Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Triukai jūsų batams: padės kūno losjonas, valgomoji soda ir langų ploviklis

Kartais nereikia turėti visos krūvos specialių priemonių, kad galėtume panaikinti blogą batų kvapą ar prakaito dėmes iš drabužių. Netgi nereikia ypatingų pastangų, norint panaikinti raudono vyno dėmes – tereikia jas, prieš skalbiant, apdoroti baltu vynu.
Raudoni aukštakulniai
Raudoni aukštakulniai / Fotolia nuotr.

Jei jūsų kašmyro ar vilnos megztinis nenustoja „šertis“, prieš kiekvieną dėvėjimą per naktį jį palaikykite šaldytuve, pataria mados žurnalas harpersbazaar.com.

Šaldytuvas gali pagelbėti ir nuo blogų kvapų. Tiesa, šis triukas tinka tik džinsams. Palaikykite juos šaldytuve vietoje dažno skalbimo. Taip išsaugosite jų spalvą, o šaltis sunaikins bakterijas, skleidžiančias blogus kvapus.

Prakaito dėmes iš drabužių pažastų srityje gali išnaikinti citrinų sultys arba valgomoji soda. Jei dėmės nėra ryškios ir įsisenėjusios, patrinkite jas vandens ir citrinų sulčių mišiniu. Tačiau jei dėmės įsisenėjusios, patartina jas įtrinti sodos ir vandens pasta, palikti keliomis minutėms, nuplauti, prieš skalbiant drabužį skalbimo mašinoje.

Jei palaidinės apykaklę ištepėte skystu ar kreminiu makiažo pagrindu, prieš skalbdami palaidinę skalbyklėje, dėmę patepkite skutimosi kremu.

Lūpų dažų žymes iš drabužių pagelbės panaikinti plaukų lakas. Tereikia suteptą audinio vietą papurkšti plaukų laku (triukas netinka sausam valymui skirtiems audiniams), palaikykite kelias minutes, šiek tiek patapšnokite dėmę ir dėkite drabužį į skalbyklę.

Raudono vyno dėmes iš rūbų pašalinti padės baltas vynas. Pamirkykite raudono vyno dėmę baltame vyne, palikite keletui minučių, o tuomet drabužį išskalbkite skalbyklėje.

Riebalų dėmes iš drabužių padės pašalinti indų ploviklis – prieš skalbdami, dėmes lengvai patrinkite indų plovikliu.

Jei ant jūsų odinių batų atsirado vandens, sniego ar druskos dėmių, jas pašalinti galite vynuogių actu. Dantų šepetėlį minkštais šereliais pamirkykite acte ir švelniai patrinkite batų odą.

Nublukusius ar subraižytus odinius batus galima „atšviežinti“ naudojant drėkinantį kūno losjoną. Jei po ranka neturite batų tepalo, rankšluosčiu įtrinkite truputį losjono į batus ir jie kaip mat atrodys geriau.

O jei į batus įbersite šiek tiek valgomosios sodos, ji panaikins ten esančius prakaito kvapus. Tiesa, jei kvapas yra įsisenėjęs, sodą gali tekti palaikyti ilgiau – apie parą ar porą, tačiau rezultatas gali būti laikinas. Todėl geriausia – neleisti kvapui įsisenėti.

Lakuotos odos batelius vėl blizgėti privers langų ploviklis.

Nagų lakas taip pat tinka ne tik nagų lakavimui. Jis pagelbės, jei atsilaisvino akinių kojelė, o po ranka neturite tinkamo atsuktuvo. Truputį nagų lako užtepkite ant akinių kojelės vyrio – kurį laiką ji tvirčiau laikysis. Nagų lakas tinka ir sagoms sutvirtinti. Jei matote, kad drabužio saga atsipalaidavo ir netrukus gali iškristi, patepkite siūlą nagų laku, saga turėtų išsilaikyti bent iki tol, kol galėsite ją naujai įsiūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius