Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Salotų rūšys. Išsirinkite skaniausias!

Iš daugybės rūšių rinkdamasi salotas, turite žinoti, kad vienos jų tinkamesnės vienokioms, kitos – kitokioms salotoms gaminti.
Sviestinės salotos
Sviestinės salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Salotos Sviestinė

Pavyzdžiui, klasikinės „Cezario“ salotos dažniausiai gaminamos iš  itin traškių žalių romaninių salotų lapelių. Be to, stangresnės ir kietesnės tinkamesnės pjaustyti į salotas, o gležni lapeliai puikiai tiks patiekalams papuošti.

Fotolia nuotr. / Lapinės salotos
Fotolia nuotr. / Lapinės salotos

Lapinės

Derančios su įvairiais užpilais jos puikiai tinka salotoms su mėsa, žuvimi ir sūriais.

Fotolia nuotr. / Sviestinės salotos
Fotolia nuotr. / Sviestinės salotos

Sviestinės

Dėl švelnaus skonio idealus pasirinkimas salotoms su vaisiais, mėlynųjų pelėsių ir ožkų pieno sūriais.

Fotolia nuotr. / Romaninės salotos
Fotolia nuotr. / Romaninės salotos

Romaninės

Mėsingos, traškiais lapais. Be tokių neapsieisite, jei ruošite klasikines „Cezario“ salotas su ančiuvių padažu.

Fotolia nuotr. / Ledkalnio salotos
Fotolia nuotr. / Gūžinės salotos

Gūžinės (Ledkalnio)

Tvirtos formos, švelnaus skonio, vienos patvariausių. Tinkamai laikomos, ilgai nevysta ir negenda, būna traškios. Idealiai tinka salotoms su vištiena, lašiša, jautiena, mėlynųjų pelėsių sūriais.

Fotolia nuotr. / Gražgarstės
Fotolia nuotr. / Gražgarstės

Gražgarstės

Karpytais, į pienių panašiais lapeliais, aštroko skonio, todėl vien iš jų salotų ruošti nepatartina – gražgarstės maišomos su švelnesnio skonio salotomis.

Garbanotosios salotos
Fotolia nuotr. / Garbanotosios salotos

Garbanotosios

Itin dailios formos salotos smulkiai karpytais lapeliais kiek kartokos, todėl maišomos su kitomis salotomis arba dėl grožio beriamos ant viršaus.

Verta žinoti

♦ Kai kurių salotų, pavyzdžiui, lapinių ar sviestinių, lapeliai labai gležni, todėl, kad neprarastų dailios išvaizdos, plėšomi rankomis, o ne pjaustomi. Beje, taip juose išlieka ir daugiau naudingųjų medžiagų.

♦ Kad salotų lapeliai nepatamsėtų, o salotos nepavandenytų, prieš tiekiant jas būtina kruopščiai nusausinti salotų džiovyklėje arba popieriniu rankšluosčiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius