-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 17 /19:02

Aktorius Donatas Banionis perkeltas į slaugos skyrių

Legendinis aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Donatas Banionis, balandžio 28-ąją atšventęs savo 90-metį, atsidūrė reanimacijoje. Tai 15min.lt patvirtino aktorė Gražina Balandytė.
Aktorius Donatas Banionis
Aktorius Donatas Banionis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Donatas Banionis

„Kiek žinau, sveikata nekokia, – atsiduso G.Balandytė. – Su juo pačiu susisiekti negaliu, o sūnaus telefono nežinau. Todėl žinau tik patį faktą.“

D.Banionio sūnus, režisierius Raimundas Banionis BNS sakė:  „Problemos buvo, sustojo širdis. Ačiū Dievui, tai įvyko reanimacijoje – mano žmona iškvietė greitąją, nuvežė į reanimaciją, paguldė ir po pusantros paros jam staiga sustojo širdis. Kadangi viskas buvo ligoninėje, šalia buvo gydytojai, jį atgaivino“.

Anot jo, į ligoninę D.Banionis buvo paguldytas prieš dvi savaites, šiuo metu jis atsigauna, tačiau dėl senyvo amžiaus – lėtai. Jis, pasak R.Banionio, su šeimos nariais bendrauja tik būtiniausiais klausimais.

Lrytas.lt duomenimis, aktorius ketvirtadienį paguldytas į Mykolo Marcinkevičiaus ligoninę. Slaugos skyriuje ligoniai gali būti laikomi iki keturių mėnesių.

Teatro ir kino aktorius D.Banionis yra sukūręs per pusšimtį vaidmenų teatre, apie 70 – kine ir televizijoje. Pernai jam skirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, šiemet skirtas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. 

2004 metais menininkas apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, 1994 metais – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius