Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 17

Naujajame „Ji“ numeryje – apie Velykų tradicijas ir papročius

Naujajame „Ji“ numeryje siūlome prisiminti ne tik Velykų tradicijas, Velykų stalo papročius, bet ir sužinoti apie kiaušinių marginimo gudrybes.
Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)
Žurnalas „Ji“ (11 Nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Jei įdomu, nepraleiskite numerio temos „Velykų belaukiant. Lietuvių tradicijos ir papročiai“.

Kaip visada  jūsų laukia ir įdomūs pašnekovai. Šįkart pakalbinome „Vaikų linijos“ psichologę Ivoną Suchodolską. Anoniminę pagalbą vaikams ir paaugliams telefonu teikianti organizacija „Vaikų linija“ visomis išgalėmis kovoja su patyčiomis mokyklose. Nors prieš dvylika metų pradėta veikla duoda rezultatų, Lietuva vis dar pirmauja pagal patyčias patiriančių vaikų skaičių. Plačiau apie šį skaudulį skaitykite interviu „Privalome sustabdyti patyčias“.

Jau čia pat Velykos, tuoj užgrius svečiai, o laiko tvarkytis nebeturite? Nusiraminkite. Išduosime keletą slaptų metodų, kuriuos naudoja profesionalai, ir jūsų namai blizgės švara. Kam tas bereikalingas stresas!? Kaip rankos mostelėjimu išblizginti namus, skaitykite straipsnyje „Švara kvepiantys namai“.

Ne visada pavasario dienas džiugina saulės spinduliai. Bet iš lietaus debesų byrančios ašaros neturėtų būti pretekstas liūdėti... Net tokiu oru galite (ir privalote) išlikti stilinga. Toms, kurios nenori atsilikti nuo mados, siūlome atsiversti straipsnį „Stilinga net lyjant lietui“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)

Moterims, susilaukusioms kūdikio, po gimdymo norisi kuo greičiau atgauti kūno formas. Be to, vaikučiui augant, atsibosta sėdėti namuose, traukia į lauką, kvėpuoti grynu oru, judėti. Kad sportas ir mamai, ir kūdikiui būtų saugus bei naudingas, būtina žinoti keletą dalykų. Jei aktualu, atsiverskite straipsnį „Mamyčių mankšta su kūdikiais“.

Praeityje dienos, kai žmonės tenkinosi įprastais augintinais, laikė šunis, kates, dekoratyvinius paukštelius. Pastebima tendencija įsigyti kuo retesnį, egzotiškesnį gyvūną, o tokias madas diktuoja ne kas kitas, o pramogų pasaulio įžymybės.

Štai boksininkas, sporto legenda Mike Tysonas kadaise puikavosi trijų Bengalijos tigrų draugija, „Nešvilio“ žvaigždei Hayden Panettiere motiniški rūpesčiai neužgožia simpatijų... gyvatėms, o atlikėjas Justinas Bieberis turi silpnybę egzotiškiems ropliams. 2011 m. per MTV muzikos apdovanojimus jo rankas puošė neįprastas aksesuaras – besiranganti gyvatė… Plačiau apie garsenybių keistenybes skaitykite straipsnyje „Egzotinės užgaidos“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)

Artėjant Velykoms, siūlome puikių šventinių valgių receptų, kad jūsų stalas išsiskirtų spalvingumu ir skaniausių patiekalų gausa. Kad balta staltiese ridinėtųsi įvairiaspalviai margučiai, nosį kutentų kepsnių ir kumpių kvapai, viliotų salotos, o smaližiai nenuleistų akių nuo tradicinių Velykų gardumynų. Jų ieškokite straipsnyje „Gausiam Velykų stalui“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (11 Nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius