalėjo, pavyzdžiui, kas savaitę kažkur ištrūkti ilgesniam laikui, kol jų vaikai dar buvo maži, bet šios poros nesiliovė vienas kito stebinti, bent valandą skirti tik vienas kitam.

Taip pat skaitykite: Pirmojo pasimatymo niuansai: kiekviena moteris tuos dalykus patyrė bent kartą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius