Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

70-metį švenčiantis Vladas Bagdonas: „Esu priklausomas nuo moterų ir juodojo šokolado”

„Po penkiasdešimties savo gimtadienių nesureikšminu”, - sako aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas Bagdonas. Kad prieš jubiliejinės tylos niekas netrukdytų, aktorius netgi išvyko iš Lietuvos. Ramią vietelę jis surado kaimyninėje šalyje. Tuo tarpu jo kolegos, scenos bendražygiai, bičiuliai ir gerbėjai nekantraudami laukia su aktoriumi kūrybinio vakaro-susitikimo, kuris sausio 17 dieną įvyks Lietuvos rusų dramos teatre.
Vladas Bagdonas
Vladas Bagdonas / Asmeninio archyvo nuotr.

Ta proga – pranešime žiniasklaidai dalinamasi penkiais faktais, kurių apie Vladą Bagdoną galėjote nežinoti.

1. Vlado Bagdono dainų albumo „Liekantiems būti“ nugarėlėje prie dainos „Baisi daina“ yra prierašas: „Pavydint Tom Waits“. Šį prierašą Vladas taip aiškina: „Taip – pavydint. Aš jam labai pavydžiu – ne dėl to, kad jis rokeris, bet dėl to, kad visą gyvenimą dainuodamas ne didžiausiose arenose, o mažuose klubuose, išlaiko savo įvaizdį, kurį turi nuo pačių jauniausių dienų. Jis yra nepakartojamas, aš negaliu juo atsigėrėti. Klausau Tomo Waitso – tuo viskas pasakyta. Šia daina norėjau ne pabūti juo, bet pagyventi jo stiliuje“.

Asmeninio archyvo nuotr./Vladas Bagdonas
Asmeninio archyvo nuotr./Vladas Bagdonas

2. Poetas Aidas Marčėnas prisimena taurę, jo nugvelbtą Kauno kavinėje „Cukrainė“. „Iš jos ką tik buvo išgėręs Vladas Bagdonas. Aktorius sėdėjo vienišas ir susimąstęs, taurė buvo geltona ir į viršų platėjanti, ilgas ir kvailas mano gyvenimas buvo dar prieš akis“, – prisimena poetas Aidas Marčėnas Rūtos Oginskaitės knygoje „Jausmų repeticijos“.

3. Namuose su tėvais Vladas kalbėjo lenkiškai, o gatvėje – rusiškai. Savo lietuvių kalbą jis pradėjo tobulinti važinėdamas po literatūros vakarus. „Mokiausi kalbėti taisyklingai. Kažkokioje kavinėje kartą viena mergina į mane taip ilgai žiūrėjo ir pasakė: „Kaip aš jūsų nekenčiu už tą jūsų taisyklingą tartį“. Gal ir persistengiau“, – dalijasi aktorius prisiminimais Rūtos Oginskaitės knygoje.

4. Vladas prisipažįsta esantis priklausomas nuo moterų ir nuo juodojo šokolado. „Nuo moterų nesigydysiu, jos organizuodavo mano gyvenimą ir dabar organizuoja“, – atvirai prisipažįsta.

Asmeninio archyvo nuotr./Vladas Bagdonas
Asmeninio archyvo nuotr./Vladas Bagdonas

5. Pirmoji užsienio šalis, kurią aplankė Vladas, buvo Ispanija. Tada manė, kad į užsienį važiuoja pirmą ir paskutinį kartą, todėl kelionėje rinko viską – nuplėštus lėktuvo bilietus, cukraus pakelius, plastikinius vienkartinius alaus bokalus. Parvežęs tas gėrybes, išdalijo jas draugams, o tie statė ant lentynų ir džiaugėsi.

„Bardai LT“ kartu su Lietuvos rusų dramos teatru sausio 17-osios vakarą rengia Vlado Bagdono kūrybos vakarą. Jame bus nemažai muzikos, ji pastaruoju metu Vlado scenos gyvenime yra labai svarbi. Netruks netikėtų susitikimų, istorijų ir staigmenų, kurias aktoriui paruošė jo bičiuliai ir puikūs muzikantai – smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, kontraboso meistras Eugenijus Kanevičius, gitaristas Gintaras Šulinskas ir pianistas Sigitas Mickis. Vlado pokalbis su žiūrovais žada būti įtaigus, išmintingas, subtilus, melodingas ir kupinas vilties – toks, koks yra ir pats Vladas Bagdonas.

Kūrybinį vakarą-susitikimą ves aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius