-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beržėnų senelių namuose mirė garsus smuikininkas Algirdas Stulgys

Talentingas ir kadaise vienas iškiliausių Lietuvos smuikininkų Algirdas Stulgys paskutinius gyvenimo metus praleido Joniškio rajone esančiuose Beržėnų senelių namuose. Maestro balandžio 5 dieną būtų šventęs 80-ąjį jubiliejų.
Smuikas
Smuikas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Mirtis Smuikas

A.Stulgys yra kilęs iš Šiaulių rajono Taurakių kaimo. 1963 metais baigė Maskvos P.Čaikovskio konservatoriją, Dirbo dėstytoju Lietuvos konservatorijoje, ir kitose aukštosiose mokyklose.

Smuiko primarijus ir solistas Lietuvos valstybiniame kvartete grojo nuo 1979-ųjų. Koncertavo daugelyje Europos šalių, ir kituose žemynuose, Japonijoje. Gyveno JAV, Kanadoje, Rusijoje.

Maestro parengė dešimtį solinių koncertų. Jie įrašyti Lietuvos radijuje ir televizijoje bei autorinėje plokštelėje. Jis buvo pripažintas Lietuvos nusipelniusiu artistu.

Paskutinius 12 metų smuikininkas gyveno senelių namuose. Jam reikėjo nuolatinės priežiūros, tačiau smuiku, kol galėjo, pagrodavo kasdien.

Vienu iš daugybės A.Stulgio smuikų groja jo dukra – Dalia Stulgytė-Richter, Dresdeno filharmonijos simfoninio orkestro koncertmeisterė. Daugelis smuiko meistrų pastebi, kad tėvas savo dukrai perdavė ne tik smuiką, bet ir talentą, veržlumą.

Pats A.Stulgys profesionaliai scenai paskyrė apie pusę amžiaus, o grojo – kone visą gyvenimą, išskyrus pirmuosius septynerius metus. Būdamas septynerių jis pats atėjo į Šiaulių muzikos mokyklą ir pareiškė norą mokytis.

Maestro pašarvotas Beržėnų (Joniškio rajonas) senelių namuose. Išlydimas amžino poilsio – pirmadienį, 14 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius