Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 30

A.Navalno biuro vadovas: „Realybė tokia, kad kai V.Putinas išeis iš Kremliaus, A.Navalnas išeis iš kalėjimo“

Po festivalio „Nepatogus kinas“ surengtos filmo „Navalnas“ peržiūros rusų opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygiai pasidalino kokioje būsenoje gyvena tiek A.Navalnas, tiek ir šiandieninė Rusija.
Leonidas Volkovas
Leonidas Volkovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Griežčiausia įmanoma bausmė

A.Navalno atstovė žiniasklaidai Kira Jarmyš pripažino, jog Rusijos opozicionierius kalėjime laikomas itin griežtomis sąlygomis: „Jis yra mažoje, 6–ių kvadratinių metrų kameroje, kuri pagal Rusijos politinę sistemą, yra bene griežčiausia bausmė, kokia tik gali būti. Jis izoliuotas nuo žmonių, knygų, televizijos ar net popieriaus lapų, gali tiesiog žiūrėti priešais save į sieną“.

Nors žurnalistės teigimu Kremliaus kritikas šiuo metu nebėra šioje kameroje, situacija bet kuriuo momentu gali pasikeisti.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kira Jarmyš
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Kira Jarmyš

„Dabar savaitgalis ir mes nežinome, kas bus pirmadienį. Galime jį vėl pamatyti šioje kameroje, nes jį vis paleidžia ir vėl perkelia čia, kur sąlygos yra nepakenčiamos. Jo sveikata pablogėjo, kadangi šioje kameroje jis negali nieko veikti, judėti, dėl to patiria nugaros skausmus“, – pasakoja K.Jarmyš.

Vis dėlto moteris tvirtina, jog tiek A.Navalnas, tiek ir jo šeima yra optimistiška. Iš itin menkos gaunamos informacijos griežtojo režimo pataisos kolonijoje, esančioje netoli Rusijos Vladimiro miesto, aišku, jog pagrindinis Vladimiro Putino kritikas stengiasi išlikti savimi ir kovoti toliau.

Paklausta, ar po apnuodijimo grįžimas į tėvynę nebuvo A.Navalno klaida, K.Jarmyš teigė niekada taip negalvojusi.

„Radau interviu prieš 10–imt metų, kuriame jis sakė, kad neįsivaizduoja savęs kaip imigranto, nes Rusija yra jo tėvynė ir jis niekada sąmoningai nesirinko iš jos išvykti. Tą pačią akimirką, kai jis atsikėlė iš komos, buvo visiškai tikras, kad grįš atgal. Jis turi teisę grįžti, nes nepadarė jokio nusikaltimo. A.Navalnas tiesiog skrido namo, bet Putinas padarė nusikaltimą jį sulaikydamas“, – tvirtino K.Jarmyš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius