Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite geresnio gyvenimo – atsikratykite 10 įpročių

Jei dažnai susierzinate dėl smulkmenų, o gyvenimas atrodo niekam tikęs, gal verta būtų permąstyti savo įpročius ir kasdienius poelgius? Ar kada nors susimąstėte, jog jeigu pakeistumėte kai kuriuos savo įpročius, pasikeistumėte ir patys, o gyvenimas nušvistų kitomis spalvomis? Atsikratę šių, žemiau pateiktų įpročių, jūs pakeisite ne tik savo, bet ir jus supančių žmonių gyvenimą, atrasite laimę ir vidinę ramybę, pastebėsite, jog pradėjo dažniau sektis.
Laiminga moteris.
Laiminga moteris. / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Šeima Psichologija

1. Įprotis viską atidėlioti

Pagalvokite, kaip dažnai jūsų kalboje atsiranda tokių žodžių: vėliau, rytoj, kitą savaitę. O kaip dažnai jūs pažadate sau, kad rytoj tikrai kažką padarysite, bet vėl tempiate iki paskutiniųjų? Ar kada nors susimąstėte, jog šis įprotis negiamai veikia jūsų gyvenimą?

Jūs nieko nespėjate padaryti namuose, darbe laukia krūva užduočių, o jūs aukojate savo poilsio laiką, kad padarytumėte darbą, kuris turėjo būti atliktas dar prieš mėnesį. Žinoma, menkas malonumas iš tokio elgesio, nes mintys apie poilsį trukdo susikaupti, o jūs jaučiatės pervargę ir nepasitenkinę esama padėtimi.

Taip pat skaitykite: Asmeninė erdvė: neleiskite kitiems po ją vaikštinėti purvinais batais

Jeigu norite išmokti atspalaiduoti ir viską suspėti, atsikratykite šio įpročio. Šiandien pat parašykite neužbaigtų darbų sąrašą (pavyzdžiui, nunešti knygas į biblioteką, sutvarkyti spintą, parašyti projektą). Visi šie dalykai nuolat primena jūsų pasąmonei apie savo egzistavimą, jūs nevalingai galvojate apie juos, tai atima iš jūsų brangų laiką. Be to, darykite visus darbus iš karto. Jeigu kitai savaitei turite paruošti ataskaitą, neatidėliokite jos kitai savaitei ar, kaip dažnai būna, nakčiai. Jeigu turite laisvo laiko, pradėkite ją daryti dabar, padarykite nors dalį darbo. Pamatysite, vėliau jums bus kur kas lengviau.

„Shutterstock“ nuotr./Drabužių spinta.
„Shutterstock“ nuotr./Drabužių spinta.

2. Įprotis kaltinti kitus

Dažnai žmonės mano, kad dėl jų nesėkmių yra kalti kiti žmonės ar situacijos. Tokiems žmonėms sunku pripažinti savo kaltę, jie iš paskutiniųjų ieško sau pasiteisinimų. Jeigu norite realizuoti savo tikslus ir būti sėkmingas, atsikratykite šio įpročio.

Svarbu suprasti, kad už savo gyvenimą atsakingas esate tik jūs. O jegu jūsų gyvenime viskas vyksta ne taip, kaip norėtumėte, galbūt kažką ne taip darote ir reikia kažką keisti? Kiti žmonės negali paveikti jūsų gyvenimo, jeigu jūs neleisite jiems to daryti. Niekada neieškokite sau pasiteisinimų, ieškokite problemų esmės. Analizuokite situacijas, keiskite jas ir eikite per gyvenimą su šypsena.

3. Permainų baimė

Kiekvienas žmogus turi tam tikrų baimių. Dažnai žmonės kalba apie sėkmę, tobulėjimą, tikslų įgyvendinimą, bet bijo net mažiausių permainų. Tai reiškia, kad jie galvoja apie įspūdingas gyvenimo permainas, bet baimė blokuoja protą ir neleidžia tikėti tomis permainomis. Svarbu suprasti vieną dalyką: permainų gyvenime visada bus, o kokios jos laukia, priklauso tik nuo jūsų pačių. Taigi, išmokite priimti gyvenimą paprasčiau ir optimistiškiau.

Taip pat skaitykite: Kaip moterys nužudo savo mylimųjų vyriškumą

4. Įprotis kontroliuoti

Nebandykite keisti kitų žmonių ir primygtinai piršti savo nuomonės ar požiūrio. Priimkite gyvenimą ir jus supančius žmones tokiais, kokie jie yra.

Daugelis žmonių mano, kad įprotis viską kontroliuoti – sėkmingo ir visur lyderiaujančio žmogaus bruožas. Deja, toks požiūris yra klaidingas. Kas nutinka žmogui, kai jis nesugeba kontroliuoti situacijos? Jį užplūsta neigiamos emocijos: susierzinimas, pyktis, apmaudas. Turbūt žinote, kad negatyvas sukelia ne tik dvasinius negalavimus, bet ir įvairias kūno ligas. Atsiminkite posakį: „Jeigu negalite pakeisti situacijos, pakeiskite požiūrį į ją.“ Prisilaikykite šio posakio, ir gyvenimas taps žymiai lengvesnis.

Tas pats taikoma ir žmonėms. Nebandykite keisti kitų žmonių ir primygtinai piršti savo nuomonės ar požiūrio. Priimkite gyvenimą ir jus supančius žmones tokiais, kokie jie yra ir tiesiog mėgaukitės gyvenimu.

5. Savigarbos trūkumas

Kaip dažnai giriate save ir sakote sau komplimentus? Ar vykdote visus sau duotus pažadus? Jeigu jūs aukojate save, savo laiką, darbą, pomėgius ir laisvalaikį dėl kitų žmonių, o patys tuo metu jaučiaute apmaudą, nepasitenkinimą ir esate blogos nuotaikos, tuoj pat liaukitės tai daryti. Pagalba kitiems žmonėms, tai, pirmiausia, džiaugsmas ir sąmoningas noras, o ne auka. Niekada nepamirškite savo norų ir tikslų.

Taip pat skaitykite: Profesijos, galinčios sugriauti jūsų santykius

6. Įprotis kritikuoti

Ar jums patinka, kai jus kritikuoja ir moko gyventi? Tikriausiai ne. Lygiai taip pat kitiems žmonėms nepatinka jūsų kritika, todėl nustokite juos kritikuoti ir keisti. Jeigu žmogui reikės jūsų patarimo ar nuomonės, jis jūsų paklaus. Mėgaukitės gyvenimu ir įgyvendinkite savo tikslus. Jeigu kritikuoja jus, neįrodinėkite savo tiesos ir nesiginčykite. Tiesiog paklausykite ir padėkokite, o kai turėsite laisvo laiko, pasvarstykite, galbūt kai kurių patarimų verta paklausyti.

Taip pat skaitykite: 5 inkstus valantys kokteiliai

7. Įprotis slėptis nuo problemų

Jūs pavargote nuo tokio gyvenimo ir jums atsibodo tos nesibaigiančios problemos? Jūs norite pasislėpti po antklode arba išskristi į šiltus kraštus, kur nieko nematytumėte ir negirdėtumėte? Sutikite, tai nėra pats tinkamiausias sprendimas. Skamba banaliai, bet problemos išsisprendžia, kai jos yra sprendžiamos. Nebėkite nuo problemų ir vidinių baimių, kitaip jūsų gyvenimas pavirs į nesibaigiančią problemų, nesusipratimų, nuolatinio streso virtinę.

8. Rožiniai akiniai

Be abejo, optimizmas yra puiki savybė, bet tik proto ribose. Taip, jūs dažnai girdite, kad į gyvenimą reikia žvelgti paprasčiau. Visiškai teisingai, nereikia apsunkinti gyvenimo, bet lygiai taip pat nereikia būti abejingu savo likimui. Daugybė žmonių skraido padebesiais, nuolat kalba apie ateitį ir... vis laukia tinkamo momento. Laukia laukia, o to momento kaip nėra, taip nėra. Tokie žmonės gyvena svajonių ir iliuzijų pasaulyje. Jie vis tikisi, kad ateis kitas žmogus ir už juos viską padarys, pavyzdžiui, pradės verslą ar išspręs visas problemas. Jei esate toks žmogus, tuoj pat grįžkite į realybę, nes tik jūs esate atsakingas už savo gyvenimą ir likimą.

Taip pat skaitykite: „Turiu merginą, bet norisi naujos. Tai normalu?“. Santykių ekspertų komentaras

9. Įprotis mėgdžioti

Vienas žalingiausių įpročių – mėgdžioti kitus. Kad ir kas nutiktų – būkite savimi ir tobulėkite kaip asmenybė, o ne kopijuokite kažką. Jūs turite savo gyvenimą ir savo kelią. Jūs net neįsivaizduote, kaip stipriai nusivilsite, kai suprasite, kad gyvenate ne savo gyvenimą ir tikite ne savo svajonėmis.

Fotolia nuotr./Moteris ir balionai
Fotolia nuotr./Moteris ir balionai

10. Įprotis skųstis

Daugelis yra įpratę skųstis gyvenimu, aplinkiniais žmonėmis, politikais, valstybe ir būti nuolat nepatenkintais bei nuskriaustais. Visa tai yra paprasčiausias nedėkingumas. Pagalvokite, kodėl pas jus turi ateiti šlovė, pinigai, sėkmė, meilė, jeigu jūs nevertinate to, ką jau turite?

Apsižvalgykite aplinkui: jūs ir jūsų artimieji yra sveiki, jūs turite stogą virš galvos ir dar daugelį dalykų, kurių tiesiog nepastebite. Vertinkite gyvenimą, nusišypsokite ir dažniau savo artimiesiems pasakykite, kaip stipriai juos mylite. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius