Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 20

Naujajame „Ji“ numeryje – patarimai, kaip prisivilioti laimę į namus ir receptų knygelė dovanų

Nuo seniausių laikų žmonės valgo grybus tiek virtus ar keptus, tiek konservuotus: sūdytus, marinuotus ar džiovintus. Grybais greitai pasisotiname, tad, atrodytų, jie turėtų būti labai maistingi.
Žurnalo „Ji“ viršelis (34 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (34 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Kai kurie dietologai dėl itin didelio baltymų kiekio grybus vadina miško mėsa. Ir jų patiekalai yra labai skanūs bei aromatingi. Plačiau apie grybų naudą ir kaip juos skaniai paruošti, rasite naujojo numerio knygelėje.

Daugelyje kultūrų nuo seno žmonės savo namus puošdavo įvairiais simboliais. Ir tai anaiptol nebuvo daroma vien dėl grožio. Svarbiausioji tokių simbolių paskirtis – sergėti namus nuo negandų, ligų, juos harmonizuoti.

Rytuose sakoma, kad laimė mėgsta namus, kuriuose tylu, švaru ir į kuriuos ji yra pagarbiai kviečiama. Tam tikri simboliai – vienas tų pagarbiųjų būdų gerovei pasikviesti. Žinoma, prieš tai sukuriant namuose jai kuo palankesnes sąlygas. Laimė ir gerovė niekada neateis į namus, kuriuose karaliauja chaosas, pyktis ir nesantaika. Tokie namai skleidžia pernelyg žemas vibracijas.

Visata, kaip žinome, veikia pagal traukos dėsnį – kuo daugiau aplinkoje teigiamos energijos, tuo daugiau galimybių pritraukti gerovę, pilnatvę, gausą. Ir atvirkščiai, neigiama energija traukia prie savęs dar daugiau negatyvumo ir disharmonijos. Jei smalsu, kaip prisivilioti laimę, nepraleiskite numerio temos „Simboliai – namų apsaugai ir gerai energijai“.

Kaip visada, naujajame numeryje laukia ir įdomių pašnekovų. Šįkart įspūdžiais dalijasi projekto „Misija Sibiras“ vadovas Ignas Rusilas. „Mūsų ekspedicijos tikslas buvo aplankyti ne kuo daugiau tremtinių kapų, o pasiekti atokiausias kapines, reikalaujančias daugiausia iššūkių.

Buvo daug adrenalino, gerų emocijų ir net žygis naktine taiga“, – pasakoja pašnekovas. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Misija Sibiras,15 – išskirtinis žygis“.

Antroji mūsų žurnalo viešnia –  Rasa Tapinienė. Žurnalistė, informacinių laidų vedėja mėgsta būti įvykių sūkuryje ir žinoti, kas svarbaus dedasi net ir atokiausiame pasaulio kampelyje, todėl „žiniukės“ amplua jai puikiai tinka. Kokomis savybėmis dar pasižymi ši žavi jauna moteris, sužinosite atsivertusi rubriką „10 faktų“.

Tiems, kuriems aktuali emigracijos tema, siūlome nepraleisti rubrikos „Emigrantai“. Mindaugas Margis iš Lietuvos išvyko prieš šešerius metus. Austrijoje įsikūręs lietuvis atvirauja nežinantis geresnės vietos gyventi. „Jei rasiu, būtinai persikelsiu, bet kol kas man labai gera ten, kur esu“, – sako buvęs kaunietis. Plačiau apie tai – straipsnyje „Dar neradau geresnės šalies už Austriją“.

Jūsų atžala pradės lankyti darželį? Tad naujajame numeryje jums siūlome aktualią temą. Rugsėjį lopšelių ir darželių duris pirmą kartą pravers keli tūkstančiai vaikučių. Tėveliams kyla nemažai dvejonių, klausimų, kankina pačių prisiminimai. Ką daryti, kad vaikų adaptacija pirmojoje ugdymo įstaigoje būtų lengva ir sėkminga, patarimų rasite straipsnyje „Darželis – ne baubas“.

Vienas filosofas yra taikliai pastebėjęs, kad viskas gyvenime pagrįsta santykiais. Jei mokame juos kurti ir puoselėti, viskas klojasi puikiai. Na, o ką daryti, jei bendravimas netgi su kaimynu ima kelti įtampą, kartais net ne dėl mūsų kaltės?.. Kaip sugyventi su už sienos gyvenančiais žmonėmis, patarimų pažeria psichologė Ramunė Murauskienė straipsnyje „Kodėl nesutariame su kaimynais“.

Kartais nelengva suderinti sveikos mitybos principus. Paklaidžioję tarp lentynų, išeiname iš parduotuvės tuščiu pirkinių krepšeliu. Tačiau maisto technologai verčiasi per galvą kurdami naujus produktus, patenkinančius įnoringų klientų poreikius. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Gurmaniškam skoniui“.

Sakoma, kad mokslo šaknys – karčios, o vaisiai – saldūs. Kol tarp universitetų ir laboratorijų sienų verda intensyvūs darbai, kuriami, išbandomi nauji produktai ir analizuojami tyrimų rezultatai, pasmalsaukime apie naujausius grožio srities atradimus... Daugiau apie grožio naujienas, netgi kokonų masažuoklius, rasite „Naujienų kokteilyje“.

Ankstyvas ruduo – svogūninių ir gumbasvogūnių gėlių sodinimo metas. Taigi naujajame numeryje priminsime pagrindines šių gėlių sodinimo taisykles ir... pirmyn į gėlyną! Daugiau patarimų ieškokite straipsnyje „Sodiname svogūnines gėles“ (rubrika „Mūsų sodai / patarimai“).

Taip pat naujajame žurnale laukia įvairūs straipsniai laisvalaikiui, meilės istorija, „Likimo gidas“, pikantiškos detalės apie pasaulio garsenybes ir, žinoma, daugybė receptų, tarp jų ir desertų.

Vasarą, kai daržuose ir soduose uždera devynios galybės vaisių ir daržovių, miškuose – grybų, gardžių patiekalų visai šeimai galima paruošti per daug neišlaidaujant. Užteks įsigyti tik makaronų ir kruopų. Be to, su pačių augintomis gėrybėmis jie bus ir daug sveikesni! Receptų idėjų semkitės straipsnyje „Pietūs už 4 eurus!“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius