Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 03

Naujajame „Ji“ numeryje – apie liežuvavimo pavojus ir naudą

Vargu ar rastumėte moterį, niekada gyvenime neapkalbėjusią savo draugės, kolegės ar anytos. Kiekviena iš mūsų ne kartą buvome įsivėlusios į gandų sūkurį. Kodėl liežuvavimas visgi nėra geriausias būdas palaikyti pokalbį? O gal iš tokių kalbų gali būti naudos?..
Žurnalo „Ji“ viršelis (9 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (9 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Sakoma, apkalbėti – žmogiška. Kalbėti kitiems už nugaros išmokstame dar mokyklos koridoriuose, o suaugusios pritaikome įgūdžius darbovietėse, draugų būryje ar giminaičių rate. Kadangi vaikai, paaugliai turi daugiau drąsos rėžti savo nuomonę į akis, jų apkalbos paprastai skaudesnės ir vadinamos patyčiomis. Suaugus tokios kalbos tampa gerokai subtilesnės ir yra gana įprastos prie kavos puodelio.

Žodis „apkalbos“ reiškia kalbėjimą apie kitą žmogų jam už akių su vertinamuoju prieskoniu. Tačiau nebūtinai iš blogosios pusės. Visgi dažniausiai tokių kalbų turinys turi daugiau ar mažiau neigiamą atspalvį. Plačiau apie  liežuvavimo pavojus ir naudą skaitykite numerio temoje „Apkalbos – būdas tobulėti?..“.

Vaikų psichologe besiruošianti tapti Miglė Motiejūnaitė savanorystės kelią pasirinko dėl būsimos profesinės karjeros. Šiandien „Vaikų linijos“ kolektyvo narė neįsivaizduoja gyvenimo be mėgstamos veiklos.  Mūsų žurnalo pašnekovė Miglė – ketvirto kurso psichologijos studentė. Studijas pasirinko būdama tikra, kad ateityje konsultuos krizes išgyvenančius suaugusius žmones. Visgi situacija pakrypo kita linkme. Mažytis atsitiktinumas lėmė tai, kad mergina pateko į „Vaikų liniją“... Apie savanorystę ir prasmingo gyvenimo paieškas skaitykite interviu „Savanorystė padeda pažinti save“.

Kitas „Ji“ žurnalo pašnekovas – profesionalus astrologas, chiromantas Egidijus Gubinas. Specialistas sako, kad vienas iš geros karmos požymių yra gimti darnioje šeimoje. Kokie mūsų santykiai su tėvais, toks ir mūsų gyvenimas. O delno linijos ar asmeninins horoskopas yra tarsi kelrodis, kad nepasiklystume kelyje“. Plačiau apie tai, ką išduoda delnų linijos, skaitykite interviu „Žmogus – tai kūną turinti siela“.

Pavasarį vis aktualesnė tampa grožio tema. O ypač iškirptės sritis, nes greitai teks nusimesti žieminius drabužius. Teisingas posakis, kad moters veidas prasideda nuo krūtinės. Būkite tikra, tai sritis, į kurią dažniausiai krypsta vyrų akys.

Kaklas ir krūtinė – vienos seksualiausių moters kūno vietų, tačiau jos vienos iš pirmųjų, kurias paveikia bėgantys metai. Tai tarsi moters pasas, kuriame atsispindi gyvenimo patirtis, fiziniai kūno pokyčiai ir aplinkos veiksnių sukelta žala. Kaip išsaugoti gražią odą, patarimų ieškokite straipsnyje „Misija – tobula iškirptė“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (9 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (9 nr.)

Kaip manote, ką reiškia pasakymas „gera sveikata“? Ar tai, kad nieko neskauda ar kad žmogus yra kupinas jėgų ir laimingas. Turbūt sutiksite, kad teisingas antrasis atsakymas. Juk sveikata yra laimės sąlyga. Taigi, ko reikia, kad būtume sveiki ir laimingi? Plačiau apie hunzų fenomeną – straipsnyje „Kaip valgote, taip ir jaučiatės“.

Atėjęs pavasaris kaitina kraują, norą patirti aštrių emocijų ir kartais net nesąmoningai flirtuoti. O ar žinote, kad flirtas ne visada yra nekaltas. Getingeno universiteto (Vokietija) specialistų atliktas tyrimas parodė, kad net 80 procentų bent kartą ištikimybę sulaužusių abiejų lyčių atstovų teigė mylėję antrąsias puses. Vargu ar tai guodžia išduotus partnerius, vis dar kankinamus klausimo „Kodėl?“... Plačiau apie neištikimybės spąstus skaitykite straipsnyje „3 neištikimybės priežastys“.

Pavasarį norisi atsinaujinti ne tik patiems, bet ir  atnaujinti savo būstą. Sukurti originalų, skoningą, jaukų ir šiuolaikišką namų interjerą, deja, daugeliui yra rimtas iššūkis. Nors sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama, bet, jei nenorite iš didelio rašto išeiti iš krašto, visada verta pasinaudoti profesionalų patarimais. O paskui jau galite skoningai eksperimentuoti. Kaip kurti interjerą, kokios naujausios jo tendencijos, skaitykite straipsnyje „Kuriame interjerą. Nuo ko pradėti?“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (9 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (9 nr.)

Kaip visada, naujajame „Ji“ žurnale rasite gardžių valgių receptų.  Burnoje tirpstantis saldus kąsnelis prie kvapios kavos ar slogutį šalin vejančios šildančios prieskonių arbatos – jokia nuodėmė. Ypač jei kepsite iš sveikesnių produktų ir be jokių priedų. O galbūt kovo 8-osios proga jus panorės nustebinti gyvenimo vyras? Žinoma, jei mėgsta gaminti... Idėjų semkitės rubrikoje „Virtuvė / saldu ir skanu“ („Kavos pertraukėlė“).

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (9 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (9 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius