-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 stiliaus pamokų iš „Oskarų“ apdovanojimų

Dar treji metai, ir kasmetė „Oskarų“ teikimo ceremonija skaičiuos jau 90-ąjį jubiliejų. Įspūdinga, tiesa? Ypač, kai pagalvoji, kiek nuostabių įvertintų filmų šis renginys prikaupė žmonijos istorijai, kiek aktorių leido šildytis savo šlovės spinduliuose ir... dėl kiek suknelių vertė sulaikyti kvapą mus, moteris.
Aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez.
Aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Nerinksime nei geriausių, nei blogiausių „Oskarų“ ceremonijos viešnių – juk, sakoma, kiekvienam savas skonis. Tačiau parodysime jums dešimt aktorių bei atlikėjų, kurios, nepaisant figūros, sudėjimo, kūno spalvos, puikiai ir išmaniai sugebėjo (na, stilistų padedamos) pasipuošti.

Nereikia šių pamokų išmokti atmintinai ir panaudoti tiesiogiai, tačiau praktikoje kai kas iš tiesų gali praversti. Gal ne tokių prabangių, tačiau juk šventinių progų šiemet, tikime, visoms pasitaikys!

Prigludusios, kūno spalvos pastelės tinka apkūnioms moterims

Ir neklausykite, jei kas sako kitaip – standžios ir tvirtos medžiagos drabužiai stambesnio sudėjimo moterims yra tiesiog būtinybė.

Kitaip nei kabantys ir laisvi apdarai, atrodantys tarsi užmestas maišas ir vizualiai pridedantys ne vieną ir ne du kilogramus, prigludę, kokybiški ir dailių modelių rūbai neslėps, jog ne vien iš kaulų esate sudėta (ech, anokia čia paslaptis...), bet papuoš ir padės sukurti grakštų, moterišką įvaizdį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Oprah Winfrey speaks onstage during the 87th Annual Academy Awards , Getty, AFP
AFP/„Scanpix“ nuotr./Oprah Winfrey speaks onstage during the 87th Annual Academy Awards , Getty, AFP

Vertikalės puošia – tereikia teisingai jas pasirinkti

Viena „Oskarų“ viešnia pasirodė su stambiais vertikaliais dryžiais puošta suknele. Kadangi ji pati – smulkutė it supermodelis, sėkmingai išsisuko ant raudonojo kilimo, tačiau pati suknelė buvo pavojinga, nes tokioje solidžioje aplinkoje moteris rizikavo atrodyti it arlekinas ryškiomis lūpomis.

Aktorės Zoe Saldanos pasirinkimas atrodo visai subtiliai – tarsi iš po apačios išlendantis baltos medžiagos sluoksnis, sakytume, netgi lieknina!

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė Zoe Saldana.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė Zoe Saldana.

Suknelė ir koljė viename – nenauja, bet vis tiek žavinga

Ir ne tik tai. Nuostabi koralų rožinė tinka šviesaus gymio Rytų europietiems, be to, yra viena pagrindinių šio sezono spalvų tendencijų spalvų. Graikišką apdarą šiek tiek primenantis audinio sukryžiavimas ties krūtine apnuogina pečius, tačiau neatskleidžia per daug (tas tarpelis – jau kiekvienos pasirinkimas, mes jo atsisakytumėme).

Ir, svarbiausia, jei ir jums taip pat sunku išsirinkti „tą tobulą“ kaklo papuošalą, tokiu atveju visai nudžiugsite – jo nebereikia! O funkcija puiki: prilaikys suknelę ir neatskleis, ko nereikėtų.

Taip pat skaitykite: Paruoštukas vyrams: 15 originalių ir netikėtų kaklaraiščio ryšėjimo būdų

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Anna Kendrick.
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Anna Kendrick.

Intensyvios mėlynos, kaip ir Viduržemio jūros, neįmanoma nemylėti

Ši spalva iš tolo pastebima, kvepia atostogomis, gaiva ir svajonėmis, tad akreips kiekvieno atsisukusio dėmesį, tačiau ji – ne tokia pretenzinga kaip ryškūs raudoniai ar citrininė geltona.

Ech, tiesiog tobulas sprendimas! Beje, įsižiūrėkite, kaip įdomiai prisiūtas audeklo juostas dizaineriai sumanė paversti elegantišku šalikėliu.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gina Rodriguez.
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gina Rodriguez.

Dviejų dalių suknelė gali būti ir pribloškianti

Kažkodėl mes ligi šiol kiek kreivokai žiūrėdavome į panašius apdarus. Na, vaikystės laikai baigėsi, o barbiški rūbai ant suaugusios moters kūno, švelniai tariant, atrodo kiek keistai. Vis dėlto britų atlikėja Rita Ora pakeitė mūsų nuomonę.

Juodas korsetas ir prisegamas pūstas sijonas leis jums pasijusti tikra rūmų gyventoja, o tinkamai pasirinktas ilgis – netgi pademonstruoti grakščias kojas ir suderinti žemę šluojančios suknelės įvaizdį.

Tiesa, šios dvi dalys neturi būti tokių kardinaliai skirtingų atspalvių – gali nuostabiai kartu derėti ir artimesni tonai, pavyzdžiui, vos pustoniu besiskiriančios kreminė, tamsi dusli rausva ir balintos kakavos spalvos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rita Ora.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rita Ora.

Klausimų nekelianti raudona

Kitokios spalvos ir nereikėjo tikėtis, besidairant, kaipgi pasipuošti nuspręs aktorė Dakota Johnson, rekordus pagerinusio filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ pagrindinė herojė.

Kraujo raudonumo minimalistinis apdaras ir kiek įmantresnė, asimetriška iškirptė, nerūpestingai suimti plaukai (atrodo, aktorė net nesivargino sėdėti stilisto kėdėje, o į ceremoniją susiruošė tiesiai iš lovos, paskubomis užsitepusi raudonų lūpų dažų) vis dėlto derėjo ir ant raudonojo kilimo.

Pasekite Dakotos pavyzdžiu ir prie tokios ryškios raudonos neperspauskite su makiažu. Verta pagirti – aktorė atrodė laiku ir vietoje!

Taip pat skaitykite: Stilingiausi šio sezono saulės akinių modeliai

„Scanpix“ nuotr./Dakota Johnson.
„Scanpix“ nuotr./Dakota Johnson.

„Ombrė“ efektas

Graži ir santūri žalia spalva (dar viena iš 2015 metų pavasario kolorito tendencijų sąrašo), subtilus toninis perėjimas, išblunkantis ties suknelės apačia... Viskas puiku.

Tiesa, mes gal keistumėme patį audinį – blyksčių šviesoje perregima medžiaga turi tendenciją atrodyti kiek pigiai, o juk neliepsite visiems fotografuoti prieblandoje be blykstės, tiesa?

Dar vienas pastebėjimas: jei jūsų pečiai siauri, o klubai pilnoki, toks suknelės modelis padės atrodyti tarsi smulkiai coliukei.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė America Ferreira.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė America Ferreira.

Blizgučiai: „taip“ ar „ne“?

Vienareikšmiškai „taip“. Nuogas kūnas ir blizgučiai – net ir tai gali atrodyti skoningai ir nevulgariai. Nežiūrėkite į pavyzdžius nuomos salonuose, pro kurių vitrinas prakulniuojate per pietų pertrauką, ir nesibaisėkite.

Vienintelis ir tikrasis šio efekto meistras – libaniečių dizaineris Elie Saabas. Jo kolekcijas peržiūrėjusios, suprasite, ko ieškoti vietiniuose butikuose ar ko prašyti savo auksarankės siuvėjos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez.

Kuklumas puošia

Kaimyninė Lenkija šiemet į „Oskarų“ ceremoniją delegavo ir Lietuvoje ne per seniausiai rodytą juostą „Ida“. Štai su tokia suknele, nors joje ir nestinga permatomo audinio, tikrai negėda būtų eiti net ir į griežtų giminių puotą.

Kažkas artimo ir malonaus slypi šiame įvaizdyje. Hmmm, gal tiesiog atpažįstame artimus bruožus?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkų aktorė Agata Trzebuchowska (filmas „Ida“).
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lenkų aktorė Agata Trzebuchowska (filmas „Ida“).

Nuostabus kirpimas sušvelnins situaciją

Deja, bet kartais būna, kad neapdairiai įsigyjame suknelę, pasiūtą iš prastos medžiagos. Gal nepagalvojote, jog ji išsiteps nuo kiekvieno prisilietimo pirštu? Nieko, turime ir mes tokių, gailiai kabančių spintoje po pirmojo išėjimo.

Gal net nenumanėte, jog plonytė suknelės medžiaga glamžysis net nuo vėjo? Tokiu atveju įsitikinkite, kad kiekvienas drabužis, kurį perkate, pamiršusi apie audinio kokybę, bent jau turėtų puikią konstrukcinę struktūrą ir siluetą. Tai sušvelnins vakaro mados „ups“!

Taip pat skaitykite: 2015-ųjų pavasario ir vasaros mados tendencijos: raštai, spalvos, ryškiausi drabužių siluetai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Suki Waterhouse.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Suki Waterhouse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius