Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiame kiaušinius: genialios gudrybės, kurios palengvins jūsų rytą

Virtas, keptas kiaušinis ar kiaušinienė – dažnas pusryčių variantas, juk juos gardinti galima praktiškai bet kuo, o ir pasigaminsite tokius pusryčius vos per keletą minučių.
Omletas
Omletas / „Fotolia“ nuotr.

Vis tik, jei kasryt itin skubate, siūlome jums išbandyti keletą naudingų patarimų ir gudrybių, kurios padės kiaušinius paruošti kur kas greičiau ir efektyviau.

1. Kiaušinį muškite ant lygaus stalo paviršiaus, o ne į puodelio ar dubenėlio kraštą. Ši technika yra kur kas sveikesnė, mat taip į patį kiaušinį neprikris suskilusių lukštų, ant kurių gali būti begalė bakterijų.

2. Norėdami išsikepti nepriekaištingos formos apvalų kiaušinį į keptuvę paprasčiausiai įdėkite vieną didesnio svogūno žiedelį ir muškite kiaušinį į jį; taip pat pasitarnauti gali ir saldžioji paprika.

A photo posted by LaHoma Castile (@homacas) on

3. Triukas su stikline padės kiaušinį nulupti akimirksniu. Vargstate bandydami nusilupti virtus kiaušinius? Žinome, jei jie švieži tai padaryti sekasi dar sunkiau. Tačiau štai jums puikus būdas – paimkite stiklinę, įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite kiaušinį. Stiklinę (ar puodelį) uždenkite ranka ir pakratykite, kad kiaušinio lukštas suskilinėtų. Beliks tik keliais pirštų judesiais nulupti lukštą. Štai ir viskas! 

VIDEO: Kaip nulupti kiaušinį akimirksniu

4. Auksiniai virti kiaušiniai. Kiekvienas žinome, kaip atrodo įprasti virti kiaušiniai: nulupus lukštą jie balti, o prapjovus rasime jų viduje ir auksinį trynį. Vis tik siūlome jums išmėginti kitą metodą – pabandykite kiaušinį išvirti taip, kad visas jis būtų „auksinis“. O tam tereikia padaryti taip, kad dar nevirto kiaušinio viduje trynys susimaišytų su baltymu. Pavargti šiek tiek reikės, bet tik įsivaizduokite, kaip nustebs jūsų šeimos nariai!

Žiūrėkite vaizdo įrašą ir išbandykite:

VIDEO: Kietai virti auksiniai kiaušiniai

 5. Reikia atskirti trynį nuo baltymo? Labai paprasta – išmuškite žalią kiaušinį ant lėkštės, paimkite tuščią plastikinį butelį ir jo kaklelį nukreipę į trynį, vienu spustelėjimu jį „susiurbkite“.

Žiūrėkite vaizdo įrašą:

A video posted by ♈Corina???? (@villacorina) on

6. Jei neturite laiko ir skubate pasigaminti plaktą kiaušinienę, pasitarnauti gali ir mikrobangų krosnelė. Į indą įmuškite kiaušinį, pagardinkite jį šlakeliu pieno bei prieskoniais, išplakite ir 2 minutėms šaukite į mikrobangų krosnelę. 

7. Mikrobangų krosnelėje itin greitai galite išsivirti ir vadinamąjį Benedikto kiaušinį. Į indą įpilkite šiek tiek vandens, įmuškite kiaušinį, indą uždenkite ir dėkite jį į mikrobangų krosnelę. Po 50 s jį išimkite ir patikrinkite, ar kiaušinis išviręs, jeigu ne – pakaitinkite dar 10 s.

8. O jei ryte norisi omleto – jį taip pat galite pasigaminti mikrobangų krosnelėje. Dubenėlyje įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, pagardinkite prieskoniais ir kiaušinį supilkite ant lėkštės. Lėkštę uždenkite ir dėkite ją 90 s į mikrobangų krosnelę. Ištraukite, kiek pamaišykite ir tuomet jau neuždengtą lėkštę su kiaušiniu vėl dėkite į mikrobangų krosnelę dar 60 sekundžių.

Visus tris būdus rasite vaizdo įraše:

VIDEO: Trys būdai greitai pasigaminti kiaušinius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius