Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidarykime pačios: varškės kaukės nuostabiam odos švytėjimui

Varškė dažnai puikuojasi beveik ant kiekvieno mūsų stalo. Beje, ji tinka ne tik skaniems valgiams gaminti. Jau nuo seniausių laikų šis produktas apdainuojamas ir mėgstamas visų, kurie propaguoja sveiką mitybą.
Varškė
Varškė / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Varškė Veidas

Varškė gali būti riebi, pusiau riebi ar visai liesa, turi vitaminų А, В, D, С, aminorūgščių, baltymų, angliavandenių, riebalų, fermentų, kalcio, magnio, geležies, fosforo ir kitų naudingųjų medžiagų. Nenuostabu, kad ilgainiui gerosios varškės savybės pradėtos taikyti ir kosmetikoje. Tarkime, varškės kaukės puikiai tinka įvairių tipų odai, padeda išsaugoti jaunystę ir odos grožį. Taigi šiandien jūsų dėmesiui gardžios varškės gydomosios galios!

 

► Kaukė normaliai ir sausai odai

Pirmiausia gerai nuvalykite veido odą.  2 valg. š. minkštos varškės sumaišykite su 2 arbat. š. grietinės. Gerai sutrinkite iki vientisos masės ir tepkite ant odos. Laikykite 20 minučių. Nuplaukite iš pradžių šiltu, vėliau vėsiu vandeniu. Ši kaukė puikiai padeda, jeigu oda linkusi į sausumą, pigmentaciją.

 

► Kaukė sausai odai

2 valg. š. gerai sutrintos varškės sumaišykite su 1 valg. š. riebios grietinėlės, įdėkite 1 arbat. š. medaus. Gauta mase kruopščiai padenkite veido odą ir 15–20 min. palaikykite. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir nuvalykite veidą atvėsintu vaistinių ramunėlių nuoviru.

 

► Kaukė riebiai ir porėtai odai

2 valg. š. riebios varškės  sumaišykite su 1 valg. š. šviežių spanguolių sulčių ir 1 arbat. š. medaus. Užtepkite gautą kaukę ant veido ir palaikykite 15–20 min., nuplaukite žaliosios arbatos nuoviru. Po 5 min. suvilgykite veidą ledukais arba nuvalykite petražolių nuoviru.

 

► Vitaminų kaukė

Po žiemos pavargusi oda tiesiog švytės! Nuvalykite kivį, sutrinkite iki tyrelės, sumaišykite su 2 valg. š. varškės ir 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus. Kauke padenkite veidą ir 15 min. palaikykite. Nuplaukite kaukę šiltu, o vėliau vėsiu vandeniu.

 

► Kaukė, gražinanti odos spalvą 

2 valg. š. trintos varškės sumaišykite su 1 valg. š. juodosios arbatos ir 2 valg. š. morkų sulčių. Kaukę tepkite ant veido 20 minučių. Nuplaukite po 5 min. vėsiu vandeniu.

 

► Balinamoji kaukė

Sumaišykite 2 valg. š. varškės su 1 valg. š. kefyro ir 1 arbat. š. citrinų sulčių. Užtepkite ant veido ir 15 min. palaikykite. Nuplaukite šiltu krapų, petražolių ar liepų žiedų nuoviru, o po 5 min. vėsiu vandeniu. Tiesa, jeigu oda sausa, tuomet vietoj citrinos rinkitės agurkų sultis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius