Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas trukdo moterims patirti orgazmą?

Tarp moterų ši tema, tiesą sakant, labai dažnai būna tabu. Apie tai tiesiog nekalbama garsiai. Vis dėlto su šia problema susiduria ne viena. Ir kartais tai gana rimtai apkartina intymų gyvenimą. Taigi nebūkime kuklios ir pakalbėkime apie tai...
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Orgazmas

Vis dar gaji stereotipinė nuostata, kad orgazmas priklauso nuo vyriško pasididžiavimo dydžio. Ko gero, dažniau tuo tiki patys vyrai, nors mes, moterys, nuolat tvirtiname – mokėti atskleisti jausmus mylimajai ir apskritai požiūris į ją yra kur kas svarbiau už organo dydį.

 

Nuostata, kad seksas be orgazmo – nevertingas, yra ne tik klaidinga, ji tiesiog žaloja santykius. Intymūs santykiai be orgazmo lygiai toks pats svarbus, kaip ir su juo. Glamonės, švelnumas, bučiniai – kartais moteriai to reikia labiau nei paties orgazmo. O vyrams neretai atrodo, kad moters pasitenkinimas – tarsi dešimtukas už išmoktą pamoką, tad jie žūtbūt siekia jį gauti...

 

Beje, patirti aukščiausią pasitenkinimą abiem kartu taip pat nėra idealas, kurio reikia siekti. Sunku pasakyti, kas sugalvojo tokią kvailystę... Jokio skirtumo, ar kartu, ar atskirai, svarbiausia, kad jums gera drauge. Rūpinkitės ne tuo, rūpinkitės, kaip apskritai suteikti vienas kitam palaimą. Dėl ne vienu metu patiriamo orgazmo verta nerimauti tik tuo atveju, jei vyras rūpinasi tik savimi ir pasitenkinęs iškart nusisuka. Bet... tai jau tema atskiram pokalbiui.

 

Orgazmas – kintamas dydis

 

Nemažai jaunų merginų mano, kad jeigu pirmą kartą mylėdamasi su vyru nepatirs orgazmo, tai jo nepatirs niekada. Daugiausia per žiniasklaidą plūstanti informacija suformuoja klaidingą nuostatą: esi nevykėlė, jei neturi vaikino, jei nesimyli kasdien ir nepatiri daugkartinio orgazmo. O kur dar bendraamžių, kurie stengiasi pasirodyti pranašesni už kitus, fantazijos...

 

Fiziologiniu požiūriu teiginys, kad moters orgazmas priklauso nuo pirmosios patirties, yra visiškas absurdas. O štai psichologiniu požiūriu šiame teiginyje yra tiesos – mergina, nusivylusi pirmuoju intymiu potyriu, gali ateityje patirti keblumų. Taigi svarbiausia – nedaryti skubotų išvadų, neteikti tam pernelyg didelės reikšmės – anksčiau ar vėliau jį pajusite, jei mylėsiesi su tikrai mylimu ir geidžiamu žmogumi.

 

Tiesa, bėgant metams, poros mylisi rečiau. Vienos su mažesne ugnele, kitos atvirkščiai – dar aistringiau. Tačiau fiziologinis gebėjimas patirti orgazmą moteriai nedingsta iki pat senatvės. Tiesa, jei mylimasi be noro, be aistros, malonumą patirti sunku. Aistrą labiausiai slopina rutina, kasdienybė, pripratimas vienas prie kito, nuobodulys, įvairiausi rūpesčiai, kurie atima daug laiko ir energijos. Iš tiesų gebėjimas patirti pasitenkinimą niekur nedingsta, jis tik laukia savo laiko, kai atsipalaiduosite ir be pašalinių minčių panirsite į kūniškuosius malonumus.

 

Alkoholio sukeltas svaigulys sustiprina orgazmą?

 

Tai prasimanymas, kurį tikriausiai sukūrė drovios, nesugebančios atsipalaiduoti moterys arba vyrai, tesugebantys įsitempti į lovą įkaušusią damą. Alkoholis kaip tik veikia priešingai – slopina kai kurias reakcijas, pojūčius, neleidžia jų giliai išgyventi. Seksas apsvaigus tėra fiziologinė sueitis, po kurios neretai lieka tik kartėlis, nepasitenkinimas savimi.

 

Dažniausios priežastys, kodėl neaplanko orgazmas:

 

Bijote pastoti. Mylėdamasi visą laiką apie tai galvojate? Nevisiškai pasitikite savo apsisaugojimo būdu? Jei taip, nepatingėkite pasitarti su savo ginekologu – tegul padeda pasirinkti išties patikimą ir psichologiškai patogų metodą.

 

Įsitempusi  laukiate. Kuo labiau įsitempiate ir laukiate, kada patirsite orgazmą, tuo labiau jis tolsta. Ne  kiekvieną kartą seksas turi baigtis tokia kulminacija, juk daug svarbiau dalyvauti, o ne laimėti. Prisiglausti prie mylimo žmogaus, paskęsti jo glamonėse be lūkesčių, kad po minutės turi būti dar geriau, tiesiog mėgautis kiekvienu prisilietimu.

 

Neturite jėgų mylėtis. Geriau nesimylėti, jei jaučiatės pavargusi ir gerai žinote, kad negalėsi atsipalaiduoti. Partneris privalo gerbti jūsų apsisprendimą. Verčiau pailsėkite ir sulaukite akimirkos, kada iš tiesų jausite geismą.

 

Pykstate ant partnerio. Teisingai sakoma, kad meilės žaidimų preliudija prasideda nuo ryto. Jei visą dieną pyksitės, vargu ar intymios akimirkos vakare bus labai malonios. Lygiai taip pat orgazmo nepatirsite, jei širdyje laikote nuoskaudą dėl partnerio elgesio, nejaučiate jam pagarbos.

 

Jis jūsų nejaudina. Jei partneris erotiškai jums nepatrauklus ir nekelia geismo, nekaltinkite savęs šaltumu. Jūsų sąjunga gali būti tik bičiuliška, bet apie malonumą, dviejų kūnų ir sielų susiliejimo pilnatvę teks pamiršti. Jums pačiai spręsti, ką turite daryti, patekusi į tokią situaciją.

 

Baiminatės savo pojūčių. Būna moterų, kurios bijo savo pojūčių. Baiminasi, kad, patyrusios orgazmą, negalės suvaldyti emocijų ir tuo atšaldys partnerio jausmus. Meskite iš galvos šias mintis – vyrams nieko nėra gražiau už malonumu besimėgaujančią moterį.

 

Jūsų sienos turi ausis. Abejojate, ar garsai, sklindantys iš jūsų miegamojo, nepažadins už sienos miegančio vaiko, anytos ar kaimynų? Jei tai kelia diskomfortą, pasirūpinkite ramia, intymia atmosfera. Galbūt pavyks pasimylėti, kai namuose nėra nieko, o gal patys kur nors išvažiuosite. Tikrai yra išeitis iš bet kokios padėties.

 

Esate pernelyg racionali. Apie orgazmą esate perskaičiusi beveik viską. Galimas dalykas, kad būtent teorija jums ir trukdo patirti malonumą praktiškai. Neanalizuokite, kas vyksta, kai mylitės, leiskitės nešama malonių potyrių srovės. Orgazmas juk nėra užduotis, kurią reikia įvykdyti, ar partnerio galimybių patikrinimo testas.

 

Seksas apskritai jums nėra svarbus. Galbūt jūsų  poreikių ir vertybių hierarchijoje yra svarbesnių dalykų nei seksas. Vis dėlto labai reta moteris būna abejinga intymiesiems santykiams. Greičiausiai iki šiol dar niekas neatskleidė jūsų seksualumo. Tiesiog nesutikote tokio vyro, kurio glėbyje norėtumėte ištirpti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius