-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kurkovas: tūkstančiai lietuvių išvyko sutirpti bendrame Europos kultūros buljone

Ukrainos rašytojas Andrejus Kurkovas Vilniuje pristato romaną „Šengeno istorija“, pasakojantį apie Europą ir lietuvius joje. Knygos veiksmas vyksta Lietuvoje, Anykščiuose, Prancūzijoje ir Anglijoje. Pasak R.Kurkovo, pro pakeltus Šengeno užtvarus tūkstančiai lietuvių išvyko sutirpti bendrame Europos kultūros buljone.
Andrejus Kurkovas
Andrejus Kurkovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rašytojas Andrejus Kurkovas – daugiausia į užsienio kalbas verčiamas šiuolaikinis Ukrainos rašytojas, daugiau nei 20 knygų, scenarijų autorius, žurnalistas.

Jo knygos išverstos į 36 pasaulio kalbas. Lietuvių kalba yra išleistas jo romanas „Iškyla ant ledo. Pašalinio mirtis“, praėjusiais metais pasirodė dar dvi jo knygos: „Maidano dienoraštis“ ir „Bikfordo pasaulis“. Naujausią romaną „Šengeno istorija“ išversti ketinama kitąmet. A. Kurkovas sako, kad yra dėkingas Marcelijui Martinaičiui, leidusiam jam romane panaudoti veikėją Kukutį.

„Apie romaną pradėjau galvoti dar iki sprendimo tikrai jį rašyti. Nuo 2004-ųjų pradėjau dažnai lankytis Lietuvoje, susipažinau su šalimi ir jos žmonėmis ir vis daugiau domėjausi pačia šalimi, mitais ir tiesa, kuri kartais pasirodydavo esanti mitas arba atvirkščiai. Galų gale nusprendžiau padėkoti Lietuvai, kad ši taip palaiko Ukrainą, siekiančią tapti stipria valstybe. Mane sužavėjo jūsų atvirumas. Norėjau parodyti, kaip lietuviai savo šalį nešiojasi tiesiog kišenėse.

Lietuvių mentalitetas, psichologija skiriasi nuo slaviškojo, bet lietuviai – ir ne vakariečiai. Turbūt jungiamoji grandis būtų buvusi Prūsija. Bet ji išnyko, o lietuviai tik dėl savo charakterio išliko. Iš tikrųjų lietuviai ir tylūs, ir atviri, ir labai mėgsta abejoti“, – savo pastebėjimus vardijo A. Kurkovas.

VIDEO: Andrejus Kurkovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius