Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksologas Viktoras Šapurovas: Tam tikri vyro įgeidžiai lovoje rodo jo polinkį į biseksualumą

Knygos „Pokalbiai apie seksą“ autorius, gydytojas psichoterapeutas, seksologas Viktoras Šapurovas sako, jog per dažnas vyro noras mylėtis analiniu būdu vieną dieną gali baigtis skyrybomis. Atviras pokalbis su specialistu apie santykius, kurie gal visai pelnytai vadinami nešvariais.
Pora miegamajame.
Pora miegamajame. / Fotolia nuotr.

Analiniuose lytiniuose santykiuose mažai romantikos, jiems reikia ruoštis, vyro mėgavimąsis jais sukelia psichoterapeutams visokių minčių ir dažniausiai tokia poza teikia malonumą tik stipriajai lyčiai. Štai ką į Ji24 pateiktus klausimus atsako seksologas Viktoras Šapurovas.

– Kodėl vyrai nori tokių lytinių santykių?

– Vyras spaudžia turėti tokius lytinius santykius, moteris nenori ir neretai tai netgi tampa skyrybų priežastimi. Man teko matyti tokių situacijų. Toks poreikis vyrui kyla iš vidaus ir priežasčių yra įvairių.

Pirma, tai gali būti paslėptas biseksualumas – polinkis turėti lytinius santykius su abiem lytim.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Viktoras Šapurovas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Viktoras Šapurovas

Antra, kartais poreikis turėti analinius lytinius santykius gimsta iš vyro nerimo ir nepasitikėjimo moterimi, tai yra kaip užtikrintas būdas išvengti pastojimo. Sakyčiau, gerokai padaugėjo vyrų, (manau, tokių yra ne mažiau kaip 10 proc.), kurie primygtinai nori kontroliuoti pastojimą. Vyro priemonių arsenalas tai garantuoti labai jau nedidelis, tad analiniai lytiniai santykiai tampa viena iš tokių priemonių. Norėdamas analinių santykių vyras siekia apsisaugoti nuo pastojimo, kad nebūtų juo manipuliuojama, kad neatsirastų nėštumas tada, kai jis nenori. Tai stipriai išreikštas kontrolės poreikis.

Trečia, būna, kad po nėštumo ir gimdymo moters lytiniai organai smarkiai pasikeičia, dingsta anksčiau buvę pojūčiai, ir vyras ieško, kaip pasitenkinti. Analinė anga tampa tokia lyg pavaduojančia vieta, kai yra žymūs anatominiai makšties pokyčiai. Analinė anga yra gerokai siauresnė ir lytiniam gyvenimui nenumatyta. Reikia nemažai pastangų tam, kad ji taptų laisvesnė, platesnė, gali būti iš pradžių pakankamai skausminga moteriai taip santykiauti.

Ketvirta priežastis, kai vyras nori analinių santykių, – tai sekso įvairovės poreikis: noras eksperimentuoti, ieškoti naujų dalykų. Sekso įvairovė šeimoje beveik visuomet yra teigiamas reiškinys, nes leidžia su tuo pačiu partneriu, partnere nugyventi daugelį metų. Pozų įvairovė tarnauja šeimos stabilumui.

– Ar moteriai gali būti malonu? Ar kalbame tik apie vyro orgazmą?

– Analinė anga – ar ji sukurs orgazmą? Turbūt ne. Tačiau jei moteris yra klitorinio orgazmo tipo, tai derinant analinius santykius su poveikiu į išorinius lytinius organus, bus pasiektas orgazmas.

„Jeigu aš negalvoju apie seksą, vadinasi, mano moralė aukštesnė“ – taip mąstantis žmogus jaučiasi esąs dvasingesnis.

Kita vertus, analinis aktas, jeigu ir neteikia orgazmo moteriai, visgi pasitenkinimo gali duoti. Išangė yra susijusi su malonumu. Tam tikrame vaikystėjs etape, apie tai ir Sigmundas Freudas kalbėjo, kai vaikas sėdi ant puoduko ir neskuba nuo jo lipti, jis jaučia tam tikrą pasitenkinimą išspausdamas iš savęs išmatas. Ta vieta yra jautri prisilietimams, ir jie gali būti malonūs.

Man dar neteko matyti moters, kuri būtų patenkinta tokiu seksu. Galvoju, kad dauguma moterų neigiamai vertina pasiūlymą užsiimti tokiu seksu. Iš tikrųjų, ir skyrybos gali dėl to įvykti. Bet iš esmės aš nesiūlau taip gynybiškai priešintis, kai nuskamba toks pasiūlymas iš vyro lūpų. Jeigu šeimoje yra geras sutarimas, analinis aktas gali tapti viena iš įvairovės formų. Tarkim, toks aktas, kuris būna ne dažnai, kartą per metus, per gimtadienį (juokiasi). Gal ir nebūtina dėl to skirtis, galima rasti kompromisą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seksologas Viktoras Šapurovas – apie naujas sekso tendencijas ir vyrų neištikimybę: „Ji užprogramuota“

Knygos „Pokalbiai apie seksą“ viršelis.
Knygos „Pokalbiai apie seksą“ viršelis.

– O jeigu labiau skauda negu malonu?

– Jeigu moteris nėra mazochistinio tipo ir jai skausmas nėra toks pojūtis, kuris veda į pasitenkinimą, tuomet, aišku, džiaugsmas dings nuo tokių santykių.

Neretai skauda, nes tokiam seksui reikia pasiruošti. Reikia pramankštinti tą vietą, naudoti visokias priemones. Jei seksas grubus, be pasiruošimo, tai tikimybė, kad skaudės, yra žymiai didesnė. Bet jeigu moteris tinkamai pasiruoš, tikriausiai, nebus nemalonu.

– Bet jau visa romantika dingsta...

– Taip, reikėtų klizmuotis. Ir prezervatyvą reikėtų naudoti, kad liktų tas švaros pojūtis. Dėl romantikos tikrai yra problemų. Ir glamonėti tą vietą... Hm, reikia labai jau pasiruošti, kad norėtųsi ją glamonėti.

– Jūs sakote, treniruoti tą vietą. O negali nutikti taip, kad išsivystys išmatų nelaikymas?

– Priešingai. Analinė anga – tai yra raukas, raumuo. Jeigu jis paslankesnis, jis stipresnis, lengviau išsiplečia ir susitraukia. Treniruojant analinės angos išsiplėtimą, susitraukimas nuo to nenukenčia.

– O priešinga situacija – kai moteris vyrui daro analinę stimuliaciją?

– Jeigu kalbame apie prostatos masažą, tai čia reikia gilesnio įsiskverbimo, nes prostata nėra ties analine anga, ji giliau. Toks masažas naudojamas gydomaisiais tikslais, pavyzdžiui, esant priešinės liaukos uždegimui; taip sumažinamas prostatos skysčio užsistovėjimas.

Kaip jaudinimo priemonė? Nežinau, ar čia tinka kalbėti apie malonumą. Vyras greičiau jaučia palengvėjimą, jeigu yra įtampa, skausmas.

Jeigu kalbame apie analinę stimuliaciją, tuomet kalbame apie poveikį išorėje. Gali būti tik šiek tiek įvedamass pirštas į analinę angą arba stimuliuojama išorėje. Analinę stimuliaciją ir analinį aktą naudoja vyrai homoseksualai. Ta zona yra jautri, vadinama erogenine, dėl nervinių galūnėlių išsidėstymo. Tokią inervaciją turi visi – ir vyrai, ir moterys.

Tie žmonės, kurie deklaruoja, kad yra pasiekę vidinę laisvę, puola į kraštutinumus ir pasineria jau tikrai į nešvarią sekso pusę, praktikuoja grupinį seksą, partnerių keitimus, svingeriuoja. Turintys normalius, tradicinius lytinius santykius apie juos nesipasakoja.

– Jeigu ten jautru ir vyrams, kodėl tuomet tos zonos stimuliacija jau siejama su homoseksualumu?

– Manau, polinkis į biseksualumą, esant tokiam seksualiniam poreikiui, visgi gali būti. Pats vyras to gali ir nesuvokti. Jeigu to polinkio nėra, noro, kad ten liestų, nebus.

– Ar galima sakyti, kad analiniai lytiniai santykiai yra lyg ir didžiausia sekso tabu tema?

– Kadaise tai buvo visiškas tabu, šiuo metu gerokai mažiau, nors vis tiek tai yra tema, kuri linkusi „likti už miegamojo durų“. Dauguma žmonių nenorėtų kalbėti apie analinius santykius. Sugeba kalbėti apie tradicinius, vaginalinius lytinius santykius, o apie analinius vis tiek sunkiai kalba.

Neseniai vienoje didelėje konferencijoje, skirtoje specialistams (gydytojams, psichologams), man teko kalbėti apie seksualinių sutrikimų gydymą. Ten kalbėjau apie anatomiją, fiziologiją, tai salėje nuolat girdėjau kikenimą ir kosčiojimus, nors vėliau teko vesti lytinio švietimo pamoką vienoje mokykloje paaugliams berniukams, ir jie labai rimtai bei įdėmiai manęs klausėsi, nebuvo jokių kikenimų. Jie atvirai klausinėjo, domėjosi. Tai byloja apie tam tikrų žmonių grupių seksualinį susivaržymą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl jūsų žmona vengia intymumo?

– Pažiūrėjus vien į žiniasklaidą, gali rasti tiek drąsių temų, nuogų kūnų, bet vis tiek ima žmonės ir kikena. Kodėl taip yra?

– Žmonės atsidūrė tokiose savotiškose žirklėse. Visuomenėje stebiu laisvėjimo tendenciją, bet tuo pačiu ryškėja ir kita tendencija, kai neigiamas savas kūnas, vyksta jausmų, seksualumo išstūmimas. „Jeigu aš negalvoju apie seksą, vadinasi, mano moralė aukštesnė“ – taip mąstantis žmogus jaučiasi esąs dvasingesnis.

Kai kuriose šeimose buvo einama tokia linkme. Po Nepriklausomybės daugelis žmonių suvokė, kad yra įvairiių laisvių, iš jų – ir laisvė būti religingu. Jie taip auklėjo savo vaikus, ir tie vaikai dabar turi problemų seksualumo, savo kūno suvokimo srityse. Visuomet reikia ieškoti vidinių priežasčių, kodėl norisi neigti savo kūno dalis, savo fizinį jausmingumą.

Tradiciškai per amžius buvo kalama į galvą, kad seksualumas yra nešvaru. Nemanau, kad taip lengva iš pasąmonės tą mintį pašalinti. Tuo labiau, kad kartais filmuose, laidose, žurnaluose tas seksualumas pasidaro toks primityvus, atitrūkęs nuo meilės, mechaninis. Tada žmonėms sunku atsirinkti.

– Gal analiniai santykiai irgi prisideda prie to nešvarumo įvaizdžio?

– Taip. Visuomet bus daugiau žmonių, kurie tokius santykius vertins neigiamai, o ne teigiamai. Jie ir turi būti vertinami kaip nešvarūs, kaip nukrypimas nuo normos.

Tie žmonės, kurie deklaruoja, kad yra pasiekę vidinę laisvę, puola į kraštutinumus ir pasineria jau tikrai į nešvarią sekso pusę, praktikuoja grupinį seksą, partnerių keitimus, svingeriuoja. Turintys normalius, tradicinius lytinius santykius apie juos nesipasakoja. Taip ir turėtų būti. Tai labai asmeninis, intymus džiaugsmas.

Ir kartu gyvenantys žmonės be spaudimo turi nuspręsti, kokie jie bus ir kokias pozas jie praktikuos, kad abiem tai teiktų malonumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius