Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados išpardavimai: kada ir ką reikia pirkti, kad sutaupytum?

Moterys dažnai pastebi, kad šiandien drabužių kainos (jei prisimintume ankstesnius metus – jaunystės, prieš krizę ar tiesiog porą metų anksčiau) nepaliaujamai kyla. Ir išpardavimai – vienas iš būdų, padedantis vartotojams ir toliau pirkti, įsigyti norimus ar reikiamus daiktus, tačiau aplenkti didžiules kainų prarajas, ėdančias piniginę.
Mergina
Mergina / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Išpardavimas Mada

Beje, šis faktas – ne iš piršto laužtas. Vartotojų kainų indeksus tirianti ataskaita, kasmet skelbiama internete, pateikia statistiką, kad per metus drabužių kainos – marškinėlių, megztinių, kelnių bei suknelių – pakilo gerais 2,7%. Ar įmanoma pirkti „ekonomiškai protingai“? Apgalvoti išlaidas ir stilingus drabužius susipirkti pigiau, nei byloja skaičiai etiketėse?

Tiesą sakant, taip. Nesvarbu netgi, koks jūsų pajamų šaltinis – mažas ar didelis, pastovus ar nelabai.

Svarbiausia – susipažinti su geriausiais laikais „šopintis“, žinoti keletą rinkos triukų (kada kokios prekės parduodamos pigiausiai), nepasiduoti raudonų SALE etikečių ir perbrauktų kainų akcijai bei neskubėti pirktis sezono pažibų, rinksiančių dulkes ir dūlėsiančių spintoje. 

Teisingas įplaukų skirstymas bei mados perliukų rinkimasis su saiku užtikrins neraudančią banko sąskaitą bei netgi sumažins „neturiu kuo apsirengti“ grėsmę!

Nuo ko pradėti?

Kartais toks vienas kitas netikėtas atradimas gali maloniai nudžiuginti taip, kaip naujai atrastas aksesuaras, asmeninio stiliaus prieskonis ar netikėtas spintos turinio paįvairinimas.

Nuo spintos pagrindų. Išpardavimų metu akį neretai traukia „pigiau nei buvo!“ efektas, kuris įpainioja mus į tas pačias pinkles: pirkinių maišeliuose atsiranda drabužiai, kurių net neplanavome pirkti, bei tokie mados daikčiukai, kurie net iš tolo neprimena asmeninio mūsų stiliaus. Nesakome, kad tai visiškai blogai. Kartais toks vienas kitas netikėtas atradimas gali maloniai nudžiuginti taip, kaip naujai atrastas aksesuaras, asmeninio stiliaus prieskonis ar netikėtas spintos turinio paįvairinimas.

Tačiau kone kiekvienos spintos pamatas yra neutralūs, universalūs drabužiai, praturtinti vienu kitu ryškesniu ar ekstravagantiškesniu akcentu.

Tiesą sakant, dauguma moterų netgi neturi tokių drabužių, kaip juodos kelnės, klasikinio kirpimo balti marškiniai ar tamsiai mėlynas švarkas. O be reikalo – mados žurnalai akivaizdžiai demonstruoja, kiek neišsemiamų progų, derinių ir variantų su jais galima atrasti.

Gamintojo nuotr./Balti „Valentino“ marškiniai su peršviečiamos medžiagos įsiuvais ties pečių linija.
Gamintojo nuotr./Balti „Valentino“ marškiniai su peršviečiamos medžiagos įsiuvais ties pečių linija.

Vertingiausios medžiagos

Vienas iš aspektų, padėsiantis išlaikyti ilgaamžę drabužinę, – rinktis ne taip greitai susidėvinčias medžiagas. Grynas šilkas, krepas su vilna, esančia jo sudėtyje, medvilnės pluoštas nusinešioja palyginti ne taip greitai, kaip plona ir nepatvari sintetika, ne taip lengvai plyšta, be to, šie audiniai universaliai pritaikomi gali būti ištisus metus, o tai – itin aktualu, kai gyvename šalyje su keturiais skirtingais sezonais.

Ištikimybė prekės ženklui...

...nėra tokia bloga, kaip tai gali skambėti. Tiesą sakant, jei jūs savo džinsus visuomet randate tik „Zara“ parduotuvėje ir metai iš metų pakeitusi prekybos tašką vėl nusiviliate, nes jums tinkamiausius modelius gamina tik šis ženklas, neverta tiek blaškytis. Geriau pasidžiaukite, kad yra parduotuvė, kurioje tiesūs juodi džinsai jums visuomet tinka idealiai, ir išbandykite kitas tos parduotuvės siūlomas spalvas.

Taip pat skaitykite: Mados tinklaraštininkės Vaidos Rupšytės deriniai su ryškiomis kelnėmis

„Scanpix“/AP nuotr./Kadras iš Berlyno mados savaitės. Akis keri ir gražu, tačiau ar ilgam prigytų spintoje?
„Scanpix“/AP nuotr./Kadras iš Berlyno mados savaitės. Akis keri ir gražu, tačiau ar ilgam prigytų spintoje?

Tikimybė, kad panašios modelio variacijos jums tiks irgi puikiai, gana didelė. Be to, tai kur kas patogiau, nei lakstyti iš vieno taško į kitą ir stebėtis, kaip to paties dydžio kelnės vienoje parduotuvėje kabo nuo klubų tarsi maišas, o kitoje į tą dydį nesugebate net įsisprausti.

Spalvos

Neutralūs atspalviai, kaip jau turbūt supratote, yra kone patogiausias ir paprasčiausias būdas užtikrinti asmeninio stiliaus vientisumą ir tai, kad kiekvienas turimas daiktas derėtų su bet kuriuo spintoje jau esančiu ar naujai įsigytu pirkiniu.

Kas yra neutralios spalvos? Tai – tamsiai mėlyna, smėlio spalva bei balta, rusvi tonai ir, žinoma, juoda. Beje, pastarąją galite drąsiai pakeisti tamsiausiu mėlynos atspalviu, kadangi ji tokia pat tamsi ir intensyvi, tačiau ne tokia monotoniška, o dera prie visko.

Kas yra neutralios spalvos? Tai – tamsiai mėlyna, smėlio spalva bei balta, rusvi tonai ir, žinoma, juoda.

Jei dievinate raudonus atspalvius, drabužinėje gali vyrauti ir prigesinti raudoni – tamsaus vyno spalvos, spanguolių tonai, blukinta raudona. Šios puikiai derės prie rudų – moteriškam įvaizdžiui sukurti arba prie juodų bei mėlynų – kontrastui išgauti.

Be to, visi šie išvardyti atspalviai bus paįvairinti priderinus panašios spalvos margą audinį – langeliai, dryžiai ir kiti „printai“ sukurs žaismingą, akiai malonų efektą ir neribotas galimybes eksperimentuoti, nereikalaujančias neaprėpiamo drabužių spintoje skaičiaus.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Gwyneth Paltrow su koralų raudonos spalvos suknele.
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Gwyneth Paltrow su koralų raudonos spalvos suknele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius