-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidarykime pačios: grožį puoselėkime... bananais!

Valgyti šiuos vaisius ne tik skanu. Bananai yra puiki priemonė grožiui puoselėti! Ir dar natūrali! Taigi siūlome išbandyti...
Bananai
Bananai / Shutterstock nuotr.

1. Šerpetojančiai rankų odai galite pasidaryti nuoviro vonelę. Smulkiai supjaustykite 100 g bananų žievės ir užvirkite santykiu 1 (žievelės) : 3 (vandens). Palikite gautą nuovirą kelioms valandoms pastovėti, o vėliau nukoškite ir prauskitės. Tinka viso kūno odai.

 

2. Jei skundžiatės sausa oda, pasidarykite štai tokią kaukę: sutrinkite bananą į košelę, sumaišykite su 3 arbat. š. grietinėlės ir tokiu pačiu kiekiu bulvių krakmolo. Kaukė turėtų būti grietinės konsistencijos. Jautrią paakių sritį būtinai padenkite riebiu kremu, o visą veidą ištepkite ką tik paruošta mase. Kai pajusite, kad kaukė pradeda džiūti, – tepkite dar vieną sluoksnį.Taip darykite tris kartus. Ši procedūra trunka apie 40 minučių. Paskui veidą švelniai nuplaukite šiltu vandeniu ir palepinkite odą jums tinkamu kremu. 

 

3. Bananai – išties universalus produktas, iš kurio galite paruošti kaukę, tinkančią ir riebiai odai. Prinokusį bananą sutrinkite į košelę, sumaišykite su 2 arbat. š. šilto pieno ir 1 arbat. š. šviežiai išspaustų citrinos sulčių. Užtepkite kaukę storu sluoksniu ant veido odos, saugodamos paakių zoną. Laikykite apie 20 minučių. Nuvalykite šiltu vandeniu suvilgytais vatos diskeliais.

 

4. Išbandykite maitinamąjį bananinį kremą! Bananą pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su gerai išplaktu kiaušinio baltymu, 1 arbat. š. kukurūzų krakmolo. Tepkite ant sausos veido odos, palaikykite ir nuplaukite po 20 minučių.

 

5. Itin sausai rankų odai taip pat padės kaukės iš bananų. 2 arbat. š. grietinės sumaišykite su puse sutrinto banano ir 1 arbat. š. medaus. Gauta mase riebiai ištepkite rankas, užsimaukite gumines ar polietilenines pirštines ir palaikykite taip apie valandą. Praėjus nurodytam laikui, rankas nuplaukite vėsiu vandeniu ir patepkite kremu.

 

6. Trokštate gaivios, jaunos ir švytinčios odos? Bananai – puikus produktas jauninančiai kaukei! Pertrinkite bananą per sietelį ir sumaišykite su 1 arbat. š. avižinių miltų, medaus, jogurto, 2 arbat. š. grietinės. Gautą kaukę tepkite ant veido ir palaikykite apie 30 minučių. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite maitinamuoju kremu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius