Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 12

Naujosios Eros relaksacinės muzikos TOP 22

„Pirmą kartą Lietuvos istorijoje pabandėme sudaryti relaksacinės Naujosios Eros muzikos atlikėjų 22-tuką. Kodėl 22? Todėl, kad tai magiškas skaičius, sumaišyta Taro kortų kaladė (Didieji Arkanai),“ – sako Gintaras Mikšiūnas, tinklaraščio „Kvantinė magija“ įkūrėjas.
Klausantis relaksacinės muzikos
Klausantis relaksacinės muzikos / Fotolia nuotr.
Temos: 1 „Enigma“

Tai tarsi nedidelė šio žanro enciklopedija. Tiesa, sunku būtų tiksliai apibrėžti Naujos Eros patį žanrą. Šį pavadinimą sugalvojo materialistinės pasaulėžiūros muzikos kritikai. Iš tikrųjų tai meditacinė, dvasinė, SPA ir kitokia muzika, kuri pozityviai veikia sąmonę, pasąmonę, padeda sveikatintis, pažinti save, atsipalaiduoti, pajausti save, Visatą, nusiraminti. Kriterijų gali būti daug. Tai dažniausiai klausomi atlikėjai New Age ir Relax žanro radijo stotyse.

Šiame sąraše nerasite tokių, vardų kaip Enia, Era, Enigma, Kitaro, Vangelis ir pan., nes jie ir taip gerai žinomi. Dauguma šio žanro kūrėjų patys yra dvasininkai, mistikai arba parapsichologai – paramedikai, jaučiantys ir žinantys, ko reikia žmogui, nes patys daug ką yra išgyvenę.

VIDEO: NEW AGE MUSIC #1 Relaxing Instrumental Songs Yoga Studying Meditation Relaxation Study Playlist

 

1. Karunesh (Bruno Reuter) gimė 1956 m. Kelne. Mokytis muzikos jis pradėjo nuo ankstyvos vaikystės, tačiau vėliau pasirinko dizainerio profesiją. Pradėjęs dirbti suvokė, kad savo gyvenime daro ne tai, ką norėtų. Po sudėtingos automobilio katastrofos, kurios metu vos nežuvo, Bruno nutarė mesti savo darbą. Beveik dvi savaites jis buvo atsidūręs tarp dviejų pasaulių - tarp gyvybės ir mirties. Išsigydęs, pradėjo ieškoti dvasinio kelio.

Karunesh (Bruno Reuter)
Karunesh (Bruno Reuter)

1979 m. Bruno išvyksta į Indiją ir susitinka su Osho bei tampa jo mokiniu. Ten jis gavo ir naują vardą – Karunesh. Būtent šiuo vardu yra žinomas muzikos pasaulyje kaip vienas geriausių dvasinės muzikos kūrėjų ir atlikėjų. Jo kūriniai dažnai skamba meditacijų salėse, ten, kur reikalinga ramybė, susitelkimas į save, atsipalaidavimas.
Baigęs Osho akademiją, Karunesh gyveno Osho komunoje Hamburge beveik penkerius metus. Nuo 1984 m. pradėjo leisti muzikinius albumus. Šiuo metu gyvena ir kuria beveik atsiskyręs nuo civilizacijos, Havajuose. Jo kūriniuose persipina indiški, kiniški, arabiški, persiški motyvai, pagyvinti su šiuolaikiniais ritmais. Tai aktyvios meditacijos muzika, tinkanti ir REIKI ir SPA procedūroms.

VIDEO: Karunesh - Alibaba

 

2. Dar vienas REIKI muzikos atstovas KAMAL (Martin Engels). Jis taip pat vokietis. Reiki efektu pasižyminčios muzikos kūrėjas iš Diuseldorfo yra profesionalus pianistas ir gitaristas. Jam teko groti įvairių Vokietijos teatrų bei kameriniuose orkestruose.

KAMAL (Martin Engels)
KAMAL (Martin Engels)

Jis priėmė Sanjasą, induizmo religiją (jogos mokyklą), kuri skatina žmones atsisakyti materialių gyvenimo atributų ir pasinerti tik į dvasinius savęs ieškojimus. Iš pradžių muzikantas užsiėmė išskirtinai misionieriška veikla, bet vėliau pradėjo kurti reiki ir panašią meditacinę muziką.

...

...

 

3. Anugama – dar vienas vokietis, kuriantis dvasinę muziką. Jis kilęs iš Kelno. Didelę savo gyvenimo dalį dirbo Hamburge muzikos įrašų parduotuvėje.

Anugama
Anugama

Vėliau beveik 20 metų keliavo po Indiją. Nuo 1980 metų pradėjo kurti meditacinę muziką ir šiandien yra vienas žinomiausių šios muzikinės krypties atstovų. Tai giliosios meditacijos muzika, glostanti giliausiais pasąmonės gelmes. „Om“ meditacija stipriai rezonuoja su vidiniu AŠ. Puiki muzika meditacijoms, kvėpavimo technikoms, reiki, SPA.

...

 

4. Oliveris Shanti (Ulrich Shulz) iš Hamburgo. Jis dar kitaip vadinamas Oliveriu Serano-Alve. Jis yra įkūręs dvi New Age stiliaus grupes „Inkarnation“ ir „Oliver Shanti & Friends“. Tai vienas skandalingiausių Vokietijos muzikantų.

Oliver Shanti (Ulrich Shulz)
Oliver Shanti (Ulrich Shulz)

Nuo 2009 metų atlieka bausmę Vokietijos kalėjimuose už seksualinius santykius su nepilnamečiais. Pedofilas. Tačiau jis tai neigia, nes atstovauja indišką religinę srovę, kuri vaikus laiko pilnaverčiais suaugusiems. Tai labai miglota istorija, kurios netgi pačioje Vokietijoje niekas iki galo nežino. Nežiūrint į skandalus, muzikinis šio kūrėjo palikimas unikalus.

VIDEO: Oliver Shanti - Onon Mweng (Rainbird) HighQuality

 

5. Aeoliah. Vienas žinomiausių Vokietijos Naujosios Eros muzikos kūrėjų. Jo kūriniai pasižymi stipriu reiki efektu ir neabejotinai gydo. Visi šio projekto nariai yra reiki meistrai. Nuo 1960 metų kolektyvas emigravo į JAV, bet Vokietijoje (Europoje) jis leidžia diskų daugiau negu Amerikoje.

Aeoliah
Aeoliah

Aeoliah savo muziką vadina „Sferomis“, kurios padeda žmogui save pajausti, ieškoti harmonijos ir įkvėpimo. Neretai jis savo kompaktus leidžia kartu su kitu pasaulyje žinomu New Age muzikos specialistu Mike‘u Rowlandu. Aeoliah muzika pasižymi stipriu reiki efektu ir pritaikyta pirmiausia širdies čakrai atverti. Muzikoje daug meilės ir transcendentinių aukštumų. Ne veltui šio atlikėjo kūriniai vadinami angelų muzika. Ji taip pat tinka tiek žmogui gimstant, tiek ir išlydint jį į amžinybę.

 

6. Mike‘as Rowlandas. Gydomosios ekeltroakustinės muzikos specialistas, gyvenantis Anglijoje. Jis taip pat yra gydytojas, mokslininkas, parašęs ne vieną mokslinį darbą apie muzikos poveikį sveikatai.

Mike Rowland
Mike Rowland

Jo kūriniai taip pat kviečia nurimti, įsiklausyti į save, pažinti savo vidinį pasaulį, tinka visoms atpalaiduojančios, antistresinėms SPA procedūroms, meditacijai, reiki, giliems gyvenimo apmąstymams, nebijant pažvelgti į tamsiausias ir giliausias sielos gelmes.

VIDEO: LISTEN TO YOUR HEART ~ Mike Rowland, Film by Ruedi & Priska Abbühl

...

VIDEO: Mike Rowland - Come Into the Fairy Ring

 

7. Vyrišką kompaniją reiktų papuošti gražia moterimi. Tai New Age radijo stočių žvaigždė Diane Arkenstone. Diane pirmąją savo dainą parašė būdama trejų metų. Savo profesionalios karjeros pradžioje su savo draugu Melanie buvo įkūrusi grupę.

Diane Arkenstone
Diane Arkenstone

Vėliau ji kūrė pati. Žymiausias jos albumas „Jewl ir the Sun“. Viso ji yra išleidusi 45 albumus, bei filmų garso takelius. Diane – krikščionė, nors jos kūriniuose galima rasti ir budistinių, ir arabiškų motyvų, ir Jan Michael Jarre stiliaus kosminės elektronikos. Jos vyras Davidas Arkanstone‘as – taip pat yra populiarus New Age muzikos stiliaus kūrinių autorius ir atlikėjas. Jos muzika iš tiesų „veža“, ji skatina pažinti, o kartu sustoti laiku bei viską apmąstyti. Tai tikras aktyvios meditacijos ir kūrybinio darbo palydovas. Per daug neslopina ir neapkrauna.

VIDEO: Diane Arkenstone - Tranceshift

...

VIDEO: Diane Arkenstone - World of Light

 

8. AVM. Alpha Wave Movement. Dar vienas Vokiškas meditacinės muzikos projektas, sukurtas Georgy T. Kyryliuko. Pati projekto koncepcija aprašyta jo pavadinime.

Alpha Wave Movement
Alpha Wave Movement

Raminanti meditacinė muzika perveda smegenų elektromagnetinius virpesius į Alpha ritmą. Tai yra transo būsena, visiškas atsipalaidavimas. Muzika pasižymi stipriu atpalaiduojamuoju poveikiu, atrodo, kad prasiskverbia giliai į sielos gelmes. Teigiama, kad visi šio projekto kūriniai yra gydantys ir perteikiantys reiki efektą, tinka giliai meditacijai.

VIDEO: Alpha Wave Movement - A Quiet Invocation

...

VIDEO: Alpha Wave Movement - Another Time, Another Place

...

VIDEO: Alpha Wave Movement - Distant Visitation

 

9. Australis (prodiuseris Oscar Aguayo). Kosminės, transo muzikos projektas. Australis – Grįžulo ratų žvaigždyne esanti žvaigždė, gal dėl to šio projekto muzika padeda pakilti virš laiko ir erdvės, pajusti skrydžio pojūtį.

Australis
Australis

Šis muzikinis projektas buvo sukurtas JAV 2005 metais. 2006 metais išleistas pirmais albumas „Lifegiving“. Nuo to laiko šio projekto melodijos yra geidžiamiausios New Age ir Relax stiliaus radijo stotyse. Gili transcendentinė muzika.

VIDEO: Australis - Human Nature

...

 

10. AyanaMusic. Žavinga moteris iš Brazilijos Tanya Mara Botelho sukūrė šį nuostabų dieviškos muzikos projektą, atkartojantį natūralius gamtos garsus. 

AyanaMusic
AyanaMusic

Muzika atpalaiduoja, ramina. Ši moteris yra fortepijono ir gitaros virtuozė, nors jos pačios išsilavinimas toli gražu ne muzikinis. Ji studijavo tarptautinius santykius. Tačiau talentas nepražuvo. Ji pradėjo kuri dvasingą muziką ir reguliariai koncertuoti, išleido kelias dešimtis albumų. Jos kūriniai labai moteriški, švelnūs ir šilti, tinka meditacijai, SPA procedūroms.

VIDEO: AnayaMusic - Beyond

...

VIDEO: AnayaMusic - Overspace mov III

 

11. Hansas Zimmeris. Dar vienas vokietis, gyvenantis JAV, labiau žinomas kaip filmų garso takelių kūrėjas. Jis sukūrė garso takelius daugiau kaip 100 filmų.

Hans Zimmer
Hans Zimmer

Garsiausi jų „Liūtas karalius“ (1994), „Gladiatorius“ (2000), „Paskutinis samurajus“ (2003), „Tamsos riteris“ (2008). Jis yra vienas garsiausių Holivudo kompozitorių. Taip pat jo kūriniai nuolat skamba Relax ir New Age radijo stotyse.

VIDEO: Hans Zimmer - Greatest Hits

 

12. Yanni (Giannis Chrysomallis). Dvasinės muzikos kūrėjas iš Graikijos. Plačiau pristatyti šio kompozitoriaus nebūtina, nes jis mūsuose pakankamai populiarus.

Yanni (Giannis Chrysomallis)
Yanni (Giannis Chrysomallis)

Jo muzika pasižymi hipnotiniu efektu ir ne tik. Kai kurie kūriniai tinka aktyviai mankštai, aerobikai, įvairiems kitokiems judėjimo pratimams. Neįtikėtinai gerai pakrauna gera savijauta, ypač rytais, kai sąmonė turi būti budri.

VIDEO: Yanni - Play Time

 

13. Cusco. Tokiu pat vardu pavadintas Peru miestas, buvęs inkų imperijos sostinė. Tai Relax muzikos kūrėjų iš Vokietijos Michaelo Holmo ir Kristiano Schultze‘o bendras projektas.

Cusco
Cusco

Populiarios Amerikos ezoterinės radijo stoties „Coast to Cosat AM“ klausytojai ne kartą šios grupės kūrinius buvo titulavę kaip geriausius. Cusco melodijos taip pat yra dienos meditacinio stiliaus, t. y. aktyvina, bet neperkrauna. Tinka lengvai mankštai, ilgą laiką važiuojant automobiliu, nes ramina, bet neslopina budrumo.

VIDEO: Cusco - Easter Island

 

14. Hennie Bekker. Universalus kūrėjas iš Kanados. Jo repertuaras apima platų spektrą nuo džiazo iki techno. Tačiau nemažą dalį užima ir Relax-SPA muzika. Jo kūriniai atpalaiduoja, ramina, sušildo.

Hennie Bekker
Hennie Bekker

Tačiau jo muzika neina taip giliai į sielą, nes kūrėjas labiau orientuojasi į komercinius uždavinius. Tai lyg savo tako ieškojimas materialiame pasaulyje. Hennie Bekker melodijos ypač mėgstamos SPA centruose, grožio salonuose, vandens parkuose bei aukštos klasės restoranuose.

VIDEO: Hennie Bekker - State Of Bliss

 

15. Al Conti. Kosminė muzika. Al Conti yra Argentinos kompozitorius, „Grammy“ apdovanojimų laureatas.

Al Conti
Al Conti

Šiuo metu gyvena ir kuria JAV. Kompozitoriaus muzika šiek tiek specifinė ir nėra skirta vien tik SPA malonumams. Ji verčia susimąstyti. Tai puiki kelioninių muzika, aktyvios veiklos palydovė.

VIDEO: Al Conti - Eternal Majesty [HD] - www.alconti.net

...

VIDEO: Al Conti - 'Northern Seas' promotional video - HD - www.alconti.net

 

16. Dadawa. Kiniškas angelas, Tibeto perlas. Savotiškas ir ne bet kam patinkantis, užtat kiniškas ir giliai dvasinis. Dadawa – sceninis vardas. Tikroji šios moters vardas ir pavardė Zhu Zheqin.

Dadawa
Dadawa

Tai nuostabaus angeliško balso savininkė, kompozitorė, oranžuotoja. Ji gimė ir gyveno Šanchajuje, ten mokėsi muzikos, dainavimo. Savo muzikinės karjeros pradžioje susidomėjo dvasiniai dalykais. Ji yra priėmusi Tibeto budizmą, nemažai laiko praleido Tibete, gera Dalai Lamos bičiulė, bet nesipyksta ir su Pekino valdžia. Ji yra lyg dvasinis tiltas tarp Pekino ir Tibeto. Jos gyslomis teka tikras Tibeto lamų kraujas, bet išlieka trapi gležna kaip kiniškas jazminas. Dadawa yra misionierė, keliautoja, vargšų, ypač Tibeto vaikų globėja, labdaros misijų organizatorė. 2009 metais jau buvo suteiktas JTO taikos ambasadorės statusas.

Kažkuo ji užkabina, patraukia net pačius abejingiausius muzikai žmones. Ji turi kažkokios moteriškos ar tibetiškos magijos. Sunku net apibūdinti.

VIDEO: dadawa 朱哲琴 SISITER DRUM LIVE IN BEIJING

...

...

VIDEO: Yellow Children DADAWA

...

VIDEO: Himalayans 喜瑪拉雅人 - Dadawa 朱哲琴

...

VIDEO: Melodious Goddess 央金瑪 - Dadawa 朱哲琴

 

17. Deuter. Dvasinės muzikos arenoje žinomas Georgo Deuters vardu – dar vienas vokietis, kūrybinio įkvėpimo ieškojęs Indijoje. Jo biografija panaši į Karunesh. Vyras patyrė avariją, po kurios tik per stebuklą išgyveno.

Deuter
Deuter

Po to nusprendė ieškoti atsakymų į amžinus klausimus. Nuvykęs į Indiją, mokėsi pas Osho. Paskui grįžo į gimtąjį Kelną ir pradėjo kurti muziką meditacijoms. Jo kuriama muzika taip pat labiau orientuota į aktyviąją meditaciją, tinka jogos salėse, SPA, reiki ir masažo seansams. Veikia fantastiškai ir giliai.

...

 

18. Gyula Julius Dobos. Vengrijos kompozitorius ir prodiuseris, labiau žinomas kosminės muzikos mėgėjams, kuriantis Jan Michel Jarre stiliumi.

Gyula Julius Dobos
Gyula Julius Dobos

Dobos melodijos labai gilios, subtilios, netgi vaiduokliškos, supurtančios iki smegenų gelmių, Dobos pradėjo kurti muziką fortepijonui būdamas vos penkerių, tačiau į klasiką nepasuko, nes visuomet žavėjosi Jean Michel Jarre, Mike‘u Oldfieldu, Vangeliu ir panašiais kūrėjais. Vėliau muzikos mokėsi Študgarte, Vokietijoje. Ten jis ir šiandien gyvena bei kuria.

VIDEO: Fly Away - by Julius Dobos (2010)

...

VIDEO: Connecting people

 

19. Rayanas Farishas. Amerikos elektroninės muzikos kūrėjas, kompozitorius ir didžėjus, daugkartinis „Grammy“ laureatas, multiinstrumentalistas, oranžuotojas.

Rayan Farish
Rayan Farish

Jo veiklos diapazonas labai platus: nuo popso iki SPA-relax muzikos. Jo melodijos neslopina ir neperkrauna, tinka restoranuose, masažo kabinetuose, aktyviosios meditacijos pratimams, jogai ir t.t.

...

 

20. Govi. Vokiečiai yra New Age ir Relax muzikos lyderiai pasaulyje. Govi – irgi vokietis, kūrybinio įkvėpimo ieškojęs Indijoje. 

Govi
Govi

Tačiau skirtingai nuo savo kolegų, jis yra universalus kūrėjas, daug eksperimentuoja su akustine gitara, plačiai naudoja flamenko ir kitokį ispanišką folklorą. Jo melodijose harmoningai persipina tiek klasikiniai instrumentai, tiek ir elektronika. Govi muzika ramina, atpalaiduoja, tinka SPA, reiki procedūroms, meditacijai, romantiškoms vakarienėms dviese, jogai, o taip pat ir darbui.

...

VIDEO: Govi - Andalusian Nights

 

21. Isao Tomita. Isao – kosminės muzikos kūrėjas iš Japonijos. Jo kūriniai - nedidelės muzikinės fansasy stiliaus pasakos.

Isao Tomita
Isao Tomita

Šis kompozitorius daugiau žinomas kaip japoniškų animacinių serialų garso takelių autorius. Tačiau jo indėlio į šiuolaikinę dvasinę muziką taip pat nepaneigsi. Jo melodijų klausytis neabejotinai malonu, nes jaučiasi kūrėjo profesionalumas. Gal todėl, kad jis yra ne tik muzikos profesionalas, bet ir dzeno dvasininkas. Jo atliekamos melodijos tinka SPA, poilsiui po darbo ir pan.

...

...

 

22. Hevia. José Ángel Hevia Velasco. Ispanas, nuostabiai grojantis įvairiausiais dūdmaišiais. Jis gyvena ir kuria Anglijoje.

José Ángel Hevia Velasco
José Ángel Hevia Velasco

Šio autoriaus kūryba dar vadinama euro-instrumental arba euro-relax, Jis tinka ne tik atsipalaidavimui, bet ir įvairioms progoms, kai reikia gražios, bet neslegiančios foninės muzikos. Tai šiltos ir jaukios melodijos, pagal kurias galima ir medituoti, ir šokti.

VIDEO: Hevia - Busindre Reel

 

Tinklaraštis „Kvantinė magija“ 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius