-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29

Etiketo ekspertas atskleidžia, kokių 12 dalykų nepatariama turėti namuose

Mūsų namai ir juose esantys daiktai gali beprotiškai daug atskleisti apie mūsų socialinį pobūdį.
Sūkurinė vonia
Sūkurinė vonia / Fotolia nuotr.

Namai yra asmenybės, išsiauklėjimo bei siekių atspindys, todėl galite kritikuoti, komentuoti ir susidaryti nuomonę apie tai, ką žmonės patys renkasi turėti savo būste, rašo „Daily Mail“.

Taigi, kiek iš šių nerekomenduotinų, pasak etiketo eksperto Williamo Hansono, dalykų turite savo namuose?

Sūkurinė vonia

Ant stalo vienodais tarpais išdėlioti maži kvadratiniai ar apvalūs padėkliukai, nurodantys sėdėjimo vietą, yra socialinės klasės blogis. Išmeskite juos.

Vienas blogiausių dalykų, ką kas nors gali turėti (arba siekti turėti), yra sūkurinė vonia. Koks sveiko proto žmogus nori mirkti visą vakarą su savo suglebusiais draugais vandenyje, kol aplink juos plūduriuoja mikroskopiniai epidermio gabaliukai? Tai nuolatinis galvosūkis.

Daugelis žmonių geriau leistų atostogas kur nors Ispanijoje nei priimtų kvietimą į vakarėlį sūkurinėje vonioje.

Didelis televizorius

Namų televizoriaus dydis yra rimtas socialinės klasės išbandymas. Kuo didesnis televizorius, tuo žemesnę klasę jis atspindi. Didelis – tai nereiškia gražus. Nors pastaruoju metu aristokratija mėgsta plokščią televizorių be jokio gėdos jausmo statyti vidury kambario, kurio sienos papuoštos garsių menininkų darbais (ar kokybiškomis reprodukcijomis), tačiau televizoriaus įstrižainė dažniausiai neviršija 100 cm ir tikrai nėra naujausio modelio.

Namų kino teatras

„Draugai, eime į mūsų namų kino teatrą pažiūrėti filmo!“. Žodžiai, kurie gero išsiauklėjimo žmogui sukels šiurpuliukus. Didelio televizoriaus net nepalyginsi su kambariu, kurio visą sieną užima projektoriaus ekranas. Yra skirtingi namų kino teatrų klaikumo lygiai. Jei tokiame kino teatre pamatysite plačias, gilias, vienvietes odines kėdes ir kampe stovintį mini šaldytuvą, patarimas jums – bėkite iš ten kuo greičiau.

Ypač didelis šaldytuvas

Atleiskite, kam jums reikalingas šaldytuvas su ledukų gaminimo funkcija? Ar turite maitinimo įmonę? Amerikietiška mada turėti šaldytuvą–šaldiklį, dvigubai didesnį už miegamąjį, kažkurį laiką buvo užgrobusi viduriniosios klasės „rezidencijas“. Žinia, tendencijos greitai bėga ir pas mus, toks atviras turtų demonstravimas taip pat beprotiškai bjaurus.

Fortepijonas

Turėti šį muzikso instrumentą namuose nėra nieko blogo (ypač, kai ant jo dangčio galima laikyti nuotraukas). Neįmanoma pakęsti, kai „naujai iškepti“ turtuoliai perka fortepijoną tik tam, kad savo namams pridėtų meniškumo ir įsivaizduojamos kultūros. Tokie žmonės juo neskambina ir mano, kad Gioachino Rossini yra kažkas, ką galima užsisakyti restorane.

Vėliavos stiebas

Į galvą iškart šauna didingumo vaizdas. Galbūt, jei jis yra ant istorinio namo; pritvirtintas ant vyriausybės ar kažkokio diplomatinio pastato ir yra privalomas. Bet vėliavos stiebas, kylantis iš galbūt kiek per gerai prižiūrėtos vejos prie keturių kambarių užmiesčio namo nėra kažkas, ką reikėtų skatinti. Tokį namą žmonės tiesiog maišys su degaline.

TAIP PAT SKAITYKITE: Namai, atspindintys žavios ir švelnios moters charakterį

Baldai veidrodiniu paviršiumi

Tokie baldai yra labai nepraktiški. Jų priežiūra reikalauja beprotiškai daug laiko ir pastangų. Kas nori kiekvieną akimirką leisti šveičiant ir blizginant stiklinį paviršių? Ąžuolo ar raudonmedžio baldai, nors ir šiek tiek vietomis apsitrynę ar nuskelti, yra daug praktiškesni ir prestižiškesni.

Lauko terasos šildytuvai

Visų pirma – lauko terasos niekam nereikalingos. Tas daiktas, ta vieta lauke, galbūt šiek tiek aukščiau žemės, yra terasa. Jos nereikia šildyti. Naujai iškepti turtuoliai perka šildytuvus ir stato židinius lauko terasose, kad jų svečiai vasaros vakarais nesušaltų... Ir žinoma, nieko iš to neišeina. O apie tuos, kurie lauke įsirengia krosnis picoms kepti, net nepradėsime kalbėti.

Šeimos portretai ant drobės

Tokios drobės yra tikrų tikriausias ženklas, kad žengiate į viduriniosios klasės atstovo namus.

Dažniausia ne itin fotogeniškos šeimos nusprendžia keliauti į fotostudiją ir praleisti nemažą šeštadienio dalį vartaliojantis ant baltų fotostudijos grindų. Būtent todėl nuotraukos padaromos juodai baltos – senamadiškos mamos ir sunkiai besistengiantys tėčiai netvarkingais marškiniais daug geriau atrodo vienspalvėse nuotraukose nei spalvotose. Po to tokie žmonės nusprendžia tas mielas nuotraukas pasididinti ir atsispausdinti ant didžiulių drobių bei jomis papuošti savo svetaines. Tokios drobės yra tikrų tikriausias ženklas, kad žengiate į viduriniosios klasės atstovo namus.

Magnetukai ant šaldytuvo

Aukštesniųjų klasių atstovai ant savo šaldytuvų tokių nekabina. Jei vienas kitas ir atsiranda, tai tik tam, kad prikabintų darbelį, kurį padarė jaunesnieji šeimos nariai darželyje. Jeigu manote, kad mažas magnetukas, ant kurio parašyta „Provence“ arba „Paris“, primins jums apie pasakišką kelionę, galbūt laikas permąstyti, ar teisingai leidžiate atostogas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Visiškai saugus ir nebrangus namų valymas: 12 natūralių priemonių

Kiliminė danga

Nors pastaruoju metu aukštesnioji klasė vis labiau mėgsta kilimus, jie vis tiek dažniau renkasi medines grindis su keliais apsitrynusiais kilimėliais. Jei turite kilimų, pasirūpinkite, kad jų nebūtų per daug.

Padėkliukai puodeliams

Aukščiausią vietą iš visų dalykų, kurių nederėtų turėti, užima padėkliukai puodeliams. Kambaryje ar virtuvėje ant stalo vienodais tarpais išdėlioti maži kvadratiniai ar apvalūs padėkliukai, nurodantys sėdėjimo vietą, yra socialinės klasės blogis. Išmeskite juos.

Noras turėti tokius padėkliukus suprantamas, jei geriate iš didelių, „ūkiškų“ puodelių. Tačiau jei mėgstamus karštus gėrimus geriate iš mažų puodelių, padėkliuko funkciją atlieka lėkštutė, tad padėkliukas tampa nebereikalingas.

Na, o jei padėkliukai puodeliams jums labai patinka, laikykite juos tvarkingai sudėję vienoje krūvelėje nelabai matomoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius