Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 27 /21:50

Atrinkti kandidatai į Vyriausybės kultūros ir meno premijas

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija atrinko 12 kandidatų, kuriems rekomenduojama skirti premijas. Tarp pretendentų – muziejininkai, menotyrininkai, architektai ir žurnalistai, skelbia Kultūros ministerija.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisija rekomenduoja Vyriausybės kultūros ir meno premijas skirti muzikologui Gedgaudui Edmundui, rašytojui Vincui Ramučiui Gudaičiui, grafikei Danutei Gražienei, muziejininkei ir menotyrininkei Lolitai Jablonskienei, menotyrininkui Virginijui Kinčinaičiui, architektui Arūnui Eduardui Paslaičiui, kino operatoriui Viktorui Radzevičiui, poetui Rimvydui Stankevičiui, tapytojai Nomedai Saukienei, baleto ir dailės istorikui Helmutui Šabasevičiui, žurnalistui ir rašytojui Laimonui Tapinui bei tautodailininkui Vytautui Valiušiui.

Komisijos sprendimas kartu su Vyriausybės nutarimo dėl Vyriausybės kultūros ir meno premijų skyrimo projektu teisės aktų nustatyta tvarka bus pateikiamas Vyriausybei.

Nuo 2008 m. Vyriausybės kultūros ir meno premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius