-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgų fotografė Frieke Janssens sukūrė šokiruojančią rūkančių vaikų nuotraukų seriją

Prieš keletą mėnesių viešosiose Belgijos vietose buvo uždrausta rūkyti. Garsioji belgų fotografė Frieke Janssens kaip atsaką sukūrė gan kontraversiškai įvertintą, siurrealistišką ir melancholišką fotosesiją „Rūkantys vaikai“.
Viena iš fotosesijos „Rūkantys vaikai“ dalyvių
Viena iš fotosesijos „Rūkantys vaikai“ dalyvių / Kadras iš vaizdo įrašo

Šia fotosesija fotografė siekė atskleisti kontrastą tarp sveikatai nepaprastai žalingų cigarečių ir žmonių jaučiamos atrakcijos jas rūkant.

„Interneto svetainėje „Youtube“ pasirodęs vaizdo įrašas apie rūkantį dvejų metų vaiką įkvėpė mane sukurti šią nuotraukų seriją. Minėtas vaizdo įrašas tarsi išryškino kultūrinius skirtumus tarp Rytų ir Vakarų ir tarsi klausė: „ar iš tiesų rūkyti gali tik suaugę žmonės?“ Suaugę rūkaliai yra tarsi socialinė norma – tai nieko nestebina, būtent dėl to aš ir pasirinkau fotografuoti vaikus. Aš manau, kad rūkantys vaikai padarys siurrealų įspūdį žiūrovui ir privers jį susimąstyti apie rūkymo žalą“, – oficialiame savo tinklalapyje frieke.com prisipažino kontraversiškos fotosesijos autorė.

Vaikai, kurių amžius svyruoja nuo ketverių iki devynerių metų, nuotraukose vaizduojami tarp pirštų sukantys arba bandantys prisidegti cigaretę ar cigarilę.

Tam tikrą potekstę slepia ir mažamečių drabužiai. Senamadiškais suaugusiųjų apdarais pasipuošę vaikai tarsi simbolizuoja išsilavinusį ir suaugusį žmogų, kuris it mažas vaikas negali atsikratyti absurdiško įpročio.

Vis dėlto nors ši fotosesija ir atrodo nepaprastai šokiruojanti, verta jus nuraminti – fotografuojant vaikus nebuvo naudojamos tikros cigaretės.

„Vietoj cigarečių šioje fotosesijoje buvo naudojama kreida arba sūrio lazdelės, o pasitelkusi žvakes ir smilkalų lazdeles, galėjau sukurti realų dūmų efektą“, – prisipažino F.Janssens.

Visas fotosesijos nuotraukas rasite čia.

15min.lt siūlo pasižiūrėti, kaip buvo kuriama kontraversiškai įvertinta nuotraukų serija „Rūkantys vaikai“:

VIDEO: making of smoking kids expo frieke janssens

O čia vaizdo įrašas apie dvejų metų berniuką, surūkantį net 40 cigarečių per dieną. Būtent šis vaikas ir įkvėpė menininkę sukurti tokią fotosesiją:

VIDEO: Smoking Baby Original Footage 2-year-old Child Smokes 40 cigarettes-a-day

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius