Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo laimingos poros skiriasi nuo nelaimingų?

Pirmiausia – laimingieji turi mažiau kompleksų, baimių ir kvailų įsitikinimų. Partneriai laimingose porose – laisvesni.
Laiminga pora.
Laiminga pora. / Shutterstock nuotr.

1. Jie nebijo pyktis

Taip, laimingos poros pykstasi. Nes žino, kad pykčiai padeda atsikratyti bendravimo šiukšlių. Aišku, kad susipykstame dažniausiai dėl visiškų menkniekių, o barnį įžiebia kokia nors vos įžiūrima kibirkštis, pavyzdžiui, sarkastiška pastaba. Po to galima užsisklęsti, nesikalbėti ir demonstruoti įsižeidusią personą, tačiau laimingos poros elgiasi kitaip: abu ginčijasi, klausosi vienas kito argumentų, išsako savo nuomonę ir priima sprendimus.

Ginčuose gimsta tiesa – ši banali frazė teisinga. O ginčo pradžioje atrodžiusios milžiniškomis problemos vėliau fantastiškai sumažėja.

Taip pat skaitykite: Buvusios žmonos išpažintis: 4 didžiausios mano klaidos

2. Jie moka pasakyti: „Atsiprašau, buvau neteisi (-us)“

Jie sugeba neįsižeisti dėl kito pastabų ir nepradeda santykių aiškintis gražų savaitgalio vakarą... Jie nezulina vienas kito nesibaigiančiais priekaištais, nes tiesiog nėra suinteresuoti nuolat grįžti prie jau kartą aptartų problemų, o jei mato, kad neatsargiai įžeidė kitą, iškart atsiprašo. Kai stebuklingi žodžiai jau ištarti, visi ginčai baigiasi.

3.   Jie randa vienas kitame patikimą atramą

„Shuterstock“ nuotr./Pora
„Shuterstock“ nuotr./Pora

Laimingieji gali vienas kitam pasiguosti, sulaukti palaikymo ir patarimų. Jie gerbia vienas kito nuomonę ir moka išklausyti. Jie įsitikinę – kad ir kas benutiktų, partneris juos supras. Na, bent jau pasistengs suprasti. Jie tvirtai įsitikinę, kad dviese kovoti su negandomis geriau nei vienam, todėl nebijo dalytis savo nuogąstavimais ir kartu ieškoti sprendimų.

Jei ji turi problemų darbe, jis visada ją palaikys, o ji supras savo žmogų, netyčia įsipainiojusį į giminių konfliktą. Jei bet kurio iš jų laukia rimtas sprendimas, kitas padės pamatyti visus pliusus ir minusus bei įkvėps drąsos patikėti savo jėgomis. Ir net jei jis neteisus, ji visada bus jo pusėje: jie partneriai, draugai ir vienas kito gynėjai.

Taip pat skaitykite: Darniam gyvenimui: 10 dalykų, kuriuos vyrai ir moterys turėtų žinoti vieni apie kitus

4. Jie nelygina savęs su kitomis poromis

Jūs gi nelyginate savo šuns ar katės su kitų žmonių augintiniais? Meilė negali būti su kažkuo lyginama. Laimingos poros saugo savo išskirtinumą ir nesilygiuoja į esą „geresnius“ pavyzdžius. Juk laimė niekada nepriklauso nuo kvailų palyginimų ir būtinybės į kažką lygiuotis. Kam? Jūs – unikalūs.

5. Jie rūpinasi savimi

Jie randa laiko kiekvienas saviems pomėgimas ar tiesiog pabuvimui su savimi. Laimingos poros supranta, kad rūpintis vienas kitu negalima, jei nesirūpini savimi. Jie neleidžia sau aptingti ir numoti ranka į savo poreikius bei svajones.

Jie nedega beprasmišku pavydu vienas kito eksams – priešingai: tuos žmones jie gerbia, nes jie padėjo jų mylimiesiems tapti tokiais, kokie jie dabar yra.

6. Jie nesikapsto praeityje

Jie gali žinoti apie vienas kito buvusiuosius, apie ne itin smagius praeities epizodus, klaidas ir klystkelius. Jie nedega beprasmišku pavydu vienas kito eksams – priešingai: tuos žmones jie gerbia, nes jie padėjo jų mylimiesiems tapti tokiais, kokie jie dabar yra. Jie gerbia tiek savo, tiek svetimą patirtį, kokia ji bebūtų, bet gali lengva širdimi paleisti praeitį ir susikoncentruoti į dabartį.

Taip pat skaitykite: Po skyrybų: dalykai, kuriuos moterys atranda iš naujo

7. Jie nelaiko vienas kito pririšę

Jei vienas jų – intravertas, o kitas – ekstravertas, jų bendravimo poreikiai gerokai skiriasi. Nebūtina žmogaus, kuris nori ramiai namie paskaityti knygą, prievarta temptis į triukšmingą koncertą. Jie pakankamai pasitiki vienas kitu, kad nemanytų, jog vakarėlis galėtų juos išskirti.

8. Jie nėra smulkmeniški

Jei vienas pasisiūlo išplauti grindis, bet nenudirba to darbelio taip kruopščiai, kaip kitas, tai nesulaukia priekaištų, kad „taip ir maniau“, „tu visada“, „tu niekada“ ir pan. Ir jei vienas apsiima ruošti vakarienę, bet netyčia prisvilina ryžius, kitas nepuola išpūtęs akis rėkti: „Žiūrėk, ką padarei!!!“ Laimingos poros mano, kad nėra prasmės baksnoti pirštu į kito klaidas: jis pats apie jas žino.

Norite būti laimingi? Būkite – visi to esame verti. Reikia tik šiek tiek kantrybės ir išminties. Pirmyn!

„Shuterstock“ nuotr./Meilė
„Shuterstock“ nuotr./Meilė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius