-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bohemos“ bomba D.Ibelhauptaitės pavadintas Mindaugas Rojus atskleidža savo muzikines simpatijas

Vieną pagrindinių vaidmenų D.Ibelhauptaitės režisuotoje G.Puccini operoje „Bohema“ kuriančio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solisto Mindaugo Rojaus gerbėjai stebintys jo puslapį socialiniame tinkle Facebook nepraleido momento, kai žymus atlikėjas reprezentacine savo profilio nuotrauka pasirinko Luciano Pavarotti atvaizdą.
Mindaugas Rojus
Mindaugas Rojus / Organizatorių nuotr.

Pasidomėjus, kodėl buvo pasirinktas žymus italų tenoras ir vienas žymiausių operos balsų pasaulyje, M.Rojus pripažino, kad viena vertus tai savotiškas pokštas, kita vertus – didelės simpatijos genialaus balso savininkui išraiška, „nemaniau, kad kas atkreips dėmesį į tą profilio nuotrauką. L.Pavarotti klausausi jau labai seniai, turbūt nuo tada kai dainuoju profesionaliai – klausausi jo dėl balso galingumo, unikalumo, nepaprasto grožio“, – pripažino solistas.

Anot jo, mylimiausių gretose trys genijai – L.Pavarotti, Plácido Domingo ir José Carreras. „Pats esu baritonas, netapau tenoru kaip to benorėjau, bet iki šiol manau, kad gražiausius kūrinius atlieka tenorai“, – sakė M. Rojus ir nusijuokęs pridūrė, kad net jei labiausiai žavisi L.Pavarotti, vienas Klaipėdos muzikinio teatro dirigentų jį nuolat lygina su P.Domingo, dalį gyvenimo buvusį tenoru, o vėliau tapusį baritonu.

Paklaustas apie lietuviškas paraleles su mylimiausiu atlikėju, M.Rojus pastebėjo, kad L.Pavarotti pasaulinę šlovę pelnė ėmęsis komercinių projektų, „jis nuolat buvo viešumoje, dainuodamas su popmuzikos žvaigždėmis jis nemažai žmonių įkvėpė atrasti klasikinę muziką. Buvimas viešumoje svarbus. Kad ir scenos kolega Merūnas Vitulskis – išpopuliarėjo dalyvaudamas muzikiniuose televizijos projektuose, o dabar džiaugiasi pasauline karjera“.

Paties M.Rojaus populiarumui didelį postūmį taip pat suteikė dalyvavimas televizijos projekte „Triumfo arka“. Dabar Klaipėdos muzikinio teatro baritoną galima išgirsti D.Ibelhauptaitės režisuotoje Giacomo Puccini operoje „Bohema“, kur jis atlieka vieną pagrindinių Marčelo vaidmenį. Vasaros pabaigoje kalbėdama apie po dešimtmečio į sceną grįžusią operą režisierė negailėjo pagyrų M.Rojui, vadinusi jo vaidmens atlikimą „bomba“.

Šiuo metu M.Rojus intensyviai ruošiasi ir lapkričio pabaigoje Klaipėdos muzikiniame teatre įvyksiančiai Piotro Čaikovskio operos „Jolanta“ premjerai. „Kol kas dirbame su natų suvaldymu, tonacija, labai daug padeda profesorius Eduardas Kaniava, tuoj prasidės darbas su dirigentu, režisieriumi. Kol kas galiu pasakyti, kad bent jau mano partijoje bus ausiai įdomių slinkčių, yra ką padainuoti“, – pasakojo solistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius