Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Mamontovas sudomino BBC žurnalistus

Per šių metų olimpines žaidynes Londone bus pristatyta gausi kultūrinė programa, kurioje bus parodytas ir Eimunto Nekrošiaus režisuotas spektaklis „Hamletas“. BBC susidomėjo pagrindinį vaidmenį šiame spektaklyje jau 15 metų kuriančiu Andriumi Mamontovu.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Luko Balandžio nuotr.

Į Vilnių atvykę BBC televizijos žurnalistai pakvietė A.Mamontovą kartu pasivaikščioti po Lietuvos sostinės centrą ir artimiau susipažinti. Pristatytas kaip garsiausias šalies roko muzikantas, A.Mamontovas žurnalistui Davidui Sillito'ui pasakojo apie savo ir Williamo Shakespeare'o santykį.

„Nors esu muzikantas, bet apie W.Shakespeare'ą žinojau – jo monologas „Būti ar nebūti“ mokykloje buvo privalomas, tačiau tuo metu man jis atrodė nuobodus ir nesuprantamas“, – vaikščiodamas siauromis senamiesčio gatvelėmis, pasakojo menininkas.

Vėliau interviu A.Mamontovas aiškino, kokią svarbią reikšmę menas ir konkrečiai teatras turėjo sovietmečiu, kai cenzūra draudė net klausytis tų laikų populiarių užsienio grupių ir atlikėjų. BBC žurnalistą nustebino, kad Sovietų Sąjungoje buvo uždrausti net tokie atlikėjai kaip seksualioji Tina Turner ar Julio Iglesias.

Visą interviu galite pažiūrėti čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius