Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 19

Naujajame „Ji“ numeryje – 5 populiariausios sveikos mitybos sistemos!

Išvaizda besirūpinančios moterys žino begales dietų ir būdų, kaip atsikratyti vieno kito kilogramo. Bėda ta, kad ne visi metodai tausoja sveikatą, daugelis rekomendacijų prieštarauja viena kitai.
Žurnalo „Ji“ viršelis (47 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (47 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

47-ajame „Ji“ numeryje aptariame šiuo metu itin populiarias mitybos sistemas, jų pliusus ir minusus. Jas išsirinkome neatsitiktinai: šios sistemos ne tik populiarios, bet ir pagrįstos rimtais moksliniais tyrimais. Nors ir skirtingos, visos prioritetu laiko organizmo sveikatinimą, o numesti kilogramai, pagražėjusi veido oda – tik natūrali viso to pasekmė. Jei įdomu, nepraleiskite numerio temos „5 populiariausios sveikos mitybos sistemos“.

Kaip visada - naujajame „Ji“ numeryje jūsų laukia įdomūs pašnekovai. Viena jų – pirtininkė Birutė Masiliauskienė. „Mūsų laikų paradoksas – kūno ir kūniškumo pilna visur, tačiau žmonės nebemoka jo gerbti. Kūnas suvokiamas kaip kažkas, ką reikia nuolat tobulinti, remontuoti, sprausti į standartus, būtina atitikti normas... Ypač tą spaudimą jaučia moterys“, – sako moteris. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Visos moterys – laumės“.

47-ajame „Ji“ numeryje pakalbinome ir mūsų garsenybes, kaip jie vairuoja ir rūpinasi savo bei aplinkinių saugumu kelyje žiemą. Visi žinome, kad vairavimas šaltuoju metų laiku gerokai skiriasi nei vasarą. Kitokios oro ir kelio dangos sąlygos daugeliui tampa tikru iššūkiu ir vis tenka mokytis iš savo klaidų. Plačiau apie tai skaitykite rubrikoje „Iš arčiau“.

Na, o jei įdomu daugiau sužinoti apie informacinės LNK televizijos laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėją Paulių Skučą, atsiverskite straipsnį „10 faktų apie...“. Jaunas vyras televizijoje dirba jau daugiau kaip penkiolika metų. Per šį laikotarpį jam teko ne tik vesti laidas, bet ir būti viešųjų ryšių bei rinkodaros vadovu.

Tiems, kurie susiduria su vaikų auklėjimo problemomis, pravers straipsnis „Auklėjimo kraštutinumai“. Pasak psichologų, tėvai dažnai į juos puola. Vieni lepina atžalas iki beprotybės ir šie ima save vertinti ypač gerai, manydami esą didžiausias pasaulio turtas. Kas tokių vaikų laukia ateityje? Daugybė nusivylimų – juk pasaulis su jais tikrai nesielgs kaip su mažomis tėčio ir mamos brangenybėmis.

Kaip visada, naujajame numeryje rasite ir naudingų sveikatos patarimų. Nors žmogui per dieną reikia labai nedidelio kiekio vitaminų, tie keli ar keliolika miligramų gyvybiškai būtini. Mokslininkų ištirta, kad be jų organizmas negalėtų normaliai funkcionuoti ir kiltų rimtų sveikatos sutrikimų. Kam ir kokių vitaminų labiausiai gali stigti, skaitykite straipsnyje „Apie vitaminų naudą“.

Nors daugeliui vis dar sunku tuo patikėti, bet visata, kurioje gyvename, ir mūsų pačių esybė yra kur kas daugiau nei galime užfiksuoti įprastomis juslėmis. Tai iliustruoti galima daugybe pavyzdžių. Vienas tokių – vibracijos.

Pasak garsų ir virpesių tyrinėtojų, visata – tai begalinė vibracijų jūra. Kiekvienas žmogus, kiekvienas, net menkiausias visatos kūrinys turi savitą skambesį ir savo vibracijomis niekada identiškai neatkartoja kitų. Jei staiga išgirstume, kaip skambame patys ir kiti, esantys aplink mus, ko gero, patirtume nemažą šoką. Plačiau apie tai – straipsnyje „Gyvename vibracijų pasaulyje“.

Šiuolaikinės moterys yra stiprios ir nepriklausomos, tačiau kai kurioms tą stiprybę ir nepriklausomybę dažnai suteikia turtingo vyro statusas ir pinigai. Gal dėl to daug jaunų merginų trokšta ištekėti už turtingo vyro. Bet ar lengva būti Pelene? Atsakymo ieškokite psichologės Rasos Aukštinaitytės straipsnyje „Gyvenimas auksiniame narvelyje“.

Na, o akiračiui praplėsti siūlome leistis į virtualią kelionę po Moldovą. Mūsų keliavimą galima būtų pavadinti „lanksčiu klajojimu ten, kur kojos neša“. Reikėtų pridėti ir dar vieną, dažnai maršrutą kardinaliai keičiantį aspektą: kur pakeleivinga mašina važiuoja. Mes tiesiog atsiduodame kelionei, o ji nuveda į netikėčiausius kampelius ir užkampius (rubrika „Kelionės“).

Kosmetika su maisto produktais atrodo saugi, sveika ir švelni naudoti. Juk tai, ką galime valgyti, greičiausiai nepakenks ir odai. Iš tikrųjų taip ir yra. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Grožį puoselėjantys produktai“.

Ir, žinoma, koks gi žurnalas be receptų! Kiekviena tikrai esate ragavusi ar net pati kepusi keksą – su varške, šokoladu ar razinomis. Šis skirtas tiems, kurie nemėgsta saldumynų arba iš savo raciono išbraukė cukrų. Išbandykite! (rubrika „VIRTUVĖ / siūlome paskanauti“).

Valgiai iš daržo karalių kopūstų niekada neatsibosta, nes yra devynios galybės jų patiekalų receptų. Ir kol kopūstai dar švieži, traškūs ir turi daug naudingų medžiagų, kirskite į sveikatą. Be to, toks valgis daug neatsieis, o tai mus, šeimininkes, irgi džiugina. Kopūstų patiekalų rasite straipsnyje „Kopūstai. Nebrangu, gardu, sotu!“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius