Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio patarimai: kad paakiai neišduotų...

Paakių oda yra be galo jautri, todėl ją labai veikia aplinkos ir sveikatos pokyčiai (stresas, nemiga, nuolatinis nuovargis, lėtinės ligos ir kt.). Kaip prižiūrėti paakių odą, kad atrodytume žvalios ir sveikos?
Paakių odos priežiūra
Paakių odos priežiūra / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Raukšlės

► Maišeliai po akimis

Maišeliai po akimis – dažnai paveldima problema. Visgi jų atsiradimas ir ryškumas gali priklausyti ir nuo patiriamo streso, miego trūkumo, blogos mitybos ir daugelio kitų priežasčių. Norėdama juos sumažinti, dėkite agurkų griežinėlių ar atšaldytų juodosios arbatos maišelių kompresus. Palaikykite apie 15 minučių. Valgykite daug vitamino C turinčių maisto produktų, gerkite daugiau vandens ir mažiau alkoholinių gėrimų. Daugiau ilsėkitės.

► Juodi ratilai

Oda po akimis patamsėja susilpnėjus kraujagyslių tonusui.  Jos išsiplečia, o kraujas ima tekėti lėčiau. Paakių oda plonytė, todėl kapiliarai tiesiog persišviečia per odą. Juodi ratilai po akimis atsiranda dėl anemijos, kepenų ir skydliaukės ligų ar nuovargio. Jautrią paakių odą tepkite simondsijų aliejumi. Valgykite maisto produktų, kuriuose gausu vitamino K, stiprinančio kraujagyslių sieneles. Jei patamsėjimas neišnyksta net gerai pailsėjus, kreipkitės į gydytoją.

► Raukšlės

Raukšlelės aplink akis dažniausiai susidaro dėl dehidratacijos ir riebalų sekrecijos sumažėjimo, nuovargio, ryškios šviesos (dėl jos būnate prisimerkusi). Didžiausias jų priešas – kompiuteris ir tabakas. Raukšleles lygina priemonės, kuriose yra raktažolių, simondsijų ar sezamų aliejaus, drėkinančio ir grąžinančio odai elastingumą. Taip pat vitaminų A, C ir E, kurie saugo odą nuo žalingų laisvųjų radikalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius