-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Algirdas Latėnas mini 60-ies metų jubiliejų

Aktorius, režisierius ir Valstybinio jaunimo teatro ilgametis vadovas Algirdas Latėnas šį trečiadienį švenčia savo 60 metų jubiliejų.
Algirdas Latėnas
Algirdas Latėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Beveik 40 metų pasišventęs Jaunimo teatrui, A. Latėnas jo scenoje sukūrė apie 30 įsimintinų  vaidmenų Dalios Tamulevičiūtės ir Eimunto Nekrošiaus pirmuosiuose spektakliuose. Režisavo tiek pat spektaklių įvairiuose Lietuvos teatruose, išugdė ir į teatrą atvedė tris aktorių kartas.

„Aktoriaus gyvenime yra labai daug svarbių dalykų. Kuo daugiau metų prabėga, tuo sunkiau sau įrodyti, kad esi aktorius. Apginti savo profesiją, išsaugoti jos prestižą prieš patį save, prieš teatrą – tai svarbiausia. Vieną sykį staiga gali dingti tavo profesinis pašaukimas. Labai sunku jį prarasti, lengva pasiduoti kompromisui su tuo, kas prieštarauja tavo sąžinei, prigimčiai ir įsitikinimams, meninei ir grynai žmogiškajai pozicijai“, – yra sakęs A.Latėnas.

Pirmadienį, sausio 7 d., 18 val. Algirdas Latėnas jubiliejaus proga kviečia visus į Didžiąją teatro sceną trumpam susitikimui ir pabuvimui drauge. Specialiai šiam vakarui teatro vadovas paruošė pluoštą savo mylimiausios poezijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius